Camelot 3D-ben

 2012.09.02. 20:16

Azt hiszem, többségeteknek már nem kell bemutatnom Pierrefonds várát, azt a helyet, amely az Artúr-legenda Camelotjaként szerepel a BBC fantasy sorozatában. Az észak-franciaországi várat most mégis úgy láthatjátok, ahogy eddig még soha.

pierrefonds3d_300x212.jpgNéhány napja bukkantam rá Andrea Polato építész blogjára, aki harmadéves diplomamunkája részeként pár éve elkészítette a vár, Chateau de Pierrefonds pontos háromdimenziós modelljét, lélegzetelállító részletességgel. Egy év munkával készült el a modell, amely több mint 5500 egyenként texturázott objektumot, két és fél millió poligont tartalmaz. De ez még nem minden! Polato nem csupán mai állapotában modellezte le a várat, hanem elkészítette 200 évvel ezelőtti romjának modelljét is, és a XIX. századi újjáépítés fázisait, amelyekből fantasztikus három perces videót állított össze.

A másfél év alatt elkészült végeredmény egyszerűen elképesztő, és szinte felfoghatatlan, mi munka rejlik benne. Őszintén remélem, hogy jó jegyet kapott rá... ;)

A modellről készült képeket megtekinthetitek az aptecture.com-on. Érdemes!
Az újjáépítést bemutató videót pedig itt találjátok. Zseniális!

Amire a magam részéről még büszke vagyok, az anyag az egyik legjobb Merlin-rajongói oldal, a sorozat forgatási helyszíneit bemutató merlinlocations.com készítői számára is újdonság volt. Az utóbbi napokban ők is az állukat keresték.

Kíváncsi volnék, hogy vajon a sorozat alkotói számára nem lenne-e hasznos egy ilyen 3d modell.

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr1004747983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.09.02. 21:29:13

Wow.. Létezik erre "jó jegy"? Ez fantasztikus! Olyan jó, ahogy látom benne a Merlin jeleneteket :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.09.02. 22:29:54

wow! :O ez tényleg lenyűgöző! *.* ha erre nem kapott 5öst, akkor nem tudom, mire kaphatott volna...:)
süti beállítások módosítása