Mordredről, Utherről és a filmes tervekről

Comic-Con 2012: Újabb beszélgetés Johnny Capps producerrel

 2012.07.23. 23:50

Most, hogy végignézhettétek a Whedonopolis videotudósítását a Merlin-csapat San Diego-i kerekasztal interjúiról, ideje, hogy átüljünk a Comic-Con sajtószobájának szomszéd asztalához, ahol egyebek mellett a TheTVAddict, az SFX magazin és az alábbi videót publikáló TVwatchower újságírói, tudósítói foglaltak helyet. Johnny Capps producer ebben a körben is megoszt néhány izgalmas újdonságot, amit az előző beszélgetésben nem hallhattunk. Mesél Utherről, Mordredről, és itt említi meg a tervezett filmtrilógiát is.

Figyelem! A videó után (és alatt) spoilerek következnek!

Uther Pendragon ugyan meghalt tavaly a sorozatban, Anthony Headdel azonban nagyon szeret együtt dolgozni a Merlin producer párosa, ezért - meséli Capps - már akkor megbeszélték a színésszel, hogy valamilyen formában mindenképp vissza szeretnék hozni a történetbe.
Mint az újságíróknak elárulta, gondolkodtak rajta, hogy már az előző évad végén visszatérjen, de a történet íve több lehetőséget kínált arra, hogy az ötödik évadban hozzák vissza a karaktert.

Uther tehát egy epizód erejéig visszatér, méghozzá nem várt módon. Akkor bukkan fel újra Artúr életében, amikor Artúrnak épp nagy szüksége lenne az apjára, amikor királyként meginog, és tanácsra szorul. "A gyöngesége pillanatában valami módon sikerül kapcsolatba lépnie az apjával, és a történet innét kezdve érdekes, nem várt fordulatokat tartogat" - árulja el a producer.
Ennél többet nem akar mondani, mert azzal bevallása szerint már lelőné a poénokat, de elmeséli, hogy Anthony Head szenzációs alakítást nyújt, és nagyszerű dolog volt újra a csapatban tudni.

Aztán mégiscsak kicsúszik több is a producer száján. Például, hogy Uther érzelmileg kulcsfontosságú jelenetekben fog szerepelni, olyan jelenetekben, amelyekre az előző évadban a halála miatt nem kerülhetett sor.
Cappst ezen a ponton ugyanúgy elfogja a lelkesedés, ahogy valószínűleg mindnyájunkat Uther visszatértének gondolatától, úgyhogy nincs még vége a spoilerek sorának. Megtudjuk azt is, hogy Merlinnek és Uthernek lesz egy fantasztikus közös jelenete. A két szereplő között lejátszódik egy beszélgetés, amely Capps szerint régóta várat magára. Ha ez nem csigáz fel benneteket eléggé, tegyük még hozzá, hogy a beszélgetés témája Artúr.

uther_400x240.jpg
Uther szerepében a zseniális Anthony Head

Ha sikerült feldolgozni a fenti információkat, akkor tekintsünk most kicsit a távolabbi jövőbe!
Capps szájából is hallhatjuk, hogy folyik a tárgyalás a BBC-vel a hatodik évadról. A készítők figyelmét azonban most még az ötödik évad köti le, hiszen - mint mondja - a cselekmény felénél járnak.

Ennél az asztalnál hangzik el, hogy az alkotóknak filmes terveik vannak, egy filmtrilógia ötletével játszanak. Mint mondja, akkor fognak erre összpontosítani, ha befejezték az idei forgatást, tehát év vége felé. És egyéb ötleteik is vannak a sorozattal kapcsolatban.
"Egyelőre azonban arra koncentrálunk, hogy az ötödiket befejezzük, tárgyalunk a hatodikról, és utána jöhetne a három film."

Visszatérve az ötödik évadra, Capps elárulja, hogy a folytatás legelső jelenetében rögtön feltűnik majd a kerekasztal a lovagokkal, jelezve, hogy Camelot aranykorába csöppenünk. A történetet minden eddiginél erősebben áthatja a legenda. Ezért tűnik fel a színen Mordred is, aki Morgana segítője, de emellett összetett figura. Felkavarja az állóvizet és új frissességgel tölti meg a sorozatot. Az alkotók ezúttal is csavarnak egyet a várakozásainkon, Mordred maga is érdekes utat fog bejárni az évad során. "Összetett gonosztevő" - jellemzi a producer.

A filmes tervek láthatóan felkeltették az újságírók érdeklődését, ezért a beszélgetés utolsó mondatai ide térnek vissza. Capps szavaiból úgy tűnik, hogy a következő évaddal párhuzamosan dolgoznának a filmeken, határozottan kijelenti, hogy mozifilmekben (tehát nem tévéfilmekben) gondolkodnak, és elmondja azt is, hogy nem az Artúr-mondakör újabb feldolgozásáról, hanem a sorozat formátumának továbbviteléről lenne szó.
Végül arra a kérdésre, hogy a mozifilmek a hetedik évadot váltanák-e ki, Capps elmondja, amit szintén olvashattunk már, hogy két ötletük is van a filmtrilógiához. A fő ötlet a sorozat "rebootja", vagyis újrakezdése, ami azt jelentené, hogy visszalépnek az időben, úgymond újrakezdenék a sztorit, de hozzáteszi azt is, hogy a legendakör más, eddig érintetlen történeteit mesélnék el, kitöltve azokat a lyukakat, amelyeket a sorozat szabadon hagyott.

Címkék: interjú spoiler mozifilm 6. évad 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr404674085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziamonra 2012.07.24. 09:21:51

Hú, ez az interjú aztán tele volt érdekes dolgokkal. Beindította a fantáziámat.
A végén a filmes résznél én mintha úgy érteném, hogy először azt mondja, hogy a sorozat kerek ezért inkább rebootolnák az egészet. Ennek lenne is értelme hiszen így látványosabban és heti szörny mentesen lehetne elmesélni az egész sztorit és nem lenne a kezük megkötve azzal, hogy családi sorozat és cukinak kell lennie (az első két évadot ez az érzés annyira átitatta).
Uther megjelenése viszont rettentő izgalmas adalék. Rögtön el is kezdtem kombinálni.
Szerintem a nagy dilemma amivel Arthur szembe nézz majd az a mágia legalizálása lesz. Ennek már láthattuk a 4. évadban is a jeleit (druidás rész). Ez azonban szembe mehet az apja hagyatékával, amit meg nem akar lerombolni. Ebbe hozhat neki megváltást Uther, aki a túlvilágon (Avalonban) rájöhetett arra, hogy Morgana a mágiaellenessége miatt fordult ellene. És gondolom a feleségével való találkozás is hathat rá. Igraine meggyőzhette, hogy a mágia nem eredendően gonosz, hiszen ha csak az ő esetüket nézzük a mágia nélkül nem született volna meg Arthur és nem köszöntött volna be Camelot aranykora.
A mágia legalizálást támasztja alá az is, hogy a Colin-os interjúban mondta, hogy a mágia fontos szerepet kap az évadban és a jó ügy érdekében akár még önmagát is meg kell tagadnia. Gondoljunk csak bele, hiába legalizálja a király a mágiát Merlin több okból sem fedheti fel valódi énjét. Arthur minimum száműzni a birodalomból, hiszen egész barátságuk hazugságra épült és rettentően fájhat neki, hogy a legjobb barátja végig hazudott neki. Merlin azonban nem kockáztathatja Camelot elhagyását, mivel ott van Mordred, akinek szándékai ismeretlenek, Morgana, aki el akarja pusztítani Arthurt és ott van a prófécia amiben ki tudja milyen szörnyűséget lát, amit meg kell akadályoznia.
És az is sokat elárul, hogy Uther és Merlin Arthurról beszélgetnek. Erre Uthernek semmi oka sem lenne, hiszen ő Merlint mindig csak egy szolgának tartotta semmi többnek. De így felvetődik, hogy megtudta, hogy ki Merlin és mit tett Arthurért.
Ti mit gondoltok? Lehetséges a fentebb leírtak?

