ColdCon 2012: Nem bánta meg, aki ott volt Sir Gwaine Merlin-találkozóján

Colin Morgannel élőben, Bradley Jamesszel Skype-on keresztül találkoztak a rajongók

 2012.11.05. 00:19

Szombaton lezajlott Londonban a ColdCon találkozó, amelyet a Merlin két színésze, Eoin Macken (Sir Gwaine) és Tom Hopper (Sir Percival) szervezett, más Merlin-színészek részvételével, így nem hivatalos Merlin-közönségtalálkozóként funkcionált, bár a rendezvény eredeti célja Eoin és Tom Cold című közös filmjének megtámogatása volt.

coldcon2012_alex_colin_tom.jpg
(Fotók: Merlin Locations)

A szervezés pont úgy alakult, ahogy azt elképzelnénk egy Eoin Macken - vagy még inkább Sir Gwaine - által szervezett találkozóról. Mivel Eoin és Tom hajnalban fejezte be a film utóforgatását Írországban, a közönség már összegyűlt a londoni Thistle City Hotelben, amikor ők még csak arról tudósítottak Twitteren, hogy "már leszállt a gépünk", "már vonatra szálltunk", "már a taxiban ülünk"...

Késve érkeztetek a saját találkozótokra?"
- Alice Troughton Merlin-rendező Twitteren

Ám a közönség közös Twitter-olvasással szórakoztatta magát, Tom édesanyja és a találkozó első vendége, Alex Vlahos (Mordred) pedig a szervezők távollétében is igyekezett betölteni a házigazda szerepét. Végül egyetlen óra késéssel befutott - az éhes és álmos - Tom és Eoin, a nap pedig olyan meglepetés vendégeket tartogatott még, mint Colin Morgan (Merlin) vagy az amerikából Skype-on bejelenetkező Bradley James (Artúr), így csalódott rajongót nem lehetett találni a 2012-es ColdConon.

coldcon2012_eoin_tom.jpg

A rendezvényről készült videókból válogattam az alábbiakat.

Az első videó sorozatban Eoin és Tom köszönti a rajongókat a délutáni program kezdetén, majd elkezdődik a kérdezz-felelek. Eoin mesél a Coldról, Tom pedig arról, hogyan született a film ötlete: A Merlin negyedik évadának forgatása idején a Cardiffból hazafelé tartó vonaton Tom megemlítette Eoinnak, hogy szeretne egy olyan szerepet, amiben nem az izmos srácot alakítja. Eoin elhatározta, hogy ír neki egy ilyen szerepet, ebből lett a Cold forgatókönyve.

Alex Vlahos (Mordred) válaszol a rajongók kérdéseire:

Alex többek közt elmeséli, hogy külön nem olvasott utána Mordred alakjának, amikor megkapta a szerepet. A producerek az elején elmondták neki, milyen szerepet fog játszani a történet végén, de hogy odáig hogyan jut el, arról nem beszéltek. Tom Percival szerepére készülve megnézte az "King Arthur and the Knights of Justice" című rajzfilmet, és elolvasott... egy egész oldalt a Wikipédián. Eoin arról beszél, hogy bizonyos mértékben maguk alakítják ki a karakterüket, de nagy mozgásterük nincs, ráadásul a szöveget sokszor csak a forgatás előtti napon kapják meg.
A végén a legkínosabb meghallgatás élményükről mesélnek mindhárman.

A műsor délelőtti részének meglepetésvendége a Merlin címszereplője, Colin Morgan volt. Colin húsz percre nézett be, ezalatt válaszolt a közönség kérdéseire. Az elhangzottakból az érdekesebbeket összeszedtem:

Colin beszél az akcentusokkal való játékról, amit mindig nagyon élvez.
Egyelőre konkrétumot nem tud mondani, de bízik benne, hogy hamarosan újabb filmszerep jön össze neki.
Emlékezetes volt az ötödik évad egy későbbi jelenetének forgatása. A dialógus annyira furán hangzott, hogy Colin folyton elröhögte magát a díszletben. Eoin is szerepel ugyanebben a jelenetben: "Ha nagyon bénán játszom benne, annak Colin az oka."
Colin kedvenc Artúrral kapcsolatos varázsigéje az, amivel Merlin együgyűvé varázsolta.
Mindenképp szeretne még színházi szerepeket. Színpadon kezdte a pályát, színészként leginkább a színpadon tudja kiélni magát, és ott is tud a legtöbbet fejlődni.
Az öreg Merlint azért szereti alakítani, mert három év után új színt hozott a szerepbe, és Merlin abban az alakban sok mindent kimondhat, amit másképp nem.
A legtöbben másnapra tanulják a szövegüket, Colin több napra előre tanul, Bradley James pedig diktafont használ a dialógusok memorizálásához - felveszi úgy a párbeszédeket, hogy a többi szereplő hangját is ő adja.
Colin a Merlinben a változatosságot szereti legjobban, valamint a kollégákat. "Jó móka. Szerencsések vagyunk, hogy ezt csináljuk. És azt csináljuk, amit szeretünk."
Fantasztikusnak tartja azt a támogatást, amit Eoin és Tom a rajongóktól kap a közös filmjéhez. Colin tudja, milyen nehéz összehozni egy független produkciót.
Adetomiwa Edun (Sir Elyan) a legszerencsétlenebb a forgatáson - minden héten van egy esése.
Colin legviccesebb válasza arra a kérdésre érkezik, ismerte-e Eoint már a Merlin előtt is. "Unokatestvérek vagyunk. Írországban mindenki rokon szegről-végről. Nem, nem ismertem, de ahogy Írországban mindenki, én is sokat hallottam róla..." Ezt nagy röhögés követi.
Arra a kérdésre, terveznek-e újabb közös éneklést Bradleyvel, humorosan úgy válaszol, már van egy ötös toplistájuk, csak azt kell kiválasztaniuk, melyik szám legyen a befutó.
Beszél kicsit arról is, hogyan kezdte a színészkedést.
Végezetül Colin a közönség leghangosabb tagjának kérdésére elmondja, Artúr még nem jött rá Merlin titkára, de a kérdésben nagy előrelépés várható az évad folyamán.

coldcon2012_bradley.jpg

A délutáni program meglepetésvendége az Artúrt alakító Bradley James volt, aki épp Amerikában tölti szabadidejét, ezért Skype-on jelentkezett be, és válaszolt a hozzá intézett kérdésekre. Bradley felbukkanása rajongókkal teli helyiségben komoly hangrobbanást vált ki!

Talán a legérdekesebb kérdés a közönségtől, hogy Bradley tartja-e még azt a régi álláspontját (megjegyzem: akkoriban is humor volt inkább), hogy Merlin és Artúr brománca fontosabb Artúr és Gwen románcánál.
Bradley válasza: A sorozat szempontjából fontosabb a brománc, Artúr számára viszont az a legfontosabb, hogy megtalálta az élete párját.

A beszélgetés legviccesebb része, amikor egy kedvenc Artúr-idézetet kérnek Bradleytől, aki némi töprengés után heves Google-keresésbe kezd... És ekkor megszakad a kapcsolat. Majd miközben megpróbálják újra hívni Bradleyt, Tom lassan eszmélve hátrafordul a több száz ember felé: "Látta valaki a Skype-nevünket?"

Az utolsó Bradleyhez intézett kérdés: meglepi-e a rajongóktól érkező támogatás mértéke?

"Azt hiszem, hogy ez a kérdés rejt némi veszélyt. Mert ha azt mondom, nem lep meg, könnyen tűnhet nagyképűségnek. Ha viszont azt mondom, meglep... szerintem az valamiféle álszerénység lenne. Egyiket sem szeretem. Az álszerénységet éppúgy nem, mint a nagyképűséget. Ami munka a sorozatban, a végtermékben van, az alapján megértem, hogy a rajongók élvezik, hogy kötődnek hozzá és hogy ilyen sikerré vált. Ennek folyománya, hogy mi elismerést kapunk a munkánkért, ami hízelgő és csodálatos dolog. De véleményem szerint ez nagyon sok ember nagyszerű munkájának a közös eredménye. Szóval a sorozatra fordított munkát ismerve nem vagyok meglepve."

Tom pedig egyetért.

Címkék: események bradley james colin morgan eoin macken tom hopper

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr954889136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millagro 2012.11.05. 10:00:04

"Szegény" Tomnak tényleg nem olyan a megjelenése, ahogyan az átlag, mély tartalmú történetek szereplőinek.

Az már szerintem gáz, hogy Artie barátunk még ennyi idő és jel után sem kapizsgál semmit. Szvsz ezt már kissé túlnyújtották.

Nemrég megnéztem pár részt a második évadból, amiben Colin eléggé botsáska kinézetű volt. Hihetetlen mennyit változott azóta, jó kis bicepsze lett.:)

Spawn85 2012.11.05. 14:12:56

Biztos jó móka volt. Sajnos szombaton hajnalban értem haza én is a munkából így a délelőtti rész azért (2 óra alvás után nem jó közönségtalálkozóra utána meg dolgozni menni -tapasztalat- :) ), délután meg ismét dolgoztam, az meg azért maradt ki. Meg jegy sem volt már.

Azért az nem gyenge, hogy Colin több napra előre megtanulja a szövegeit.
Nekem sokszor még pár sort sem egyszerű. (Jó, persze nekem nem az angol az anyanyelvem így kétszer olyan nehéz.)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.05. 14:23:21

DRÁGA SIR BALINOR!
HA EDDIG MÉG NEM MONDTAM/ÍRTAM VOLNA: IMÁDLAK! :)
KÖSZÖNET MINDEN EGYES COLD CONOS VIDEÓRA, KÉPRE, (RAJONGÓI BESZÁMOLÓRA-?-) SZÁNT PERCÉRT!
A FORDÍTÁSOKÉRT PEDIG MÁR A NAGYONSZÉPENKÖSZÖNÖMSZÉPEN IS TÚLSÁGOSAN SABLONOSNAK ÉS LAPOSNAK TŰNIK.. (ha valaki nyelvújító pályára tévedne, találjon ki vmi nagyon extrát a hála szóbeli kifejezésére)
ÉN EZEK UTÁN MEGSZÓLALNI SEM BÍROK (MILYEN JÓ, HOGY ÍRNI "KELL" ÉS NEM BESZÉLNI:) )

ui: bocsi, amiért "ráléptem" a CAPS LOCK-ra...:$ <3

Zoe86 2012.11.05. 14:34:18

@Spawn85: "Azért az nem gyenge, hogy Colin több napra előre megtanulja a szövegeit."
HÁT az, hogy most TE, aki benne vagy, ezt írtad megint hozzátett képhez!
Mennyire nehéz az?? Neki biztos sok szövege van és mindig - sokszor látni a script-tel a kezében...
Tudtam hogy Colin nagy színész csak azt nem, hogy ennyire.. :)

BALINOR!
KÖSZÖNJÜK !
NAGYON TETSZETT
amiket mondtak és hogy így összetartanak..és Colin szavai..mintha arra engednének következtetni hogy mégis lesz ..tovább.. ???

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.05. 16:05:17

@Zoe86: sztem lesz tovább még ha egy (két-?-) évet ki is hagynak.. akár a film akár a 6.évad, de lesz folytatás.. :) vmilyen módon.. VELÜK...
:))

Spawn85 2012.11.05. 16:09:06

@Zoe86: Azért, hogy benne vagyok az barokkos túlzás. :) Még csak holnap lesz az első napom filmforgatáson, ha minden igaz. Szóval én még nagyon csak tapasztalatokat gyűjtök.

Igazából nem is a szövegtanulás az ami nehéz. Az az alap, hogy a szöveget tudni kell, ahogy tanárom mondta. (Én is adtam elő monológot, 5 hetem volt felkészülni, 2 hét után már tudni kellett a szöveget, és nem két sorról volt szó)
De az még nem színészet. Azt úgy kell előadni, hogy a néző a karaktert és ne a színészt lássa, az a nehéz, mert nem mindegy a testtartás, a hangszín, az arcjáték, szóval mindenre oda kell figyelni nagyon. Filmnél azt mondom, talán könnyebb, mert ha valami nem megy, újra fel lehet venni. De pl. egy színházi előadáson ott bizony nincs lehetőség ilyesmire.

