Féltávon az ötödik évadhoz

Egyre valószínűbb az évadkezdet dátuma

 2012.05.10. 07:27

Márciusban már írtam róla, hogy az ötödik évad premierjének legvalószínűbb dátuma szeptember 29., míg az évadfinálé ennek megfelelően december 22-én lehet. Természetesen mindkét dátum szombatra esik.

Külföldi fórumokon azóta többször is vitáztam erről a BBC másik szombat esti sorozata, a Doctor Who néhány rajongójával, akik váltig állították - és ezt számos Who-blog is tényként kezeli -, hogy a sci-fi sorozat következő évadja november közepén kezdődik, ami mindenképp ellentmondást jelentene. Az érvelés szerint bár idén csak öt DW-epizód kerül adásba, ez nem jelenti azt, hogy ismét ketté lesz szelve a sci-fi sorozat évadja (dehogynem!), másrészt a sorozat jelenlegi gazdája, Steven Moffat megmondta, hogy ezentúl a Doctor Who hűvös, téli estéken lesz látható. De olvastam az utóbbi napokban olyan merész feltételezést is, amely szerint a Merlin évadja lesz kettévágva...

Nos, bármilyen meglepő, a jelek szerint a BBC nem fogja felborítani a jól bevált őszi műsorstruktúráját, akkor sem, ha Moffat szerint a Doctor Whot "nem lehet világosban nézni".
Tegnapi hír, hogy a Doctor Who következő évadjának első részéből premier előtti vetítést tartanak az augusztus 23-25. között zajló MediaGuardian tévéfesztiválon. Akárcsak tavaly. Akkor a félbevágott évad második felének első részét vetítették le, ami másnap debütált a BBC-n. Ha ugyanez a menetrend érvényesül idén is, akkor az angol sci-fi kedvelői már augusztus 25-én örülhetnek a sorozat visszatértének. (Szerintem aki Doctor Who-rajongó, nyugodtan feljegyezheti.)

Márpedig ha ehhez hozzáadunk öt hetet, máris megkapjuk, hogy a Merlin ötödik évadja szeptember 29-én veszi kezdetét. Ez pedig azt jelenti, hogy most szombaton pontosan féltávon leszünk a két évad között - húsz hét telt el a negyedik évad fináléja óta, és húsz hét van hátra az ötödik premierjéig. Ennyit már fél lábon is kibírunk. ;)

Címkék: 5. évad vetítési infó

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr744499492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Zápor. 2012.05.10. 10:00:39

Köszi a hírt!:D Legalább van valami, amibe kapaszkodhatok így a vizsgaidőszak küszöbén:)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.10. 16:22:52

@.Zápor.: erősen egyetértek :D De jóóó! És gondoljunk arra is, hogy most már csak-csak egyre több info lesz majd a forgatásról, meg nyáron ha mennek franciákhoz, onnan sok-sok kép és videó, és jaaahjaj, de jó lesz :) Szóval ilyen szempontból gyorsabban el fog repülni.. Meg én személy szerint majdnem ugyanannyira élvezem ezt a találgatós -kép/videó nézegetős - interjú olvasgatós időszakot, mint magát a sorozatot :D
süti beállítások módosítása