Márciusban a DigitalSpy adta hírül elsőként, hogy Nathaniel Parker szerepet kapott a Merlin folytatásában. A Nagy-Britanniában népszerű Parker Agravaine-t, Artúr herceg nagybátyját alakítja a negyedik évadban. Az online lap most interjút készített a színésszel, aki a napokban Injustice című sorozatát reklámozza. Ám az interjú kizárólag a Merlinről szól. Íme a fordítás:

A készülő munkái között van a Merlin. Meséljen nekünk a szerepéről!

Azt hiszem, ő a mitológiában Artúr unokaöccse. Én aligha lehetnék Bradley (Bradley James - Artúr) unokaöccse, így inkább a nagybátyja lettem. Ugye tudjuk, mi történt a legutóbbi évad végén? Morgana, Morgause és a nagy összecsapás, amelyből Camelot győztesen került ki. Ezt a szálat elsimítjuk, én pedig beköltözöm az udvarba. Megletősen sötét és sokat tűnődő figuraként.

Kedvelem Katie gonosz mosolyát. Időnként ön is megvillantja a magáét?

Meg ám! Bár nem nevezném magam gonosznak - igazából nem is lenne szabad használnunk ezt a szót -, inkább meg nem értettnek. Egyedül Artúr a kivétel. Valójában húsz perc után pontosan tudható lesz, hogy a figurám egy rosszfiú, de ezt nem szabad sokat emlegetni, Artúr pedig nyilvánvalóan nincs tisztában vele. Igazán csak Merlin és Gaius gyanítja, eleinte mindössze Gaius. Ez jó kis móka. Richarddal (Richard Wilson - Gaius) igazi élvezet együtt dolgozni, és Colinnal (Colin Morgan - Merlin) is. Ahogy tulajdonképpen mindenkivel. Ám Colin imádni való.

Élvezi, hogy gonosztevőt játszik?

Nagyon! Amikor kezdtünk, megkérdeztem: Legyek Alan Rickman? Azt mondták: ó, messze nem lesz ez akkora dolog. Vajmi keveset tudtak a rosszfiú alakításaim barrokkos múltjáról. Igen, nagyon szeretem. Remek móka. Jófiúkat is szeretek játszani, és rosszfiúkat is, amitől ők jónak látszanak.

Az összes epizódban szerepel?

Igen, azt hiszem. Az egész évadban jelen leszek, talán tovább is. Nem tudom, készül-e további évad. Minden évben azt mondják, hogy talán igen, talán nem.

De az idei évadot meghosszabbították az eredeti tíz epizódról, nem igaz?

Tizenhárom epizód! Jó hosszú idő.

És a nézők imádják.

Jól teszik. Sok embert ismerek, aki ezzel szereti tölteni a szombat estéjét.

Az ön által játszott karakter hogyan viszonyul Merlinhez?

(Szerintem Parker félreérti a kérdést, és az Artúrhoz fűződő viszonyról beszél, de talán tévedek. - a ford.)

Atyáskodóan. A lehető legjobb tanácsot próbálja adni neki. Az a helyzet, hogy ő egészen másképp vezetné Camelotot, ha lehetősége lenne rá. Nem mintha nem szeretné Camelotot, csak merőben másképp irányítana. Ő egy régi vágású figura - míg Artúr az új idők embere -, és eképpen tűnik fel a színen. De úgy vélem, neki is megvannak az erősségei. Szerintem olyasvalaki, akivel mindenképp számolni kell.

Élvezte a forgatást a franciaországi várban?

Elképesztő hely. Óriási élmény. Remek móka végigvágtatni a köves úton a várkapu felé. Imádom. Ahogy a jelmezeket és a játszadozást is. Meglehetősen sokat dolgozunk Cardiffban is, egy raktárépületben, valamint Dean erdejében. Sokat nevetünk. Az egész annyira rendkívüli. Azt kívánom, bárcsak valódi lenne! A Merlinben a dolgok időnként díszletnek tűnnek, miközben nem azok. Valójában a külső felvételekhez szinte mindig valódi helyszíneket használunk.

Rajongója volt a sorozatnak korábban?

Igen, az voltam. Mindhárom évadot néztem. A lányaim nagyon szeretik, ezért velük együtt nézem.

Hogyan reagáltak, amikor meghallották, hogy szerepelni fog benne?

Szörnyen izgatottan. Amikor megkaptam a szerepet, repkedtem az örömtől, mert tudtam, hogy ezt meg tudják nézni és szeretni fogják. Az Injustice-t kevésbé fogják látni. Az egyik tizenkét, a másik tizennégy éves, és nem hiszem, hogy a tizenkét évesnek ajánlanám, hogy nézze. Vagy akár a tizennégy évesnek. Ezt viszont igen, szeretni való.

Szerepelt a Csillagporban és a Narniában. Ezek szerint érdekli a fantasy műfaj?

Igen. Clive Baker régi cimborám, ő írta a Books of Bloodot, a Hellraiser-filmeket és más hasonlókat. A bátyám kollégája volt, egy ideig együtt csináltak alternatív színházat. Régebben kedveltem a fantasyt, és mai napig nem nőttem ki belőle, még mindig élvezem. Konkrét műfajok iránt nem rajongok, de úgy érzem, mindig nagyszerű dolog, ha az embereket előcsaljuk a csigaházukból, és teszünk velük egy kis varázslatot.

Az interjú eredeti, angol változatát elolvashatjátok ide kattintva.

Címkék: interjú színészek 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr702953032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása