Amit az 5. évadról tudni lehet

 2012.08.09. 00:20

Az alábbi összeállítás az 5. évadra vonatkozóan kisebb spoilereket tartalmazhat.

Néhány fontos tény:

  • A 13 epizódból álló 5. évadot 2012 októberétől karácsonyig vetítette a BBC.
  • A csatorna 2012. november 25-én bejelentette, hogy az 5. évaddal befejeződik a sorozat.
  • Az AXN várhatóan 2013 folyamán műsorra tűzi a befejező évadot.
  • A gyártó és a forgalmazó cég szándékot mutatott egy spinoff sorozat elindítására. Az alkotók közben már új fantasy sorozatot forgatnak a BBC számára.


s5_promo_morgana.jpg

Hamar zöld utat kapott az 5. évad

A 2011-es Comic-Con találkozó egyik szenzációja volt a hír, hogy a BBC jóval a negyedik évad bemutatója előtt berendelte a Merlin ötödik évadát, amelyet 2012 őszén tűz műsorra. Az alkotók lényegében megkapták a lehetőséget, hogy két évre előre tervezzenek a folytatással.
Az idő igazolta a döntést - a sorozat népszerűsége új csúcsot ért el mind Nagy-Britanniában, ahol a nézőszám átlépte a 8 milliót, mind pedig Amerikában.

2008-as indulása óta csak erősebb és erősebb lett a sorozat, egyre magabiztosabb történetmeséléssel támogatva meg a tévéképernyő egyik legjobb szereplőgárdáját. - SFX magazin, 2012

Az ötödik évad forgatása 2012. március 12-én vette kezdetét, és egészen októberig tartott. Az első részeket már vetítette a BBC, amikor az utolsó részeket még forgatták.

s5promo_colin_bradley_lo.jpg

Az ötödik évad a negyedik széria eseményei után három évvel játszódik. Camelot aranykorát éli, ám romlás kezdi emészteni Artúr királyságát.
Az alkotók ígérete szerint a korábbi évadoknál nagyobb szerepet kap az Artúr-legenda. Bár a kaland és a humor továbbra is nélkülözhetetlen eleme a sorozatnak, az ötödik évad komolyabb, komorabb és sötétebb tónusú.

Számos dolog, ami korábban a tévében lehetetlen volt, számunkra már lehetséges.
- Julian Murphy producer

Az évad ezúttal is dupla nyitóepizóddal indul. Az író Julian Jones, a rendező a 2011-ben három epizóddal bemutatkozó Justin Molotnikov. Rajta kívül az előző évadnyitót és finálét jegyző Alice Troughton és a Torchwood rendezője, Ashley Way is a rendezői székbe ült.
A produkciós csapat az 5. évadban először házon belül készítette a vizuális effektusokat. Az évadnyitó forgatásán természetfilmesek is erősítették a Merlin stábját, akik élő farkasokkal forgattak.

Régi és új szereplők

Jól csengő neveket találunk az évad vendégszereplőinek listáján. Alőző évből visszatér az Annis királynőt alakító Tony-díjas színésznő, Lindsay Duncan (Róma), valamint a Mithian hercegnőt játszó Janet Montgomery (Törtetők).

queenannis_s4_200x250.jpg

Lindsay Duncan

mithian_s4_200x250.jpg

Janet Montgomery

Az új szereplők közt van Liam Cunningham (Trónok harca), Julian Glover (A Birodalom visszavág, Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag), John Bradley (Trónok harca), valamint a hatvanas-hetvenes évek angol filmsztárja, James Fox, aki a korábban Morgause szerepét alakító Emilia Fox nagybátyja.
Szintén új szereplő a sorozatban a tizennyolc esztendős Alfie Stewart, a walesi származású Erin Richards (Being Human), valamint a Mab királynő szerepében érkező Kelly Wenham.

liamcunningham_200x250.jpg

Liam Cunningham

johnbradley_200x250.jpg

John Bradley

julianglover_200x250.jpg

Julian Glover

jamesfox_200x250.jpg

James Fox

erinrichards_200x250.jpg

Erin Richards

alfiestewart_200x250.jpg

Alfie Stewart

Vendégszereplőként visszatér a sorozatba az Uther Pendragont alakító Anthony Head is.

Állandó szereplőként csatlakozott a stábhoz a walesi származású Alex Vlahos, aki a fiatal felnőttként visszatérő Mordredet alakítja az évadban. A producerek elmondása szerint azért Vlahosra esett a választás, mert amellett, hogy hasonlít a gyerek Mordredet eljátszó Asa Butterfieldre, "egyszerre fedezhető fel benne a fiatal ártatlanság és valami megfoghatatlan titokzatosság."

alexvlahos_200x250.jpg

Alex Vlahos (Mordred)

kellywenham_200x250.jpg

Kelly Wenham (Mab királynő)

Mordred az Artúr-mondakör nagyszerű szereplőinek egyike, mi pedig türelemmel kivártuk, hogy végre igazán felfedezhessük ezt a karaktert.
- Julian Murphy producer

Forgatási helyszínek

Az ötödik évadot - akárcsak a korábbiakat - Walesben és Franciaországban forgatták. A sorozat gyártóbázisát Cardiffban alakították ki, a külső jeleneteket pedig Wales legváltozatosabb tájain vették filmre.
Néhány visszatérő és új helyszín Walesből (és Angliából):

  • Raglan Castle, romvár
  • Puzzlewood erdeje római kori emlékekkel
  • Cosmeston, középkori falu múzeum
  • Clearwell Caves, barlangrendszer
  • Brecon Beacons, dombvidék
  • Caerphilly Mountain, hegyvidék Cardiff és Caerphilly között
  • Caerphilly Castle, Wales legnagyobb vára
  • Trefil Quarry, kőbánya

Az új forgatási helyszínek egyike Margam Country Park változatos természeti parkja.

puzzlewood_merlin_hatizsak.jpg

Puzzlewood, Anglia

pierrefonds_diszletek_2010_200x300.jpg

Díszletek Franciaországban

Camelot a sorozat egyetlen színhelye, amely - ötödik esztendeje - Walestől távol, a franciaországi Pierrefonds várában kelt életre. A vár a sorozat talán leglátványosabb, de mindenképp legdrágább forgatási helyszíne, amely köré minden alkalommal díszletvárost is emel az angol stáb.

pierrefonds_var_2012.jpg

A cardiffi stúdióban a vár számos belső terének mását megépítették, ezért a produkció évről-évre egyre kevesebb időt töltött Franciaországban, a vár külső látványa és néhány monumentális belső tér (pl. a trónterem, a lovagterem, a nagy lépcső) miatt azonban az ötödik évben is visszatértek ide.

p06_kerekasztal_tronterem.jpg

A stáb júniusban két hétre vette birtokba Pierrefonds környékét, szeptemberben pedig további egy hétre visszatértek forgatni. A franciaországi munkálatok érdekessége, hogy a vár a helyi törvények értelmében a forgatás idején sem zárható el a turisták elől, ezért rajongók százai zarándokoltak ide megtekinteni a produkció készületeit.

Fantasy 35 milliméteren

35mmcamera_s4.jpgKevesen tudják, hogy az elmúlt években a Merlin volt a BBC egyetlen sorozata, amelyet a mozifilmeknél is használt 35mm-es filmre forgattak. Ez lényegesen drágább technika, mint a HD videó, ám a producerek meggyőződése szerint a celluloid jobban illik egy fantasy sorozat képi világához.
Az első három évben a produkció még nem engedhette meg magának, hogy ilyen költséges technikával forgassanak, azonban ekkor is inkább az olcsóbb 16mm-es filmet választották, mint a sterilnek tartott videó technikát.
A negyedik évad óta forgott 35mm-es filmre a sorozat, a legkiválóbb minőségben, amely egyszerre jelent HD felbontást és 400%-kal részletgazdagabb képet.

Előzetes

Az évad első előzetesét a San Diego-i Comic-Con találkozón mutatták be.

Folytatás és filmes tervek

A BBC november 25-én megjelent hivatalos közleménye szerint a Merlin az ötödik évaddal befejeződik. A jelek szerint ez az alkotók döntése volt. A producerek, akik év végével távoztak a Merlint gyártó Shine Grouptól, "a csúcson kívánták befejezni" a sorozatot. A 2012 végén kiadott közlemények szerint a gyártó cég és a nemzetközi forgalmazó vizsgálja a Merlin világában, a Merlin szereplőivel játszódó újabb tévésorozat lehetőségét, és felmerült a mozifilm változat, akár egy trilógia ötlete is, ám ez nagyban függhet a színészek által mutatott hajlandóságtól.

2013 februárjában a BBC bejelentette, hogy a Merlin alkotói Atlantis címmel új fantasy sorozattal térnek vissza a csatornára, amely a Merlin szombat esti idősávjában lesz látható.

A tévéképernyőn túl

Az öt évadon át tartó sorozat túlnőtt a tévéképernyőn. Az angol Bossa Studios 2012 őszén, az utolsó évad megjelenésével egy időben elindította Facebookon játszható ingyenes Merlin-játékát, amely valósidejű, 3D és multiplayer játékélményt kínál. A GSP Games pedig Nintendo DS-re készített Merlin-videojátékot.
Julian Murphy producer három Merlin-regény megjelenésének terveiről is nyilatkozott 2012 folyamán.


Epizód ismertetők

1. Arthur's Bane - Part 1
Írta: Julian Jones

Camelot egy új aranykor boldog napjait éli. Ám bármennyire is virágzik, pusztulásának sötét magvait már elvetik... Hiszen az észak fagyos pusztáin emberek tűnnek el nyom nélkül.
A válaszokat keresve, Artúr királynak és lovagjainak veszélyes küldetést kell vállalnia az ismeretlenbe. Ahogy a nap a jeges síkság fölött nyugovóra tér, Merlin olyan harcra kényszerül, amilyet még sosem vívott; magával a sorssal kell csatába szállnia.

2. Arthur's Bane - Part 2
Írta: Julian Jones

Mire a hajnal felvirrad a jeges tundra fölött, Merlin és Artúr a kimerültség határán jár. Minden kínzó lépéssel közelebb kerülnek Ismere föléjük tornyosuló erődjéhez, Merlin félelme pedig egyre csak fokozódik. Vajon miféle játékot játszik Mordred? És milyen hatalmas titkokat keres Morgana és a druida Ruadan a tekervényes katakombák mélyén? Úgy tűnik, ezúttal még Merlin sem tudja visszatartani Artúrt, hogy besétáljon az oroszlán barlangjába... Mert a sivár puszta közepén csupán egy dolog biztos: Albion nagy próbatétele immár elkezdődött.

3. The Death Song of Uther Pendragon
Írta: Howard Overman

Amikor egy idegen Artúr kezébe adja a hatalmat, hogy megidézze a holtakat, a királynak döntenie kell, hogy az eszére vagy a szívére hallgat-e. Nem tudván ellenállni a kísértésnek, megragadja a lehetőséget, hogy beszéljen azzal, aki legjobban hiányzik neki - az apjával, Utherrel.
Ám a szellemvilág sötét és veszélyes hely... Artúr még nem tudja, hogy a döntésének szörnyű ára van. Bár minden ellene szól, Merlinnek helyre kell hoznia Artúr hibáját, mielőtt Camlot és minden, amit felépítettek örökre elpusztulna.

4. Another's Sorrow
Írta: Jake Michie

Mithian hercegnőt használva tökéletes csalétekként, Morgana olyan hatékony álcát varázsol, amely egész Camelotot megtéveszti - még magát Merlint is. Ám ahogy a viharfelhők gyülekeznek, átlát vajon az ifjú varázsló a hazugságokon? Vagy Morgana végre beteljesíti a bosszúról szőtt álmait?

5. The Disir
Írta: Richard McBrien

Egy ősi tárna koromsötét mélyén három jövendőmondó sötét ítéletet mond Camelot királyáról. Ám a makacs Artúr Merlin figyelmeztetése ellenére sem veszi komolyan a Disirek szavát, akiknek haragja lesújt Camelotra. Csakis a legnagyobb áldozat békítheti meg őket, de a királyság vészterhes helyzetében vajon készen áll-e Artúr, hogy meghozza az áldozatot? Látva a király bizonytalanságát, Merlinnek csupán egyetlen esélye van, hogy megóvja őt a végzetétől, ám a döntéséért a lehető legnagyobb árat kell fizetnie.

6. The Dark Tower
Írta: Julian Jones

Amikor Gwen figyelmeztetés nélkül eltűnik Camelotból, Merlin tudja, hogy csak egy ember lehet felelős ezért: Morgana. Artúr eltökélt, hogy megmentse királynéját, de nem lesz könnyű dolga; Gwen foghelye a Sötét Torony, egy hely, amely álmaikkal kísérti az embereket...
Artúrnak és lovagjainak máshoz nem fogható küldetésre kell vállalkoznia, olyan vidéken küzdve keresztül magukat, amely rejtett veszélyekkel, halálos akadályokkal és mágikus lényekkel van teli. Ahogy közelednek a célhoz, úgy hatalmasodik el Merlinen a félelemérzet. Vajon miféle álnok játékot játszik Morgana? És ami fontosabb, mi az a végső próbatétel, ami a toronyban várja őket?

7. A Lession in Vengeance
Írta: Jake Michie

Sötétség lopódzik Camelot szívébe, midőn Morgana és báb királynéja gonosz tervet sző a király meggyilkolására. De amikor az istállófiú, Tyr Seward két tűz közé kerül, azzal fenyeget, hogy mindent tönkretesz... Ahogy a történések a halálos végkifejlet felé haladnak, vajon a gyanakvó Merlinnek sikerül-e felfednie az igazságot, mielőtt még túl késő lenne?

8. The Hollow Queen
Írta: Julian Jones

Amikor Merlin belemegy, hogy segítsen Daegalnak, egy fiatal druida fiúnak, veszélyes küldetést vállalva kénytelen elhagyni Camelotot. Mivel azonban a fellegvárban minden figyelem a rettegett amatai Sarrum látogatására irányul, úgy tűnik, senki nem fogja észrevenni a távollétét.
Ám ahogy az ég sötétbe borul, úgy válnak egyre sötétebbé Merlin gyanakvásai is. Vajon Daegalnak is megvan a maga titka? És meg lehet-e bízni egy olyan könyörtelen emberben, mint a Sarrum? Az ifjú varázsló hamar ráeszmél, hogy szörnyű hibát vétett.

9. With All My Heart
Írta: Richard McBrien

Merlin tudja, hogy gyorsan kell cselekednie, mielőtt Morgana gonosz hatása Gwen felett még nagyobb bajt szül. Ám a királynét csak a legerősebb varázslat mentheti meg, és ez nem lesz könnyű feladat, még Merlin számára sem. Ahogy a főpapnő egyre szorosabban tartja markában Camelotot, egy dolog bizonyos - harc nélkül nem fog lemondani a bábjáról.

10. The Kindness of Strangers
Írta: Richard McBrien

Morgana félelmetes embervadászatot vezet régi ellensége, Alator, a Catha elfogására, mert semmi kétsége afelől, hogy ő pontosan meg tudja mondani, hol találhatja meg Emryst. Merlin élete még sosem volt nagyobb veszélyben, de amikor a titokzatos Finna felajánlja segítségét, benne vajon megbízhat-e? Vagy sarokbaszorítva találja magát, ahonnét nincs menekvés?

11. The Drawing of the Dark
Írta: Julian Jones

Mordred a hűség és a szerelem közti válaszúton találja magát, de aligha sejti még, hogy Camelot végzete múlik a választásán... Ahogy a háború dobjai egyre hangosabbak, a kétségbeesett Merlin a sors kegyetlen körforgásának csapdájában érzi magát. Vajon tehetetlen-e, hogy megfékezze, ahogy Albionról alkotott álmai porrá mállanak?

12. The Diamond of the Day - Part 1
Írta: Jake Michie

Fenn, a hegyekben hatalmas sereg gyülekezik; Morgana háborúra készül, Mordred pedig bosszúra vágyva áll az oldalán. Merlin soha nem érezte még ilyen nyomasztónak a végzete súlyát, miközben az ősi próféciák félelmetes pontossággal válnak valóra. Ám mielőtt megmenthetné szeretett Camelotját, önmagát kell megmentenie. Hiszen Morgana nem csak a királyságot, Emryst is el akarja pusztítani.

13. The Diamond of the Day - Part 2
Írta: Julian Jones

Ahogy dúl a csata Camlann hatalmas fennsíkján, Merlin a végzete nagy pillanatával néz szembe. Vajon talál magában erőt, hogy megmentse az embert, akit királlyá tett, a Camelotot, amelynek felépítéséért küzdöttek és a testvériséget, amelyben osztoztak?

Az 5. évadról minden további hírt, képet, interjút, forgatási beszámolót megtaláltok ide kattintva.

Címkék: 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr574697003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoe86 2012.08.09. 14:35:47

HŰŰŰŰŰŰŰHA!

EZ AZ ÖSSZEFOGLALÓ TÖKÉLETES!!!

Balinor!

Ez olyan jó, hogy most egy helyen olvastam újat és újra..a legfontosabb eseményeket...
és FOLYAMATOSAN BŐVÍTVE LESZ!

KÖSZÖNÖM!

