"Még hat évad?!"

Comic-Con 2012: Colin Morgan a jövőbeni tervekről

 2012.07.26. 02:50

Még mindig tartogatnak érdekességeket az idei Comic-Con kerekasztal interjúi. A Merlin címszerepét alakító Colin Morgannel már láthattatok egy beszélgetést, amelyben a készülő ötödik évad érdekességeiről mesél, ám egy másik, alább látható interjúban a sorozattal kapcsolatos további tervekről is megosztja véleményét.
A téma azért is aktuális, mert a főszereplők a sorozat indulásakor öt évadra írtak alá szerződést, amely ez év végével lejár.

A beszélgetésben szó szerint így szegezik a kérdést a színésznek: A sorozat sikeréből kiindulva, amely ráadásul világméretű, kész lenne-e még hat évet a produkciónak szentelni?
Colin rávág egy igent, majd döbbenten visszakérdez - "Még hat év?!"

Némi nevetés után elmondja, hogy ha az évad végén a történet és a szereplők útja kerek egész lesz, akkor nyugodt szívvel engedi el a sorozatot, feltéve, hogy a producerek úgy döntenek, ennyi volt.
Ha viszont van szándék a folytatásra, fontosnak tart egy beszélgetést a producerekkel, hogy mik a terveik, merre mennének tovább a sorozattal.

Világos beszéd. Nyilván az induláskor csak titkon remélhette bárki, hogy a sorozat valóban megél majd fél évtizedet. Most viszont, mielőtt újra elkötelezik magukat a színészek, joggal szeretnék tudni, tartható-e a színvonal, érdemes-e belevágni a továbbiakba.

Colin azonban izgalmasnak tartja a folytatás lehetőségét. "Mindig a szenvedélyt keresem egy projektben. És ha az megvan, akkor a válaszom igen."

A címszereplő komolyan lát esélyt a sorozatból készülő mozifilmek létrejöttére is. Az ötödik évad ugyanis - mint mondja - a legenda kellős közepébe vezet el bennünket, ami új történetek, új lehetőségek egész sorát kínálja. Bár még maga sem tudja, hogyan végződik az ötödik évad, amin nyilvánvalóan sok múlik, ennek ellenére úgy véli, a filmes tervek megvalósulása "nagyon is lehetséges". Mint mondja, ők készen állnak.

Az ötödik évadról szólva lelkesen meséli, hogy a folytatás az egész sorozat eddigi legfontosabb jelenetét tartogatja. A továbbiakban a beszélgetés spoileres részéből is csemegézek.

cc2012_colin_katie_poszter.jpg

"Az idei évadban Artúrnak sokszor kell szembeszállnia a mágiával, olyan módon, ami mindent megváltoztathat, Merlin és mindenki más számára is. És ez Merlin számára rohadt kemény" - fogalmaz a főszereplő.
Mint elárulja, Merlin és a varázsereje szempontjából a legfontosabb évad következik, és nem csupán az évad, hanem az eddigi öt évad legfontosabb jelenetére számíthatunk. Valami olyasmire, amit Colinnak nagy élmény volt eljátszani. Merlin sötétebb énje, az érzései, a kétségei mind meg fognak jelenni.

Mint mondja, a sorozat minden évben túlnő korábbi önmagán, így nem meglepő, hogy az ötödik évad a legnagyobb szabású az eddigiek közül. Colin szerint a történetek és a szereplők is érettebbé váltak. Merlin a negyedik évad végén átlépett egy vonalat, és most már nem is tér onnét vissza. Eltökéltebb, mint valaha.

Érdekesnek ígérkezik Morgana története is. Arról, ami a boszorkánnyal történt az előző évad eseményei óta eltelt három évben, senki másnak nincs tudomása, és ez csak lassan bomlik ki az évad folyamán.

Johnny Capps producer előzőleg elárulta az újságíróknak, hogy Uther visszatér a történetbe. Ennek kapcsán azt kérdezik a címszereplőtől, igaz-e, hogy Uthernek Merlinnel is akad dolga. Collin így válaszol: "Lesz köztük összecsapás."

"Ez elég sejtelmes utalás volt?" - kérdez vissza vigyorogva.

