Július elején jött a hír (és mellé a fényképes bizonyíték), hogy a GSP Games csapata Merlin-játékot készít Nintendo DS-re.

Az angol Amazon információi szerint a videojáték szeptember 28-án (egy nappal az ötödik évad feltételezett premierje előtt) jelenik meg a boltok polcain, de egy jól sikerült borítóképet és további részleteket is találunk a webáruház oldalán.

dsjatek_borito400x357.jpg

A játék első érdekessége, hogy egyetlen epizód sztoriját dolgozza fel, ez pedig a negyedik évad hatodik része, a Két úr szolgája. Ez az az epizód, amelyben Morgana fogságba ejti Merlint, és ősi varázslattal bájolja el, hogy gazdája, Artúr életére törjön.
Ezt a bonyodalmat kell megoldani a játékban, amelyben alapvetően tárgyakat - több százat - kell megtalálnunk, méghozzá 30 grafikailag gondosan kidolgozott pályán, vagyis helyszínen. A játékélményt 15 egyszerűbb minijáték is színesíti, és az alkotók ígérete szerint Merlin mellett a sorozat minden népszerű karaktere felbukkan majd.

dsjatek_screenshots.jpg

Bevallom, nem gondoltam rá, hogy a játék egyetlen epizódot fog feldolgozni, de az ötlet érthető. És ha sikeres lesz, talán ezentúl minden évben készülhet játék valamelyik arra alkalmas epizódból.
További screenshotokért nézzetek el az Amazonra!

Címkék: 4. évad merchandising

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr724733424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millagro 2012.08.27. 08:13:30

Mindig is szerettem a HOG-eket, így biztos kipróbálom majd, amint lehetőségem nyílik rá.:)
süti beállítások módosítása