Bár a hivatalos bejelentésre még várunk, egyre valószínűbb, hogy a 2010-es és 2011-es siker után a Merlin-csapat idén is ellátogat a világ legnagyobb popkulturális találkozójára, a San Diegóban rendezett nemzetközi Comic-Conra.

Több forrás is tudni véli, hogy a brit fantasy zsinórban harmadszor is képviselteti magát az amerikai rendezvényen. Először az IGN.com írta meg a készülő Merlin-játék kapcsán, hogy az elsőként a Comic-Conon fog bemutatkozni a közönség számára, ahol maguk a szereplők is kipróbálják majd a Facebook-játékot.
Ezután az SFX magazin cikkében szerepelt utalás arra, hogy az 5. évad jelmondatát várhatóan a Comic-Conon teszik közzé az alkotók.
Végül a hétvége folyamán Jenna Busch, az előző két Merlin-panel moderátora, illetve műsorvezetője erősítette meg a hírt és azt is, hogy idén ismét ő vezényli le a programot.

cc2011_fb_panel.jpg
Teltház a tavalyi találkozón

Vagyis tényleg csak a hivatalos bejelentés hiányzik, hogy tényként kezeljük a Merlin részvételét a találkozón, amelyre mindenképp várakozással tekinthetünk.
Az elmúlt két évben ugyanis a Comic-Conon mutatták be az új évad trailerét, tavaly pedig a találkozó egyik szenzációja volt a producerek bejelentése, hogy a BBC előre berendelte a Merlin 5. évadját.

A 2012-es Comic-Con július 12. és 15. között kerül megrendezésre San Diegóban.

Kiegészítés: Bradley James (Artúr) hétfőn este azt írta twitteren, hogy számára sajnos kimarad az idei Comic-Con. Bradley tavaly ott volt, tavaly előtt nem.

Címkék: események 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr284609137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2012.06.25. 12:40:25

Nekem nincs kétségem afelől, hogy lesz Merlin a Comic Con-on, ha van hivatalos bejelentés, ha nincs. :)

Egyébként előtte egy héttel lesz a londoni comic con (július 6-8), amin ugyan külön Merlin panel nem lesz, de elvileg Anthony Head lesz, mint sztárvendég.

Dorah 2012.06.26. 10:20:12

Sajnálom, hogy Bradley nem jön, lehet ez a taktika, egyszer jön, máskor nem:P

Remélem azért a többiek ott lesznek (Colin, Katie, Angel) illetve sikerül beszervezni valamelyik lovagot:DDD

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.26. 11:22:25

Trailer... *.* Megint meg fogok halni attól a pár másodperctől is :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.06.26. 14:50:05

@Caretha: meg az előtte lévő hetektől, hogy mikor lesz már Comic con, mikor lesz trailer, mikor lesznek újabb infómorzsák, mikor láthatunk egy hosszabb trailert, mikor lesz már ősz, mikor lesz már 1. epizód, aztán meg 2.. stb. Aztán meg, mikor lesz 6. évad (és kezdődik előlről az egész :D:D) :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.06.26. 14:54:55

@Dorah: van egy olyan sanda gyanúm, hogy Bradley kezdi megelégelni azokat, akik nem veszik Őt emberszámba... ha megnézzük a videót, amit a közleményéhez kitett, már az elején láthatjuk, pontosabban hallhatjuk, ahogy vmi elvetemült (aki gondolom magát "rajongónak" nevezi:S) besikít. Pedig Bradley még csak el sem kezdett beszélni...
:(
sztem az ilyen húzásokból van elege a "nagyon ronda" Bradley-nek...:( (és ezt meg is értem:( )

Dorah 2012.06.26. 17:34:17

@NapShe: Sajna csak most tudtam megnézni a vidit, mert a munkahelyemen le van tiltva a youtube..
és igazad adok neked is, meg Bradnek is..:(((