Azért belopóznék láthatatlanul arra a beszélgetésre, ami a producerek és a négy főszereplő között zajlik majd!
lehet hogy végre! bele is szólhatnak kissé a szerepük alakulásába??? :)
Szerintem Bradley-nek és Colinnak..Katie-nek és Angel-nek VAN IGAZÁN rálátása a karakterek lelkivilágára..és lennének ötleteik is! :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.08.09. 19:48:24

@Zoe86: A színészeknek nyilván van kialakult képük a szerepükről, de az kell legyen az íróknak is (Julian Jones vagy Howard Overman öt éve írja ezeket a karaktereket), viszont a sztori alakításához dramaturgiai érzék is kell; az írói munka külön mesterség, és biztos vagyok benne, hogy ezzel a Merlin színészei pontosan tisztában vannak.
Szóval én nem hiszem, hogy a színészek bármennyivel is jobban beleszólnának a jövőben az írók munkájába, mint eddig. Az ő feladatuk - a rendezővel együtt - az, hogy a legtöbbet kihozzák abból, ami le van írva a forgatókönyv lapjaira. Egy ekkora produkció akkor működik jól, ha mindenki azt csinálja, ami neki a legjobban megy.

Nem is vagyok híve annak, amikor egy színész sztárrá válik, és onnét kezdve - jellemzően Amerikai gyakorlat - írónak vagy rendezőnek is érzi magát. Bár nem vitatom el, hogy vannak, akik több dologban tehetségesek, és van is átjárás a színházi/filmes pályák között, azonban nem automatikus.

Az viszont teljesen normális, ha a színészek a szerződésük lejártakor szeretnék tudni, van-e annyi fantázia a folytatásban, hogy érdemes belevágni. Szerintem mindössze erről szól Colin nyilatkozata. :)

Zoe86 2012.08.10. 16:39:37

@Balinor: Igazad VAN :)

Ne keveredjenek a "szerepek".
Colin az interjúk alapján még élvezi is hogy minden olyan "titokzatos" és még ők se tudnak mindent, csak épp az adott blokk szövegkönyvét kapják kézhez és azt is csak szinte a forgatás előtt...

Mégis úgy gondolom, hogy lassan 5 év után, valahogy több érzelem és kötődés fűzi a színészeket a karakterhez, mint egy film vagy más sorozatok esetében.
Ők MINDEN RÉSZBEN UGYANAZON szereplő bőrébe bújva élik át azt, amit NEM MINDEN RÉSZBEN UGYANAZ az író álmodott meg.

Persze lehet, ha szabad kezet kapnának akkor elszabadulna a pokol :)
De érdekes lenne, ha MEGHALLGARTNÁK az ő véleményüket is a karakter-fejlődéssel kapcsolatban...

EZÉRT remélem azért, kicsit hogy a producerek és az írók is hisznek abban, hogy Colin, Bradley, Katie és Angel látásmódja,.. pozitívan hatna a történetekre.
( Pár ötletüket én szívesen látnám ... pl. Mágikus baleset miatti szerepcsere :) Morgana rádöbben h hova is jutott.., Arthur már rég tudja a TITKOT csak nem mondja el Merlinnek...:) Epikus csaták... )

NA JÓ!

Felébredek! :)

Mert tudom hogy IGAZAD VAN és a Merlin kapcsán nem cserélődnek fel a szerepek :)

És azt is tudom, hogy amit a producerek (írók, rendezők, színészek a stáb...)
eddig "MŰVELTEK" :) azt ezután is fogják :)
és nem fogunk unatkozni :)

Lehet hogy csak azért agyalok ennyit ezen.., mert NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK MÁR A FOLYTATÁSRA :)

Spawn85 2012.08.10. 16:42:59

@Balinor: Igazad van. Az nem mindig jó, ha egy színész elkezd beledumálni abba, ami alapvetően nem az ő dolga.

Valóban van néha átjárás a filmszakmában, de elég sok olyan eset van, amikor egy színész (vagy operatőr vagy vizuális effektusokért felelôs ember) azt hitte rendezni is tud, aztán égett egy nagyot.
Ellenpéldaként meg ott van mondjuk Clint Eastwood, aki rendezőként legalább annyit tett le az asztalra, mint színészként.

Spawn85 2012.08.10. 16:44:32

@Zoe86: Egy jó rendező vagy író mindig meghallgatja a színészei véleményét.

Zoe86 2012.08.10. 16:57:34

@Spawn85: IGAZ. és ez itt is így van - a rendezés tekintetében. pl. "this is a new day"- jelenetnél. De szerintem a történetek alakulásába nem szólhatnak bele. Lehet hogy jobb is így..mert abból elképzelhető, hogy túl nagy kavarodás lenne :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.08.10. 20:21:05

@Zoe86: Ha nagyon akarnának, biztos beleszólhatnának. De szerintem nem akarnak. Tudják, hogy nekik másban kell jeleskedniük. ;)

sziamonra 2012.08.21. 09:51:22

Ez egy nagyon jó összefoglaló, köszi Balinor!
Sajnos viszont érdemes lenne eltolni a premier dátumát, mivel a Doctor Who nem kezdődik el 25.
www.bbc.co.uk/bbcone/programmes/schedules/london/2012/08/25
Így az egész menetrend csúszik egy hetet (kivéve, ha a Doctor Who utolsó része vezeti fel majd a Merlin első részét, de úgy tudom, ilyen még nem volt, így elég kicsi a valószínűsége).
A színészek beleszólása a történetbe: Alapvetően a színészeknek nincsen beleszólásuk. Természetesen egyes jelenetekbe beleszólhatnak, de ezek csak nagyon pici dolgok általában, semmi fontos dolog. Amire Colin utalhatott az a szerződésük meghosszabbítása miatti beszélgetés lehetett, hogy az íróknak van-e jó elképzelésük a további évadokra, ha nem akkor meg nem hosszabbítják meg a szerződést (ez volt most a Matt Smith és Steven Moffat között is, hiszen Matt már kacérkodott azzal, hogy elhagyja a sorozatot, ezért vázolhatta fel neki a készítő a nyolcadik évad első részének történetét, hogy maradásra bírja.)
Beleszólásuk csak akkor lehet később, ha kiharcolják a produceri kreditet maguknak. Így lehetne véleményük dolgokról, hiszen írónak minősülnének. Viszont sokszor még az íróknak se nagyon van beleszólásuk a történetbe, vezető írója válogatja. Valakik szeretik, ha az írók kreatívak és nagy sztorivonalakat vázolnak fel (ilyen volt a Battlestar Galactica készítője), míg mások nem szeretik és vasszigorral végigverik az akaratukat.
Ha meg is kapják a produceri kreditet akkor is általában csak megakadályoznak dolgokat, nem beemelnek. Ilyen volt amikor a Charmed készítője az ötödik évedben össze akarta hozni Cole-t és Page-t, viszont a színésznők szerint ez nem illett volna a sorozatba és nem engedték (persze nekik már volt produceri státuszuk ekkor).

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.08.22. 01:20:21

@sziamonra: Köszi, hogy szóltál! Olvastam én is, hogy a várakozásokhoz képest egy hetet késik a DW, ami kicsit fura, ám nem jelenti automatikusan, hogy a Merlin is csúszik egy héttel (bár benne van a pakliban).

"kivéve, ha a Doctor Who utolsó része vezeti fel majd a Merlin első részét, de úgy tudom, ilyen még nem volt"

Tavaly pontosan ez történt. ;)

Ha a Merlin karácsonyig véget ér, ahogy szokott, akkor szeptember 29-én el kell kezdődnie, mert úgy jön ki a 13 hét. Ha mégis októberre csúszik a kezdés, akkor el tudom képzelni, hogy a kétrészes évadnyitót vagy évadzárót egy napon adják, esetleg az utolsó részt megint december 24-re teszik, annak ellenére, hogy az idén hétfőre esik.
De végső soron az sem eretnek gondolat, hogy az utolsó részt a két ünnep között adják le.
Ennek ellenére a legvalószínűbb továbbra is a szeptember 29.

nori*_* 2012.10.15. 15:02:06

Nem tudja valaki mikor fordítják le az 5. évadot??

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.10.15. 22:45:17

@nori*_*: Ha a szinkronos változatra gondolsz, az csak jövőre (2013) várható. Ennél pontosabbat még nem tudunk, de amint lesz róla hír, itt biztosan olvashatod.

nori*_* 2012.10.20. 18:21:59

Köszönöm alig várom

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.19. 00:40:00

Értékelem az egymás iránti segítőkészséget, de kérlek benneteket, hogy nem legális letöltési/megtekintési lehetőségeket ne osszatok meg itt! Köszi a megértést!
süti beállítások módosítása