Címkék: interjú spoiler mozifilm 6. évad 5. évad colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr924678384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorah 2012.07.26. 11:38:50

köszi Sir Balinor a vidit és a fordítást:)

részemről én elnézném még 6 évig a Merlint, mert a legenda azért elég nagy ötletláda, de meg lehet érteni Cols-ot is, gondolom nem akarják, hogy beskatulyázzák Őket, de ha van még erő a soriban, akkor simán vállalhatják még tovább:) a mozifilmet (ha lesz) meg velük akarják megcsinálni, na még szép, nem tudom hol nyilatkozta ezt a 2 producer:)

Merlin-Uther összecsapás?
hmm.. ez jól hangzik, akkor mégsem olyan "kedves" lesz Uther visszatérése, és nem negédesen csevegni fognak Arthur sorsáról:pp

badass Merlin, na ezt várom a legjobban, hogy milyne lesz, de Cols tehetségét ismerve fantasztikus:)))

"A folytatás az egész sorozat eddigi legfontosabb jelenetét tartogatja.."

tuuudooom, hogy ez már lerágott csont, de nekem ez olyan magic-reveal szagú ..:P

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.26. 12:23:19

@Dorah: "akkor mégsem olyan "kedves" lesz Uther visszatérése, és nem negédesen csevegni fognak Arthur sorsáról:pp" - - - majd leülnek a kocsmában egy-két sörrel megbeszélni az élet nagy dolgait. :P :D

ez tényleg nagyon nagyon nagyon izgalmasnak hangzik! *.*

BALINOR! KÖSZÖNET ÉRTE!!!

Dorah 2012.07.26. 12:56:16

@NapShe:
"majd leülnek a kocsmában egy-két sörrel megbeszélni az élet nagy dolgait"

hát persze, és elcseverésznek, milyen az élet "odaát", Avalonban:PPP Merlin meg rákérdez, hogy nem-e ismer Uther egy Freya nevezetű leányzót:PP

Artúr meg a haját tépné, hogy Merlin megint a kocsmában van:DD most kivételesen tényleg ott lenne:D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.07.26. 14:01:37

Asszem egyre nehezebben bírjuk a várakozást.. :DD

Személy szerint kaparom a falat, lassan nem sok marad belőle... Köszi, Balinor! :)

Spawn85 2012.07.26. 14:27:54

Hmmm...hát ha van még 6 évadnyi ötletük az íróknak, ám legyen.

Nem is tudtam, hogy 5 Évadra írtak alá előre színészekkel. (Amerikában egyébként 7 évre szoktak minden induló sorozatnál.)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.26. 14:30:03

@Caretha: aztán szept-ben meg jöhet az újratapétázás?:P:D

@Dorah: mire Uther visszakérdezne, hogy "Az a szörnyeteg, aki megszökött az ítéletem elől? hát TE SEGÍTETTÉL NEKI?? ha nem lennék halott, most kivégeztetnélek! Az én Camelotomban tilos a mágia!!" :D

Pexie 2012.07.26. 19:21:57

Köszi a videót és a fordítást, már nagyon várom az 5. évadot(L). Amúgy azt tudja valaki, hogy az itt kapható 4 lemezes DVD-n hány évad van? Csak az első? Sajnos semmilyen információt nem találtam róla :\

Vera :) 2012.07.26. 19:25:33

@NapShe: Valaki írjon már egy fanficet erről xDD Bár, ahogy elnézem, a végére ti ketten összerakjátok itt :D

A hírek amúgy nagyon tetszetősek, és én is úgy vagyok vele, hogy ha van ötletük még hat évadra, és nem laposodik el a sorozat, akkor csak hajrá, én örömmel kitartok mellette :D

@Dorah: Amúgy ez ("Merlin és a varázsereje szempontjából a legfontosabb évad következik, és nem csupán az évad, hanem az eddigi öt évad legfontosabb jelenetére számíthatunk.") tényleg borzasztóan magic reveal szagú, meg egyébként is, ha eredetileg öt évadra terveztek, akkor az ötödikben csak kiderül már az igazság, nem? :'D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.07.26. 20:13:23

@NapShe: áh, minek? Szeptemberben hetente fogom lekaparni a falat december végéig :P :D

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.07.26. 21:35:02

@Pexie: Szia! Igen, itthon csak az első évad jelent meg, az van a négy lemezen.

@Dorah: "tuuudooom, hogy ez már lerágott csont, de nekem ez olyan magic-reveal szagú ..:P"

Szerintem valami másról van szó, mert a Comic-Conon azt nyilatkozta Colin, hogy előbb-utóbb biztosan arra is sor kerül majd, de még ő sem tudja, hogy ez mikor lesz.

"elcseverésznek, milyen az élet odaát, Avalonban"

Valószínűleg Avalon, ahol a tündérek (és még ki tudja mik) élnek nem ugyanaz, mint a túlvilág, ahová a holtak jutnak, amit a Cailleach őriz és ahol Morgana találkozott Morgause-zal a negyedik évad kihagyott jelenetében.

@Spawn85: A producerek - a merjünk nagyot álmodni jegyében - 5 évadot tűztek ki a sorozatnak induláskor. Ezért szerződtették a főszereplőket is 5 évre. Úgy tudom, a két nagy név, Richard Wilson és Anthony Head szerződik mindig csak az aktuális évadra.
süti beállítások módosítása