ők azért mennek el, hogy az Igazi fanokkal találkozannak, nem ilyen hülye már elnézést, fanpitsákkal, akik annyira sem tisztelik meg, hogy egyáltalán szóhoz jusson..
nagyon szeretnék egyszer egy ilyen conra eljutni, de bevallom, az ilyen "rajongók" miatt annyira nincs kedvem, hogy az ő visitozásukat hallgassam.. tudok én is megveszekedett "fangörl" lenni, de csak akkor ha senki nem lát:DDD

azt is teljesen megértem, hogy Brad miért törölte magát a twitteről, jó visszaregizett, de fele annyit se ír ki, mint amit régen, mert besokkalt a sok hülye fantól, akik "zaklatták" meg a magánéletében túrkáltak..

a többiek szerintem már csak nevetni tudnak rajtuk, és próbálják nem túl komolyan venni őket, lásd pl. a "Mertúr,Brolin" vagy akár a Katie/Colin fanok, erre csak azt mondták, ha a fanoknak ez okoz örömöt, csinálják..

sajna mindenhez jópofát kell vágniuk, mert hát a rajongók nélkül nem sokra mennének, még akkor is ha besokkoltak..:(

pl. Pierrefondsban most sokan megorroltak Bradre, mert Ő a többiekkel ellentétben nem ment oda a fanokhoz.. aztán később Brad magyarázta az egyik fannak ott, hogy elnézést, hogy nem tud a fanokkal lenni, de teljesen el van havazva, és rengeteg munkája van...
csak szeretett volna a munkájára koncentrálni, hogy aztán szeptemberben mi élvezzük ennek a gyümölcsét:)))

én sem szeretném, ha dolgozok, és álllandóan mellettem állnának árgus szemekkel, és megszakítatnának...:P

a szívét lelkét kiteszi a munkája során, és sokan ezt nem tisztelik..:(((

Zoe86 2012.06.26. 19:27:01

Van a Comic-connak hivatalos oldala is..
www.comic-con.org/cci/index.php

én még nem talátam konkrét dolgot, résztvevői listát, de lehet követni a twitteren gondolom kérdezni is... szerintem is ott lesznek..
és nem elképzelhetetlen hogy az infó igaz és Katie meg Colin mennek.

Bradley nagyon visszahúzódik mostanában a nyilvános szerepléstől ( ha az nem foci):).
FURA
Nem tudhatjuk mi lehet mögötte, nem ismerhetjük az okokat. De van egy szerződése és abban nyilvános szereplés és promóció is van. Nem hiszem hogy (CSAK) a támadások miatt nem megy. Ennél azért profibb színész ő.
Hisz, mint színész tiszában lehet avval, hogy amit csinál, gondol, és amit róla gondolnak az nem marad a négy fal között. Evvel minden közszereplő tiszában van.

Az igazi ok meg Rá tartozik. Ennyi magánélete lehet.

NAGYON SAJNÁLOM hogy nem lesz ott.

De örülök Merlinnek :) és Morganának :) és az új HVATALOS híreknek :)

Dorah 2012.06.26. 19:59:22

@NapShe: elég sok helyne megerősítették már a hírt, szóval igaznak tűnik, hogy Colin, Katie, és J.Capps lesz ott júl 15-én:)
illetve még csatlakozhatnak hozzájuk mások a stábból:))

olyan jó lenne, ha valamelyik lovag el tudna menni, ha meg Eoin lenne az, mennybe megyek:) micsoda ír trió lenne:))

meg az autogramosztásnál csak ketten lennének, az nekem kicsit kevésnek tűnik,(főleg hogy sok emberbő tevődik össze már az alapstáb is:P) szóval biztos beszerveznek 1-2 embert még, múltkor Santiago úgy ugrott be meglepetésként:))

Dorah 2012.06.26. 20:04:32

Külön hír, hogy Londonban is lesz egy comic con 1 héttel korábban, amin Katie is megjelenik promotálni az új filmjét, a Labyrinth-ot, júl 7-én:)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.06.26. 20:42:53

@Dorah: akkor ide kell majd elküldeni Kóczyt, promotálni a magyar Merlin fanokat?:P:D
mit szólsz hozzá Albion fia?:P:D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.06.26. 20:45:09