Hogy Colin nagy színész arra egyik haverom most biztos mondana valamit, ő pár hete találkozott vele és nem túl pozitív élményekkel gazdagodott. :) De a hírességeknek is lehet néha rossz napjuk ez benne van a pakliban.

Spawn85 2012.11.05. 16:36:24

@NapShe: Ha hagynak ki egy-két évet, akkor max. film lesz. Azért egy sorozatot folytatni évek után, nem mindig egyszerű összeszedni ugyanazt a stábot.

És ami a 6. Évadot illeti: Azért az érdekes, hogy Tom Hopper, Eoin Macken és Rupert Young leszerződött már új sorozathoz jövőre, Bradley éppen Amerikában van (véletlen?)...

Thorr5 2012.11.05. 17:02:15

@Spawn85: Nem véletlen, de itt mondta Colin, hogy talán nem szó szerint de még ebben az évadban nem tudja meg Arthur Merlin titkát szóval csak nem haggyják abba befejezetlenül nem?

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.11.05. 18:27:49

@Thorr5: Ilyet mondott? Amúgy igen, az meglepne, ha mindennél nélkül abbahagynák, se 6. évad, se film, valamelyik biztos lesz.. És akkor lehet hogy abban csinálják meg a lezárást..

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.11.05. 18:31:34

Majd elfelejtettem, ismétlem Sunnyt: köszönjük, Sir Balinor! :) Nekem most nagyon be van telítve a naptáram, nincs időm tumblrözni meg neten szörfölni (sajna :(), így ilyenkor triplán jó, hogy a "krémet" mindig lehozod ^^ örök hála :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.05. 20:28:43

@Thorr5: Nem azt mondta, hogy ebben az évadban nem tudja meg, hanem, hogy jelenleg (tehát mondjuk az 5x05-ös epizódig) még nem tudja. Ami persze nem jelenti azt, hogy meg fogja tudni... :D
Csak azt tudjuk, hogy valami fontos fog történni ebből a szempontból.

@Millagro: Artúrnak semmi oka tudni Merlin tikát. Az ő nézőpontja más, mint a nézőé.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.05. 20:38:04

@Zoe86: Egy színész, különösen ha színpadi színész, elképesztő szövegmennyiséget képes a fejében tartani. Erre kifejezetten tréningezik őket.

@Spawn85: Rupert Young novemberben kezd forgatni, az valószínűleg nem befolyásolja a Merlint. Eoin pedig egyelőre csak egy pilotban szerepel.
Mesélj, mit csinál Colin Morgan, amikor rossz napja van? :)
És milyen filmben fogsz szerepelni?

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.05. 21:16:27

@Balinor: és azt tudjuk, hogy Tom mikor kezd forgatni?:$ ha jól emlékszem, Neki csak 8 részes kalózkodása lesz, Rupertnek 10 rész a BBC-nél.. ez azért nem tűnik olyan soknak...:$ (mondá a kis telhetetlenke:$$ :D)

egyébként ha már a színpadi színészek szóba kerültek: elég sok színész ismerősöm van, és nem csak a szövegmemóriájuk jó.. :) (bár gondolom, ez egyénfüggő is :) )

Spawn85 2012.11.05. 21:28:32

@Balinor: @Zoe86: Kell is, mert mondjuk vannak Shakespeare darabok, amikben iszonyú hosszú szövegeket kell egyben elmondani. És gyakran egy levegővel. :) (Ezt már mi is gyakoroltuk, nem könnyű. Még az angoloknak sem, pláne nekem.)

"Mesélj, mit csinál Colin Morgan, amikor rossz napja van? :)"

Ja, semmi komoly, csak haver (bár inkább csak ismerős, találkoztam a sráccal néhány filmpremieren) akart tőle autogramot kérni, Colin meg állítólag azt mondta neki, hogy nem ad, mert úgyis csak eladná az e-bay-en.). A srác ezen kissé berágott. :)
Mondjuk ha őszinte akarok lenni, ha nekem egy színész ilyet mondaná, én lehet az arcába hajítanám, amit alá akarok íratni vele még akkor is, ha elvinnének a rendőrök. (Már így is csoda, hogy nem vittek el múltkor, amikor "lecsókoltam" Michelle Ryan-t a Savoy Színháznál, de az egy másik történet. :D Bár végül is nem csoda, mert ha Michelle-t zavarta volna akkor, 1) elhúzza a fejét, 2) Bevert volna egy akkorát hogy még mindig a fogaimat keresném :) )

Kicsit elkalandoztam, bocs. :) Na, szóval velem is volt már, hogy egy híresség nem akart autogramot adni, és azt mondta, hogy bocs, most nem. (De azért az, hogy úgyis eladnád az e-bayen kicsit kemény.)

"És milyen filmben fogsz szerepelni? "

Most elvileg november végén indul egy új tévécsatorna itt Angliában, oda forgatnak egy új sitcom-ot, és abban.
Persze, egyelőre csak statisztaként, az angolom azért még messze van attól, hogy komolyabb szöveges szerepeket adjanak filmben. De ahogy Noel Clarke mondta órán, valahol el kell kezdeni, és ez is jó lehetőség, hogy kint legyek forgatáson, megismerkedjek emberekkel, ja és persze tapasztalat, amit be lehet írni az önéletrajzba. Plusz fizetik is.
Meg azért egy komolyabb projektbe könnyebben be lehet kerülni, ha látják, hogy korábban látott már kamerát vagy színpadot az illető. :)
De azért ebben a szakmában a szerencsén is nagyon sok minden múlik.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.05. 22:45:52

@Spawn85: Ezt az ebayes sztorit már olvastam. Nem a Loserville premierjén történt?
Sajnos tényleg vannak hiénák, akik azért járnak olyan eseményekre, ahol hírességek megfordulnak, hogy megszerezzék az autogramjukat, és jó pénzért eladják az interneten. Állítólag a Conokon is elszaporodott ez a jelenség.
Az ismerősödnek Merlin-jelmezt kellett volna öltenie. Úgy a színészek biztosan tudják, hogy nem üzleti célból kéri az autogramot. :D

Spawn85 2012.11.06. 01:05:51

@Balinor: Tudom, hogy van ilyen. Egy másik haverom mesélte is, hogy egy "hiéna" ráütött az egyik híresség kocsijára, mert az csak egy képet írt alá neki, nem mind a 10-et, ami nála volt. Erre már én is azt mondom, hogy sok...

Amúgy asszem a Looserville premieren volt igen. Egyébként ismerős ilyen. Lejött a Cabaret-hez is autogramokat gyűjteni, ott találkoztam vele legutóbb. Utána Will Young-ot szidta, mert nem kapott tőle aláírást. (Nekem tőle is van, még augusztus végéről. :) Ami nagy mázli, mert ő viszonylag ritkán áll meg osztogatni.)

Egyébként pár hónapja voltam egy sorozatos rendezvényen, ott volt aki autogramokat árult (jó drágán), és ki volt írva, hogy "Registered Official Dealer". Szóval ilyen is van.

De azért az is biztos, hogy színésze/híressége válogatja. Haver mondta, hogy egyszer alá akart iratni egy CD-t egy zenésszel (nem mondta, hogy kivel), aki félrelökte, hogy "Hagyjál békén!". Azt mondta haver, ott helyben kivágta a CD-t a kukába, és azóta semmit nem hallgat meg az illetőtől.

Viszont ezzel szemben saját példa: Amióta a Cabaret műsoron van, gyakorlatilag annyit találkoztam Michelle-lel, hogy csak a reggeli kávésbögrémen nincsen rajta az aláírása. :) (Kicsit túlzok persze...)
Viszont egyszer sem mondta azt, hogy "Te figyelj, van már 120 aláírásod, most nem adok". Még akkor sem amikor vagy 10 percet várattam, mire találtam egy tollat, ami fog is. (És ez nem akkor volt, amikor először találkoztunk. Meg nem is a második esetnél.)
Pedig emlékszik rám, nem egyszer ő köszöntött rám a színháznál, amikor meg mondtam neki, hogy mindig megtisztelő vele találkozni azt mondta "You too" és nem megköszönte, mint szokta. :) (De volt, hogy mosolyogva megkérdezte, hogy "You again?". Meg olyan is volt, hogy "See you soon"-nal búcsúzott. :D )
Jó mondjuk az igaz, hogy olyan is volt, hogy én adtam neki ajándékot. Azon mondjuk meglepődött. (Azóta meg szerintem a kézírásomat próbálja kibarchobázni. :D )

De egyszer volt ott egy srác, annál szó szerint nála volt Michelle összes filmje DVD-n, és mindnek a borítóját alá akarta íratni, és neki is aláírt mindent. :)

Ennyi kis privát kitérő után: Ami biztos, hogy egyszer majd nekem is össze kell egyszer futnom ezzel a Colin gyerekkel. :) Úgyis mondta, hogy akar majd színházban szerepelni megint, remélem ide Londonba jön majd a West End-re. :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.06. 02:10:03

@Spawn85: "Pedig emlékszik rám"

Efelől semmi kétségem. :))) Örülök, hogy ennyi jó élményed volt Michelle-lel.

Általában elmondható, hogy meg vagyok elégedve a Merlinben előforduló színészek emberi minőségével. Már amennyire ez megítélhető, természetesen.
A fenti videóból például kiderül, hogy míg Bradley akár el is ökörködhette volna ezt a Skype-beszélgetést, átgondolt és intelligens válaszai voltak. Erős kontrasztot képezve a sikítókórussal... :P

Spawn85 2012.11.06. 03:17:41

@Balinor: "Örülök, hogy ennyi jó élményed volt Michelle-lel."

Köszi! :)
Amúgy kb. a felét még mindig alig hiszem el. :) Egyébként nekem sincs kétségem, hogy emlékszik rám, mivel egyszer szó szerint mondta, hogy "I remember you". :) (Mindezt úgy hogy azt megelőzően kb. egy hónappal találkoztunk utoljára, és ő azért időközben is futott össze nem egy meg nem két rajongóval.)

Nekem egyébként eddig csak pozitív élményeim vannak a hírességekkel, akikkel találkoztam itt. Legyen szó brit vagy amerikai színészről.

Zoe86 2012.11.06. 12:41:27

@Spawn85:

Csak egy pár szót Colin védelmében:
bár legjobb lenne ha ő tudná megvédeni saját magát :) hisz ehhez mindenkinek joga van.

NEM HISZEM EL ezt a sztorit .
Nem tudom elhinni hogy ilyen módon kifakadt, nem ezt tapasztaltuk tőle..olyanok beszámolóiból akikkel találkozott....és mivel én is meglepődtem, mikor hallottam megkérdeztem egy ilyen ismerősömet.

Aki azt írta, hogy a fentieket állító autogramvadász személlyel ő is találkozott nem egyszer, több Merlin- rendezvényen. Személyesen látta mikor Bradley James kedvesen adott autorgramot neki egyszer...kétszer...és mikor később sorban állt megint adott neki.. bár már nem olyan szívesen :) Ezután történt, hogy beszélgetésbe elegyedett az ismerősömmel és felháborodottan mesélte neki hogy Bradley milyen barátságtalan volt mert nem akart neki autogramot adni.

Nem tudom.
Szerintetek kinek lehet hinni?
Egy olyan színész, mint Colin alapból nem tesz ilyet. Nem hiszem, hogy öt éve csak szerepet játszik: az udvarias, barátságos, mosolygós Colin Morgant...

vagy..
egy olyan személynek aki felháborodik, mert nem sikerült elérnie azt amiért odament..
( és még csak annyit, hogy ez NEM MERLIN RENDEZVÉNY VOLT - ez nem róluk szólt.. a srác egyszerűen csak ki akarta használni a lehetőséget és nem sikerült, szerintem ettől lett ennyire rossz kedve.. )

Csak azt sajnálom hogy Colin nem tudja megvédeni magát és lehet hogy többen hiszik most róla azt, amit Te Kóczy.

Bár tudom hogy Te majd azt hiszed el amit tapasztalsz.. remélem olyan pozitív élményeid lesznek majd Colin-ról miután találkoztál vele mint, amit a többi angol színésszel kapcsolatban írtál.

És nagyon örülök Michelle-nek. :)

Spawn85 2012.11.06. 17:27:28

@Zoe86: Én nem hiszek semmit, mert nem voltam ott. Viszont megcáfolni sem tudom a srác állításait, mert én sosem találkoztam Colin-nal, ő meg már többször is.
Mindenesetre mint mondtam el lehet utasítani az autogramkérést emberi hangnemben is. De ez az úgyis eladod az ebayen kifogás, ez kicsit bunkó akárhogy is nézem.
És lehet egy színésznek rossz napja, de összetörheti egy rajongó lelki világát egy ilyen megnyilvánulással.
(Nekünk egyébként azt tanítják a suliban, hogy a közönséggel sosem szabad éreztetni, hogy rossz napunk van. Még akkor sem, ha tényleg.)

" és még csak annyit, hogy ez NEM MERLIN RENDEZVÉNY VOLT - ez nem róluk szólt.. a srác egyszerűen csak ki akarta használni a lehetőséget "

Ezért nem lehet hibáztatni, a rajongók már csak ilyenek.
Én az első fotómat akkor csináltam Michelle-lel, amikor egy interjúra ment az ITV-be kora reggel, ami nem nevezhető olyan hivatalos eseménynek, ahol rajongók is vannak. :)
Mondjuk a korai időpont szerintem mindkettőnkön látszik is a fotón. :D

Ez sajnos a hírnév átka, nem tudni mikor "csapnak le rá" autogramért.
Michelle mesélte egy interjúban, hogy egyszer a Vatikánban kért tőle autogramot pár rajongó. Adott szívesen, de azért bizarr volt, ahogy ő mondta.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.06. 20:36:23

Úgy gondolom, elég sokat láttunk már Colin Morganből, hogy megítéljük a személyiségét. Bőségesen.

Nem akarom hosszan ragozni a témát, de számomra elég egyértelmű, hogy egy londoni musical előadás díszbemutatója, amelyre tömött sorokban érkeznek a hírességek, az említett hiénák kedvenc vadászterepe, ahol jó nagyot lehet meríteni. Ez elég irritáló lehet, hát még ha esetleg erőszakosak is. Ezzel a mondattal, ami valószínűleg telibe talált, Colin szépen leszerelte őket. Kizártnak tartom, hogy csillogó tekintetű rajongókkal szeretett volna bunkó lenni. ;)

Pierrefondsban viszont, ahol valóban rajongókat találni, Colin kifejezetten rászánta a pihenőidejét, hogy odamenjen a közönséghez, és aláírjon nekik.

Spawn85 2012.11.08. 12:07:46

@Balinor: Az biztos, hogy egy díszpremier frankó hely autogramokat gyűjteni. :) (Bár, a Cabaret díszpremieren összesen 2 hírességet láttam, a musical két főszereplőjét. Igaz, egy másik előadás után hetekkel a premier után, Sir Ian McKellen sétált ki mellettem.)

Azt meg nem tudom, hogy egy híresség személyiségét meg lehet-e ítélni filmek, interjúk, de még akár rajongói találkozók alkalmával.
Szerintem nem nagyon. Hiszen mondjuk egy profi színész simán lehet, hogy velem jófej meg minden a következő pillanatban meg írja a kollégáinak SMS-ben, hogy "Képzeld, ez az idióta már megint itt volt..."

Bárhogy is, ha nekem mondta volna bárki, hogy nem ad autogramot mert úgyis eladnám az ebay-en. (Csak a tények kedvéért: Sosem adtam el, és nem is vettem semmit ebay-en eddig.)
Nekem tuti, hogy az lett volna az utolsó találkozásom az illetővel, de valószínű a filmjeit is kukáznám utána. (Jó, nem írnám tele a netet, hogy mekkora gyökér volt, de nem is felejteném el.)

Zoe86 2012.11.08. 12:41:27

@Spawn85: @Balinor:
"Bárhogy is, ha nekem mondta volna bárki, hogy nem ad autogramot mert úgyis eladnám az ebay-en. "

ÉS MI VAN HA NEM IS MONDTA? :)

Remélem Te sem hiszed el teljesen ...legalábbis.. amíg nem látod :)

Az a legrosszabb ezekkel a hírekkel kapcsolatban - amivel kezdtem is, és evvel is zárnám - hogy az érintett nem tudja megvédeni saját magát!!

Balinor !
"Úgy gondolom, elég sokat láttunk már Colin Morganből, hogy megítéljük a személyiségét. Bőségesen."

Teljes mértékben egyetértek.
Én úgy érzem hogy COLIN MORGAN egy őszinte ember és nem is tudom elhinni, hogy ILYET MONDOTT egyáltalán...
És sajnálom, hogy ezzel a nem bizonyított "beszólással" ennyit foglalkoztunk...

Maradjunk is az eredeti témánál: Cold-Con
Hihetetlen látni hogy mennyire egy csapat ez a stáb!! Most ebből a rendezvényből is csak ezt a jó hangulatot éreztem.. így tényleg olyan lehet a forgatás mint a "nagy főiskolás életérzés"...

Köszi a fordítást!

For the Love of Camelot

Spawn85 2012.11.08. 15:46:25

@Zoe86: Ha nem mondta, az a tényen miszerint ha nekem ilyet mondana bárki, otthagynám a francba nem változtat semmin. :)

Ez a ki őszinte ember, ki nem ezt nem tudom mennyire lehetek megítélni filmek vagy interjúk alapján.
Szerintem a színészeknek többnyire akkor vannak őszinte pillanatai amikor otthon vannak a családjukkal, vagy a kollégáikkal dolgoznak. Hivatalos rendezvényeken (interjúk közben...stb...) valamilyen szinten mindig szerepet játszanak.

Hogy én mit hiszek, az meg lényegtelen és igazából senkit sem érdekel és tulajdonképpen nem is számít. :)

"hogy az érintett nem tudja megvédeni saját magát!!"

Nem is kell neki, mert nem érdekli.
Nincs olyan színész (vagy akármilyen híresség) akit mindenki kedvel. A netre viszont akárki akármit írhat. Ezért nem szoktak és nem is érdemes vele foglalkozni. (És sok színész ezért nem használ Twitter-t Facebook-ot meg ilyesmiket.)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.08. 21:13:56

@Spawn85: Egy színész személyiségét a filmekben játszott szerepei alapján nyilván csacsiság megítélni. Egy jó interjúban már valami átjön a személyiségből.

Colin Morganről viszont - ahogy írtam - rengeteget tudunk, láttunk, hallottunk, olvastunk. Nem csak rajongók tapasztalatait, hanem azt is, hogyan vélekednek róla a kollégái, mind szakmailag, mind emberileg. Ez alapján elég határozott képem van róla. Azt hiszem, a Merlin összes színésze közül róla van a leghatározottabb képem.

Spawn85 2012.11.11. 15:19:10

Még egy dolog ami elfelejtettem: Én alapvetôen nem haragszom ebay-es csórikáimra (tegnap egyébként találkoztam velük de azt már tényleg hosszú lenne leírni)
Mivel itt Angliában (is) nagyon sok rajongó van, akik nem tehetik meg azt, hogy eljöjjenek Londonba autogramot kérni kedvencüktôl. (Nekem is van leeds-i haverom, aki hatalmas Bionic Woman rajongó, de soha nem látta még Michelle-t élôben mert drága a vonatjegy csak egy filmpremierre mondjuk leutazni neki. )
Szóval nekik egy ebayrôl vett dedikált fotó is nagyon sokat ér.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.11. 19:43:51

@Spawn85: Én nem tekintem missziónak, amit csinálnak.
Ha küldesz egy levelet Colinnak, válaszborítékkal, küld egy dedikált fényképet, valószínűleg névre szólót, ingyen. Ha nem is másnap. :)

Spawn85 2012.11.11. 20:54:17

Igen, csak a hivatalos autogramcímnél vagy kapsz választ vagy nem. (Brit színészeknél általában igen) Meg ki tudja mikor.

Meg vannak a lusta rajongók is, akik inkább vesznek valamit ebay-en mint hogy kikeressenek egy autogramcímet meg még levelet is írjanak :)

Persze missziónak én sem tekintem, én nem is csinálnám.
süti beállítások módosítása