Hamar távozott a Camelot

 2011.07.02. 01:54

Áprilisban indult Amerikában a Starz csatorna Camelot című kosztümös sorozata, amely a Merlinhez hasonlóan az Artúr-mondakör újramesélésére vállalkozott, valószínűleg a BBC fantasyjének sikerén is felbuzdulva, bár stílusában és hangvételében inkább a Róma és a Spartacus nyomdokain járva. A produkció azonban rövid életűnek bizonyult, a Starz az első évad végeztével úgy döntött, nem folytatja tovább.
Én nézőként négy epizód után döntöttem ugyanígy, úgyhogy különösebben nem fog hiányozni az amerikai (egyébként Írországban forgatott) Artúr-sztori, de - vigyázat, gonosz megjegyzés következik! - remélem, a Merlin producerei akciósan felvásárolják a Camelot jelmezeit, mondjuk az ötödik évadhoz. :P

A Camelot - és ez nyugodtan a készítők javára írható - valóban teljesen más volt, mint az angolok Merlinje, de ezzel együtt azt is elmondhatom, hiányzott belőle minden, amit a Merlinben kedvelek. A kritikákban (comment:com, SorozatJunkie) sok mindent leírtak a produkció gyengeségeiről. Engem leginkább az zavart, hogy annyira komoly, annyira véres, annyira felnőtt próbált lenni a sorozat, hogy a végeredmény kissé izzadtságszagú lett. Az erőltetett szexjelenetek miatt csúfolták az Artúr-legenda pornó változatának, mások Tesco gazdaságos Trónok harcának. Valójában a Camelot nem volt nézhetetlen, csak éppen... nem volt miért nézni.

Mivel idő előtt búcsúztam a produkciótól, összehasonlító elemzésre nem vállalkoznék, viszont a geektress.com-on olvasható angolul egy szellemesen megírt összehasonlítás: Camelot vs. Merlin
Még szép, hogy a szerző szerint is a Merlin a jobb sorozat! Már csak azért is, "mert van benne egy Kilgharrah nevű sárkány, ami John Hurt hangján beszél." :D

Címkék: feldolgozások artúr mondakör

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr303031740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2011.07.03. 10:43:00

Én lehet azért belenézek majd. Már csak azért mert szerepel benne Tamsin Egerton, aki nálam rajta van a TOP10 brit színésznő listámon.
(Nemrég készítettem egy ilyen listát a BritSori blog Facebook oldalán.)

Ezt leszámítva én csak rosszat hallottam a sorozatról.
Az, hogy véres és komoly próbált lenni, az nem baj, az a "Spartacus"-nál is bejött.
Bár itt állítólag a casting-nál is csúnyán "mellélőttek" egy-két helyen.

És mindennek ellenére állítólag azért nem lesz 2. Évad, mert nem tudtak megegyezni a színészekkel az írországi forgatás időpontjáról. Mert nem találtak olyan időpontot, amikor mindenki ráér.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.07.03. 11:34:00

(a "gonosz megjegyzést" támogatom! :) )

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.07.04. 22:37:45

@Spawn85: Úgy látszik, a színészek sem törték össze magukat a folytatásért.

Spawn85 2011.07.04. 23:39:16

@Balinor: Igazából a Starz kezdett el későn gondolkodni, hogy akkor most legyen-e folytatás vagy sem. A színészek meg nem vártak a bizonytalanra, hanem elfogadtak közben más munkákat is.

Fanni95 2011.07.06. 11:26:16

szerintem az a lényeg hogy a Merlinnek lesz és legyen folytatása!:D kár hogy csak öt évadot terveznek lehetne jóval több is:)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.07.06. 21:36:13

Még bármi lehet. :) A Merlin népszerűbb, mint valaha, Angliában és világszerte is.

Spawn85 2011.07.07. 01:09:16

@Fanni95: Azért a végtelenségig nem lehet húzni semmit.

Ezzel együtt majd meglátjuk, hogy mi és hogyan alakul a Merlin esetében. Ha 5 Évadosra tervezték, akkor 5. Évad még biztos lesz. (Bár ez gondolom a 4. Évad nézettségétől is függ, de nem hiszem, hogy azzal gond lesz.)

Ebben a Camelot-ba meg lehet tényleg belenézek, annyi rosszat hallottam már róla. :) (Na meg hát Tamsin Egerton is ott van még mindig. :) )

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.07.11. 22:40:06

Nem azért, hogy kedvedet szegjem, de abban a pár részben, amit láttam, Tamsin Egerton sem nyújtott semmi emlékezeteset.

Egyébként elég beszédes, hogy a témára leginkább fogékony briteknél, ahol amúgy egész szépen nyitott a sorozat, öt rész alatt elveszítette a nézőinek felét.
süti beállítások módosítása