@Dorah: Santiago tavaly sztem azért is volt plusz meglepi, mert az Alcatraz miatt is ott volt a Cc-on. Így pedig két legyet ütött egy csapásra :)

Dorah 2012.06.26. 21:37:24

@NapShe: tökéletes ötlet:)))
én támogatom:))) nekem is megfordult a fejemben, hogy a külhoni magyar fanok ilynekor "jól jönnek":pp

Dorah 2012.06.26. 21:40:02

@NapShe: tényleg, az Alcatraz:)
de még mellette ott volt ugye Brad, Anthony, Colin, Katie:)
jó sokan voltak tavaly:)

remélem most is még sikerül összeszedni embereket, hogy nagyobb legyen a "Merlin-buli":)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.06.26. 23:28:58

@Dorah: "pl. Pierrefondsban most sokan megorroltak Bradre, mert Ő a többiekkel ellentétben nem ment oda a fanokhoz"

Sokan nem gondolnak bele, hogy a színészet a koncentrálás művészete. A színész egy bizonyos idegállapotra hozza magát, és sokszor nem szerencsés, ha abból kizökkentik. Tavaly is az volt, hogy a napszemüveges Bradley leszegett fejjel járt, mint a vak ló, de most már tudjuk, hogy Artúrnak elég súlyos évadja volt, akár csak ha Uther halálára gondolunk.
Maximálisan becsülöm, hogy Bradley minden idegével erre próbált koncentrálni. Meg is volt az eredménye.

Ugyanakkor én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy Bradley a sikoltozók miatt hagyná ki az idei rendezvényt. Nem hinném, hogy ne tudná ezt kezelni fejben. A videót is csak poénnak szánta, hogy úgymond a tavalyi kiskorú nézők előtt történt pikáns poénkodás miatt ne mehetne az idén.
Az igazi okot nem tudjuk.

Közben kiírtam én is a mai fejleményeket. :)

Dorah 2012.06.27. 10:05:46

Közben kijavítanám magam, nem Londonban lesz a Comic Con, amire Katie is megy, hanem Párizsban.. mea culpa..:p

elküldtük volna potyára Kóczy-t..:P

Dorah 2012.06.27. 10:20:08

@Balinor:
"Sokan nem gondolnak bele, hogy a színészet a koncentrálás művészete. A színész egy bizonyos idegállapotra hozza magát, és sokszor nem szerencsés, ha abból kizökkentik. "

teljesen egyetértek, ez nekik a munkahely, amit komolyan kell venniük, mert rajtuk is nagy a felelősség a sori sikere miatt:)
Hálisten Brad tavaly kiválóan vette a feladatot, és bízom benne, hogy ez idén se lesz másképp:)

a vidi amit belinkelt tényleg "érdekes" volt, ismerős volt, csak elég furi volt, hogy a bejelentése okoként ezt jelölte meg:D azért Bradnek is van egy sajátos humora -ha tényleg poénnak szánta - nemcsak Colinnak:p

Spawn85 2012.06.27. 12:13:18

@Dorah @NapShe: Potyára semmiképpen, mindenképpen terveztem, hogy a három napból egyen elnézek. A fél Csillagkapu stáb ott lesz, már őket is hatalmas élmény lenne látni.

Azt én sem hiszem, hogy Bradley az "idióta" rajongók miatt hagyná ki a Comic Con-t. Mint színész, neki a munkájához tartozik ez is.

Azt viszont megértem, hogy sok színész miért nem használ Twitter-t vagy Facebook-ot.
Bár erről meg mindig Kristen Stewart (akit nagyon bírok, még a Twilight-ot is megnéztem miatta) mondása ugrik be, aki egyszer azt mondta, hogy "Nekem nincs Twitter-em, életem van." :)

@Balinor: "Sokan nem gondolnak bele, hogy a színészet a koncentrálás művészete."

Bizony, és tényleg baromi rossz tud lenni, ha valami megzavarja az embert ilyenkor. (Ezt elsőkézből tudom)
süti beállítások módosítása