Merry 2012.07.24. 16:08:14

Nekem picit fura hogy a túlvilágon Igraine megbeszéli a dolgokat Utherrel. Már a gondolat is fura hogy a Merlinben van valamiféle élet a halál után. Ettől függetlenül lehetséges, de nekem ez a magyarázat nem elég merlines. Arra én is pont így gondoltam hogy a mágiahasználat legalizálása ingatja meg Arthurt önmagában, és mindennel amit erről írtál egyet értek, a beszélgetéssel Uther és Merlin közt, arról miért nem fedné fel magát Merlin egy ilyen fordulat után. Csak ez az Avalonos rész nem megy a fejembe.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.07.24. 19:07:50

Köszönjük, Balinor! (deviantarton van tök jó, leborulós smile, képzeld ide.. :D)

Ahj, Uther visszatér! És úgy igazából, ezek szerint. Mármint, ha azt nézzük, 3. évad vége-fele óta nem volt önmaga. Egyébként, oké, hogy Uther szerint Merlin csak egy szolga, de 3. évadra már ő is rájött, hogy nem csak egy egyszerű szolga, és Arthurnak igenis fontos. Szóval ki tudja, talán nem is derül ki Merlin mágiája - bár, ki tudja, mit lát egy halott :S (akaratlanul is beugrott Lancelot :() Legyilkolós lesz ez az évad :S :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.24. 21:24:43

@sziamonra: én ezt abszolút el tudom képzelni. pontosan így, ahogy leírtad!
és gondoljunk bele: volt egy olyan része a mézeskötélnek, amit szépen elhúztak előttünk, hogy valaki megtudja Merlin titkát, akire nem is számítanánk.. (bár én továbbra is reménykedem Percivalban, de hátha Uther is tudja már.. :D)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.24. 21:25:18

mindenesetre SIR BALINOR! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!*.*

Merry 2012.07.24. 22:19:04

:) Köszönjük a fordítást Balinor!
Mordred összetett gonosztevő- én erre már nagyon kíváncsi vagyok!
Csak elméletben: Ha Arthur igazán át tudná érezni mennyire rettegett Morgana Uthertől, vagy attól hogy megölik azért amiről nem tehet, és ezt a félelmét kihasználták, de mutatna szikrányi jóságot, és bűntudatot, meg tudna bocsájtani neki? Tudom ettől már messze vagyunk de még mindig foglalkoztat.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.24. 22:49:50

@Merry: sztem előfordulhat... de én vmiért Gwenből előbb nézem ki, hogy megbocsátana...remélem, Arthur most már gyanakvóbb lesz...
Mordred meg reméljük oda-vissza adja majd az infókat, kémkedik mindenfelé :P :D

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.07.25. 02:34:29

@sziamonra: Uther szerintem is megtudja, hogy Merlin varázsló, de én arra tippelnék, hogy ez a találkozásukkor fog kiderülni számára. Ami azután következik, biztos nem egy tea melletti csevegés lesz. :)

"A végén a filmes résznél én mintha úgy érteném, hogy először azt mondja, hogy a sorozat kerek ezért inkább rebootolnák az egészet."

Ilyet nem hallok. Szerintem az újságíró azt kérdezi, hogy mi lesz a filmekkel, ha a hatodik évadot berendelik. Erre Capps azt válaszolja, hogy mindenképp csinálnák a hatodik évadot jövőre, és mellette dolgoznának a filmeken.

sziamonra 2012.07.25. 10:12:34

@Balinor: Igazad van, én értettem félre, csak nehezen hallható az amikor az utolsó kérdés előtt a balján lévő férfihoz beszél :)
@Merry: Szerintem nem. Arthur és Morgana már túljutott egy olyan ponton ami után Arthur már nem képes neki megbocsájtani. Ha át is tudná érezni a helyzetét szerintem csak megérteni lenne képes a tetteit, de megbocsájtani nem.

siu 2012.07.25. 14:52:55

Maximum egy rész erejéig térhet vissza Uther szerintem, és ha Merlinnel is beszélget lehet hogy pont Neki köszönhetően.Lehet hogy megtudjuk tőle Arthur "átkát"??? Nem???

siu 2012.07.25. 14:53:57

És kösz szépen Balinor a fordítást :) Bearanyozza a napunkat :))

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.07.27. 01:37:55

Megjelent egy másik, tisztábban érthető videó a beszélgetésről, ami alapján kiegészítettem a fentieket.

Az újdonságok:
- A filmek mozifilmek és nem tévéfilmek lesznek.
- A filmek a sorozat formátumát követik, tehát nem egy másfajta feldolgozást akarnak csinálni.
- Igen, Uther egy epizódban fog szerepelni az 5. évadban.

Amit rosszul hallottam: A két évad forgatása közti négy hónapról nem beszél.
süti beállítások módosítása