Merlin - a Facebook-játék

Magyar szakember munkája

 2012.06.18. 13:23

merlin_fb_game.jpg

Megérkezett az előre beígért nagy hír: ősztől vége a virtuális kecskefejésnek, Merlin the Game címmel jön egy Facebook-játék, amely egyenesen a Merlin világában kínál kalandokat! És akár az ismerőseinkkel együtt is játszhatjuk.

"Valós idejű, kooperatív fantasy-kaland játék" - ezt ígérik az alkotók, az angol Bossa Studios BAFTA-díjas fejlesztő csapata. A játék ősszel mutatkozik be a nagyközönség számára, párhuzamosan a sorozat ötödik évadával - írja az Eurogamer.net, ám az úgynevezett zárt béta változat már júliusban elindul, amelyre akár fel is lehet iratkozni tesztjátékosnak.

Mutasd meg, hogy hős vagy, bizonyítsd a bajtársiasságodat, éld át a kalandot!

A játéknak van már saját honlapja, ahol egyelőre a feliratkozó linket találjátok meg, de egy kattintást így is megér. Tartalomban gazdagabb a játék Facebook-oldala, ahol néhány jópofa karaktervázlat mellett az alábbi videó is megtalálható. Külön büszkeség, hogy - ha a kiejtéséből nem jönnétek rá, a nevéből kitalálható - egy magyar szakember, Jele Imre vezette a játék fejlesztését.

A multiplayer szerepjátékban minden játékos saját karakterrel vághat majd neki a kalandoknak, s a szereplőnk megalkotásában nagy szabadságot ígérnek a készítők, így nem csupán lovagként vagy varázslóként játszhatunk, hanem akár ezek kombinációjaként is. A játék 3D környezetben játszódik, a hangulatot pedig a sorozat eredeti zenéi teszik majd teljessé.

"Szerettünk volna fantasy környezetben játszódó, de történetközpontú játékot csinálni, és adta magát az ötlet, hogy ezt a Merlin világára építsük; ez egy fantasztikus márkanév világszerte, mivel mindenki ismeri" - nyilatkozta Jele az IGN.com-nak. "Az összes díszlet- és jelmezterv mellett rengeteg más anyagot megkaptunk, amivel eljátszhattunk. Teljes szabadságunk volt... kivéve, hogy a főszereplőket nem ölhettük meg."

"Gondosan ügyeltünk a játék megalkotásakor, hogy megragadjuk a világ leghíresebb varázslójának lényegét. A játékosok varázslatos tájakat fedezhetnek fel, miközben megbízható szövetségesekkel kalandoznak a Kristálybarlangban, kegyetlen wilddeoren patkányokkal bánnak el, vagy épp kedvenc szereplőjük, Merlin vagy Artúr társául szegődhetnek."

Az IGN információi szerint a Merlin szereplői mellett a játék is jelen lesz júliusban az idei nemzetközi Comic-Con találkozón, ahol a színészek maguk is kipróbálják majd az online kalandokat.

www.merlingame.com
www.facebook.com/MerlinGame

Amit a Bossa Studiosról tudni lehet: A fiatal céget tavaly szeptemberben vásárolta meg a Merlint gyártó Shine TV anyavállalata, a Shine Group. A fejlesztő csapat ezután adta ki első játékát, a 2012-ben BAFTA-díjjal kitüntetett Monstermind nevű játékot. Alkotói szerint a Monstermind az első valósidejű multiplayer játék Facebookon. 

Címkék: merchandising

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr614595732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoli011 2012.06.18. 16:22:25

király,már várom hogy július legyen,nagyon szeretném kipróbálni:D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.18. 19:14:56

húúú, én is :D ez nagyon jó! Na majd Comic után lesz több hír/kép/videó, és alig várom, hogy lássam, amint Colin meg Bradley nyomnak vele :D És hát egen, a magyarok mindenütt ott vannak ;) Köszi a hírt!

Chaya · http://mywebgate.yolasite.com 2012.06.18. 20:57:09

Nem igazán erre számítottam. Bár a Harry Potterhez is készültek korábban számítógépes játékok. A fiatalabb korosztály biztos szívesen játszik majd vele.;)

Jess.Mesii 2012.06.19. 11:07:35

Egy diszkrét ötperces visítás kíséretében megosztottam a hírt a Merlines ismerőseimmel. Eddig untam a facebookot, most nem lesz rá alkalmam.:D

Merry 2012.06.19. 11:56:00

Én ilyesmire számítottam és alig várom hogy játszhassak de a szereplők kinézete nem tetszik. Túl szögletesek, főleg Merlin. Szegény olyan majomszerű lett azzal a hosszú, keskeny állal. Azóta ábrándozom valami hasonlóról mióta Merlin fan lettem :D Yuppíí!
süti beállítások módosítása