Johnny Capps producer után most Colin Morgannel, a Merlin címszereplőjével olvashatunk érdekes interjút. Morgan múlt hétvégén járt a közép-angliai Warwickban, ahol hamarosan turistalátványosságként elevenedik meg a BBC fantasyjének világa. A vidéki kirándulás alkalmával beszélgetett vele a Cultbox portál. Középpontban természetesen a készülő új évad. Íme az interjú fordítása:

Mivel az év végén érkezik a negyedik évad, jövő hónapban pedig egy új turistalátványosság nyílik Warwick várában, 2011 remek esztendőnek ígérkezik a BBC One Merlin című sorozatának rajongói számára.

Hogy még többet megtudhassunk, a CultBox megkereste Colin Morgant, aki a fantasy sorozat címszerepét alakítja...
 
Tudsz nekünk mesélni valamit a Warwick várában megvalósuló Merlin: The Dragon Tower című látványosságról?
 
Igazából ma délelőtt jártam először Warwick várában, és teljesen lenyűgözött a hely. Annyi minden van ott! Azért mentem, hogy megmintázzák rólam Merlin viaszfiguráját, ami majd ott kap helyet, a várban. A Madame Tussaud csapata készíti el, úgyhogy ez egy több órás elfoglaltság volt a délelőtt folyamán.
Ezután ragadozó madarakat vehettem a kezembe, és egy óriási sast. Úgy érzem, ez a legjobb helyszín Anglia első Merlin-témájú attrakciója számára, adja magát, hogy a nagy sárkány otthona legyen.
A látogatóknak lehetősége lesz rá, hogy a Merlin díszletei között járjanak, itt újra felépül Gaius szobája, ahol ki lehet próbálni a varázsigéket, hogy aztán szemtől szembe találkozhassunk magával a nagy sárkánnyal is. Nekem nagyon izgalmas, hogy már ilyen régóta dolgozhatom ezen a sorozaton, és most a látogatók is lehetőséget kapnak, hogy átéljenek valami hasonlót. Április 16-án lesz a nyitás.
 
Forgatjátok már az új évadot?
 
Igen, épp a múlt héten kezdtük el a negyedik szériát. Úgy érzem, a sorozatot mostanra tényleg szívébe zárta a közönség.
 
Mióta véget értek a harmadik évad munkálatai, mi hiányzott legjobban, illetve legkevésbé a sorozat forgatásával kapcsolatban?
 
Idő közben játszottam egy darabot a Royal Court Theatre-ben, ami jó alkalom volt, hogy valami egészen mást csináljak. Szerintem minden szakmában fontos az, hogy folyton csináljunk új dolgokat is. Szóval igen, nagyszerű volt más utakon járni, de azért hiányzott a sorozat.
A negyedik évadban fantasztikus történetek várnak ránk. Csak nemrég kaptuk meg az első három epizód forgatókönyvét, és rettentő izgalmasak.
Azt hiszem, ami nem hiányzott, az a csapadékos walesi időjárás. Eddig még szerencsénk volt, de amikor elkezdünk majd külső helyszíneken forgatni és éjszakai felvételeket is készítünk, remélem, nem kapjuk a nyakunkba a szokásos szakadó esőt, mint tavaly.
 
Februárban az Our Private Life című darabban
(Royal Court Theatre, London)
 
A Merlin produkcióvezetője, Johnny Capps azt nyilatkozta, hogy a kerekasztal lovagjai sokat szerepelnek majd a negyedik évadban. Izgalmasnak találod a cselekményt?
 
Igen, szerintem fantasztikus. A most feldolgozott történet magja nagyon erősen épít a legendákra, ezért nagyszerű látni, ahogy visszaköszönnek az egyes szimbólumok. A sorozat kezdettől arról szól, hogy megragadjuk a legendát, és újfajta, nem várt módon mutatjuk be.
Vannak azonban az Artúr-legendáriumnak megkerülhetetlen ikonjai, és amikor ezek a képek újjászületnek a képernyőn, ahogy a harmadik évad végén is láthattuk a kerekasztallal, a lovagokkal, az Excaliburral, vagy a tó úrnőjével... Ezek olyan dolgok, amik évszázadok óta működnek, ezért izgalmas az a tény, hogy mindezek részei a sorozatnak.
 
Elárulsz nekünk valamit abból, ami Merlinre vár?
 
Merlin a negyedik évadban hatalmas változások elé néz. Nem tudom, mennyit mondhatok, hiszen tényleg csak most kaptuk meg a forgatókönyveket. De az szerintem egyértelmű, hogy Camelot új irányba tart, és a szereplők lassan a helyükre kerülnek.
 
Szeretnéd, ha Artúr rájönne Merlin varázserejére?
 
Az hatalmas lenne. Nem csak arról lenne szó, hogy Artúr rájön, hanem arról is, hogy Merlin lába alól kicsúszik a talaj. Szerintem Artúr alapvető hozzáállása nem sokat változna Merlin iránt, a történetük már messzire nyúlik vissza, ezért úgy gondolom, inkább politikai nézőpontból mutatnánk be a történetnek ezt a szálát. Nem hiszem, hogy gyorsan történne, sem azt, hogy hamar megoldódik. Igazán érdekes lesz végigjárni ezt az utat.
 
Szívesen látnád-e többet Merlin családját a sorozatban?
 
Szerintem Merlin figuráját jelentős részben az is érdekessé teszi, hogy a múltja homályba burkolózik, és ő maga sem tud róla sokat. De nem lenne rossz még néhány rejtély, amire fény derülhet.
 
Most, hogy a negyedik évad teljes lesz, és tizenhárom epizódból áll majd (ellentétben a tíz epizódról szóló korábbi hírekkel), Warwick várában pedig új látványosság nyílik, úgy tűnik, hogy a BBC igazán elkötelezte magát a sorozat mellett. Elképzelésed szerint meddig folytatódhat, és te meddig szeretnél részt venni benne?
 
Szerintem ameddig csak működik és az emberek izgalmasnak találják. Őszintén kíváncsi vagyok, hogy merre vezet a szereplők útja, hogy színészként mit tudok még kihozni belőle, és az írók merre építkeznek tovább. Nagyon izgalmas az, amit eddig létrehoztak a negyedik évadhoz, illetve azok az óriási ugrások, amik most következnek a cselekményben.
Valahányszor a sorozat rajongóival találkozom, ők nem csupán rajongók, hanem mind nagyon-nagyon szeretik a Merlint. Úgy gondolom, ez a műsor sokféle módon szórakoztatja az embereket, különböző országokban, különböző nyelveken. Szerintem fantasztikus dolog a részesének lenni.
 
A negyedik évadban láthatjuk a sorozat 50. epizódját. Vannak esetleg különleges tervek erre a részre vonatkozóan?
 
Ezt nem is tudom! Általában hármasával kapjuk meg a forgatókönyveket, sokszor nem sokkal a forgatás kezdete előtt, ezért jelenleg csak az első három rész történéseit ismerem.
 
Lenne kedved csinálni egy speciális karácsonyi epizódot?
 
Igen, szívesen megnézném a hólepte Camelotot, óriási lenne! Ha lehetne ilyen, szerintem fantasztikus lenne.
 
Így, hogy szombat esténként a Doctor Who hatodik évadját fogják vetíteni szeptemberben és októberben, tudod, hogy a Merlin mikor kerülhet képernyőre?
 
Változatlanul idén ősszel, vagy szeptemberben vagy októberben.

Címkék: interjú 4. évad colin morgan the dragon tower

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr852780872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása