Warwick Castle: Merlin várat kap

 2011.03.28. 23:53

Februárban röppent fel az elsőre kissé bizarrnak ható hír, miszerint valamiféle Merlin-élményparkot rendeznek be a közép-angliai Warwick várában. Igen, a BBC-sorozat nyomán.
Úgy néz ki, a tervek valóra válnak, és ahogy egyre többet olvasok erről, valamiért már az ötlet sem tűnik annyira groteszknek.

Warwick középkori vára eddig is turista látványosság volt. Falait 1068-ban, hódító Vilmos idején emelték, évszázadokig szolgált erődként, később grófi családok vidéki rezidenciájaként. Folyosóin manapság kosztümös statiszták várják a látogatókat. Van itt berendezett várbörtön, díszes lovagterem, s a vár udvarán nyaranta látványos lovagi torna is.

A várat egyébként a Merlin Entertainments Group üzemelteti, de nem valószínű, hogy emiatt esett volna rá a tévésorozat producereinek választása, amikor úgy döntöttek, létrehozzák a maguk kis Merlines Disney Landjét. Az Avon folyó partján álló erődítmény állítólag mutat némi hasonlóságot a pierrefondi várral, ahol a Merlin külső felvételeit forgatják (Franciaországban). Márpedig az ígéretek szerint a majdani látnivaló "Camelot szívébe" kalauzolja az érdeklődőt.

A készülő attrakció neve Merlin: The Dragon Tower (A sárkány torony), a látványosság fő száma ugyanis az lesz, hogy a látogatók - valamiféle mágikus tükör segítségével - találkozhatnak a sorozat sárkányának több méter magas alakjával.
Ezen kívül már Merlint is kiöntötték viaszból - remélem, jutott anyag a fülére :) -, és nem nehéz elképzelni ezek mellé, ahogy az ügyeletes Artúr talpig vértben végigcsörtet a vár termein.

Hogy mi lesz még, az kiderül jövő hónapban, a látványosság ugyanis húsvétkor nyílik meg a közönség számára. A szervezők mindenesetre komolyan gondolják. Ezt bizonyítja az április 13-ára meghirdetett megnyitó ünnepség, amin részt vesz a sorozat négy szereplője is: Anthony Head (Uther király), Richard Wilson (Gaius), Angel Coulby (Guinevere) és Katie McGrath (Morgana).

Nagy-Britanniában átlagban hétmillió nézőt ültet a képernyők elé a BBC sorozata. Ennek fényében már csak a megvalósítástól függ, hogy ez az attrakció beváltja-e a reményeket, és akár a rajongók zarándokhelyévé is válik, vagy a félelmeim igazolódnak be, és igazi gagyi születik.
Az azonban látszik, hogy a Merlin kezd valódi kult státuszt szerezni a szigetországban.

A Warwick Castle weboldala

(A képek forrása a Wikipedia.)

Címkék: merchandising the dragon tower

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr562780671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása