Merlin jelmez mustra az EW.com-on

 2012.10.05. 01:40

Grady Smith, az amerikai Entertainment Weekly újságírója még a nyáron írta Twitteren, hogy miután a Comic-Conon interjút készített a Merlin két sztárjával (Coinnal és Katie-vel), teljesen belezúgott a sorozatba.

Így aztán nem is tudott várni januárig, az ötödik évad tengerentúli bemutatójáig - mint írja, már az órákat számolja az angol premierig -, berakott az újság online kiadásába egy összeállítást, melyben Jane Spicer jelmeztervezővel az új évad jelmezeit veszik górcső alá.

Az összeállítást itt találjátok meg, de az alábbiakban szemezgetek belőle.

s5promo_merlin_fa.jpg

"Merlin karaktere egy ikon" - Spice ezzel magyarázza, hogy a címszereplő öltözéke kevés változatosságot mutatott az elmúlt öt évben. "Az ő jelmeze sosem változik, legalábbis jelentősen nem." Elárulja viszont, hogy 20 teljes Merlin-jelmezük van, és további 24 ing Merlin színeiben.

s5promo_artur_kopeny.jpg

Artúr öltözködési szokásai ellenben változtak egy kicsit tavaly óta. "Amikor a saját szobájában van Gwennel, sokkal hétköznapibb az öltözéke - csak egy vászoning és nadrág. Más helyzetekben viszont királyként jelenik meg, láncingben és páncélzatban, készen állva bármikor bármire!" És bár a páncél könnyű anyagból készült, "a láncing igen nehéz" - ismeri el Jane. "A színészeink nagyon jól viselik... általában."

s5promo_gwen2.jpg

"Ez Gwen új, fejedelmi külsője, amit az évad nagy részében láthatunk. Egy rendkívül tehetséges jelmezkészítő, Andrea Moon munkája, akivel sok-sok évvel ezelőtt együtt jártam művészeti iskolába" - meséli Spice. Gwen öltözködési stílusát immár a selyem, a bársony és az antik hímzés határozza meg. "Hosszú ujjakat, uszályt, ékszereket, fejdíszt és alsószoknyát kapott."

Morgana és Gwen is fűzőt visel. "De ha adott két ilyen gyönyörű színésznő, mint Katie McGrath és Angel Coulby, nem kell a jelmezeket szexivé tenni - megteszik ők maguk!"

s5promo_morgana_ho3.jpg

"Morgana szőrmebundája az elképzelés szerint az egyik szánhúzó farkas bundájából készült" - tudhatjuk meg a jelmeztervezőtől, aki hozzáteszi, hogy valójában nem állatból, hanem műszőrméből készítették el a ruhát a jelmez részleg műhelyében.

s5promo_artur_gwen_kerekasztal.jpg

Végül, hogy ne csak a főszereplőkről essen szó... "Negyven extra jelmezt készítettünk Camelot lovagjainak ehhez a jelnethez." Mármint hogy körül tudják ülni a palota új bútordarabját, a kerekasztalt.

Címkék: média 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr924820905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása