Interjúk az ötödik évad elé

 2012.10.06. 14:41

Szombat este elindul a Merlin ötödik évada a BBC első csatornáján, és a héten már annyi beharangozó jelent meg a világhálón, hogy olvasni is alig győztem, nemhogy megosztani. A sorozat hivatalos Twitter-csatornája ma este közös epizód néző partit rendez a virtuális térben. Persze, mi aligha fogjuk velük együtt látni a BBC One adását, de ettől még a partiba bekapcsolódhatunk. Addig is közzétettek egy kis videót, amelyben a szereplők, alkotók mondanak köszönetet a rajongóknak a hűségért.

A BBC sajtóközpontja sem tétlenkedett. Öt interjút tettek közzé a Merlin ötödik évadának öt főszereplőjével. Az érdekesebb részeket gyúrtam egybe az alábbiakban...

"Ha nem szereplője lennék, akkor egészen biztosan rajongója" - nyilatkozik a sorozatról a Guinevere-t alakító Angel Coulby, aki a királyné és Merlin kapcsolatáról így mesél:

"Most is jó barátok. Merlin tudja, hogy ő a királyné, és ezt tiszteletben kell tartania, de a barátság továbbra is megvan köztük. Nem bánja azt, hogy Merlinnek befolyása van Artúrra. Soha nem akarna Artúr és Merlin közé állni. Nagyra értékeli a 'brománcukat' és élvezi a csipkelődéseiket. Artúr és Merlin vigyáz egymásra, de nagy előszeretettel piszkálják is egymást. Ezt Gwen a világért sem állítaná le."

501_merlin_lovon.jpg

"Merlin életének célja továbbra is az, hogy elfogadottá tegye a mágiát" - ezt már a címszerepet alakító Colin Morgan meséli. "Ugyanakkor a királyság helyzete még sosem volt ilyen rendezett, és Merlin nem akar semmit olyasmit tenni, amivel ezt kockáztatja. Artúr a félelemmel, viszállyal és árulással azonosítja a mágiát, ezért Merlin számára nem lenne jó ötlet hozzákapcsolnia magát. Viszont ahogy az évad halad előre, Merlin fokozatosan tereli Artúrt afelé, hogy a legdrámaibb módon szembesüljön a mágiával. Nagyon izgalmas, és a nézők biztosan kíváncsiak lesznek rá. Ez Merlin nagy álma, más kérdés, hogy a terv szerint sül el vagy sem...

"Mordred nem olyan egysíkú, mint azt hiszik - sokkal összetettebb és bonyolultabb szereplő annál" - meséli a druida fiú szerepében ma bemutatkozó Alex Vlahos. "Nyolc éve nem látta Morganát. Amikor utoljára látta, egy bájos hercegnő volt, hosszú zöld ruhában. Hat hónapig kereste Morganát, és arra számít, hogy azt fogja viszontlátni, aki kisfiú korában anyaként vigyázott rá."

"Azelőtt száz százalékig hűséges volt hozzá. Most, hogy látja, mennyire megváltozott, egy százaléknyi kétség befészkeli magát a tudatába, és a dolgok kezdenek kibontakozni. Ha egyszer elveszted a bizalmad valaki iránt, aki ilyen közel áll hozzád, nehéz azt visszanyerni. A kétkedés szikrája beárnyékolja a kapcsolatát Morganával. Ez határozza meg ennek a fantasztikus évadnak az ívét."

s5promo_mordred.jpg

De vajon hová köti Mordredet a hűség?

"Kétfelé szakad. Artúr és Morgana közé kerül. Két ember húzza ellenkező irányba, és ő a kötél kettejük között. Olyan helyzetben van, mint az elvált szülök gyerekei."

A Morganát játszó Katie McGrath a sorozat sikeréről és a rajongók szeretetéről beszél. "Kínából, Törökországból, Németországból, Kanadából, a világ minden tájáról kapunk rajongói leveleket, ebből látni, milyen messzire eljutott a sorozat. És ez rádöbbent bennünket, hogy mit is sikerült létrehoznunk. Rengeteg ékszert kapok a rajongóktól, és ez nagyon kedves. A fiúk kapnak furcsább dolgokat is! Bradleynek egy egész tőrkészletet hozott a postás Romániából, Colin pedig egy hatalmas, félméteres csokitojást kapott Ausztráliából. Hihetetlen, de épségben megérkezett! Ezek is példázzák a sorozat sikerét világszerte."

Colin is kedveli a sorozat rajongóit. "A rajongók nagyon támogatóak. Fantasztikus, amikor az ember ennyi ideje dolgozik valamin, és azt látja, hogy a rajongók osztoznak a lelkesedésében - és sokszor még túl is tesznek rajta. Igazi öröm ez."

Az Artúrt alakító Bradley James a rajongóknál is jobban kedveli a munkát. "A forgatáson az akciójelenetek a kedvenceim. Most forgattunk egy csatajelenetet tíz kaszkadőrrel, amit nagyon élveztem. Remek fickók - zseniális ötleteik vannak és felrázzák a munkát. Izgalmas velük dolgozni. Ezek a kaszkadőrök szemrebbenés nélkül el tudnának intézni. De amikor az ilyen jeleneteket forgatjuk, teszek néhány látványos mozdulatot, ők meg olyan meggyőzően görnyednek össze, hogy a végeredményben én látszom zseniálisnak! Mindig sportoltam - ez hozzátartozik a személyiségemhez. Szóval igazi bónusz, hogy Artúr szerepéhez elengedhetetlenek az akciójelenetek."

501_artur_merlin_gwen_gaius.jpg

"Egész életemben erre a szerepre vártam. Artúr király alakja miatt, és mindazért, amit jelent az embereknek, nem csak az Egyesült Királyságban, hanem a világon mindenütt, nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a szerepet játszhatom. Amikor majd végleg szögre akasztom a láncinget, szép emlékként és nagyon büszkén fogok visszagondolni rá, hogy Artúr király lehettem!"

De vajon mikor kerülnek szögre a láncingek? Katie szerint sok lehetőség rejlik még a sorozatban. "Rengeteg Artúr-legenda létezik, és még a tizedüket sem meséltük el. Amíg késztetés van bennünk, hogy csináljuk, nem látom okát, hogy ne folytatódjon. Én nagyon szívesen vinném tovább Morgana szerepét. Nem akarom elengedni, amíg a történetét teljes egészében el nem meséltük. Ilyen rossz szolgálatot nem tennék neki. Kitartok, amíg a szerepe nem teljes. Nem olyan könnyű megszabadulni tőlem!"

Colinnak is felteszik a kérdést: Úgy érzed, hogy még jó pér évig folytatódhat a Merlin?

"Mindig adódnak új utak, amiken elindulhatunk. A legendák évszázadokon át fennmaradtak, mindig feleleveníthetők, elmesélhetők újra. Az ember soha nem szeretne kimaradni valamiből, amit ilyen szenvedéllyel szeret."

A címszereplő erősen hisz benne, hogy a nézők el lesznek ragadtatva a Merlin ötödik évadától. "Nem hinném, hogy a rajongók legkevésbé is csalódnának ebben az évadban. Sőt, úgy vélem, magával fogja ragadni őket."

Címkék: interjú videók 5. évad katie mcgrath bradley james colin morgan angel coulby alex vlahos

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr474823172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.10.06. 16:07:34

KÖSZI a fordítást :) nagyon izgi, hogy már csak néhány óra van vissza :)

Thorr5 2012.10.06. 16:39:22

Már várom a nyitó epizódot :D
Tudom, nem ide kellene írni, de azt sem tudom hova írjam :D
Berakhatnál az oldalba, egy chat ablakot is :D, könnyebb lenne a beszélgetés meg minden :D!
Felirat lesz/mikor lesz várható?

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.10.06. 18:40:27

@Thorr5: chat ablak, tök jó ötlet ;)

Jaaahj *.* Mordred személyisége egyre érdekesebbnek hangzik, mindig is reméltem, hogy amikor visszatér, valami ilyesmi lesz vele: kicsit húzódik Arthurhoz, talán jobban Morganához, de hát egy kicsit talán Merlinhez is, hisz a mágia összeköti őket.. Mi lesz ebből :)

Mellesleg ezen interjúk alapján meg teljesen az jön le, hogy lesz folytatás, ellentétben a kb. két nappal korábbiakkal.. XD

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.10.06. 18:47:25

@Thorr5: chat-ablakot én is támogatom:)

@Caretha: igen, sztem Cenred visszaszorul a 2.helyre a "kedvenc gonoszkák"listán, és Mordred átveszi a helyét :D amúgy is jobban bírom a kiismerhetetlen gonoszkákat:P:D

Thorr5 2012.10.06. 18:52:07

:D igen Mordred-érdekes lesz :D
De én arra leszek kiváncsi mikor tudja meg Arthur Merlin titkát és, hogy azután még lesz-e folytatás:D

Thorr5 2012.10.06. 18:53:28

még 1 vékony óra :D és kezdődik :D

Maxxximus 2012.10.06. 19:22:27

A Chat ablak ötletét én is támogatom! Kíváncsi leszek a véleményekre, no meg a nézettségre, hiszen minden azon múlik! Valaki esetleg tud javasolni linket, ahonnan meg lehet majd szerezni? Akár már ma éjszaka meg lehet nézni?

b.zoli123 2012.10.06. 20:47:02

pont most kezdődik :D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.10.06. 21:04:27

Hamar fent lesz torrenteken is sztem, én tavaly is aznap este 11-éjfél körül már néztem felirattal. Angollal, persze.

@NapShe: Én Cendredet nem bírtam annyira. Béna volt XD inkább Morgeause akkor már. Bár nekem Morgi az elsö :) és Mordred már Asa miatt is a második...

Merry 2012.10.06. 21:21:52

De izgalmas lesz alig várom már milyen lesz Mordred!!! Csak mindig megfeledkezem az időeltolódásról!!
Köszi a fordítást!!!! Köszi!!!
A chat ablak jó ötlet :)

Thorr5 2012.10.06. 21:33:28

Hát ez nagyon jó volt :D bár felét nem értettem :D
de jó volt magyar felirat mikorra várható?

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.10.06. 23:02:10

@Thorr5: Köszi a javaslatot. Egyelőre nem ígérem, még meg kell győznöm magam erről a chat ablakról, bár látom, igény lenne rá.

Ha látom, hogy van felirat, azt nem itt, hanem a Facebook-oldalon fogom hírül adni. De ott mindenképp.

Cicmaxék csinálják a feliratot, úgyhogy a minőségre biztos nem lesz panasz.

Thorr5 2012.10.06. 23:18:35

Rendben ennek örülök :D!
Itt is megoszthatnád ám, a chat ablak jó :D gyorsabban meg lehet osztani mindent és nem kommentekben kell beszélni :D!

ajna27 2012.10.11. 20:36:12

hát nem tudom, szerintem így átláthatóbb, hogy melyik témához szólsz hozzá, a chat ablak meg vegyitve nyomja nem???

Thorr5 2012.10.12. 14:01:45

nem ugy is hozzászólhatsz a chat ablakon meg csak dumálni és az olyan infókat mondani ami itt nincs stb.
süti beállítások módosítása