Merlin után Camelot?

 2012.11.26. 20:52

Úgy tűnik, komoly űrt hagy maga után az ötödik évaddal lezáruló Merlin, nem csak a nézők szívében és a BBC One műsorstruktúrájában, de a gyártó Shine és a nemzetközi forgalmazó Fremantle Media Enterprises (FME) pénztárcájában is.

Még huszonnégy óra sem telt el a bejelentés óta, miszerint kedvenc fantasynk idén véget ér, máris hallhatunk egy spin-off, vagyis valamiféle leágazás sorozat terveiről.

Shine Group

FME

A nap egyik jelentős híre, hogy a Merlin producer párosa, Julian Murphy és Johnny Capps év végével távozik a Shine TV-től, ahol az elmúlt tíz évben olyan produkciókon dolgoztak, mint a Sugar Rush, a Hex, a Sinchronicity, a Demons, és természetesen legnagyobb sikerük, a Merlin. A duó a jövőben saját produkciós céget kíván alapítani.

Ez egyebek közt azt jelenti, hogy ha a korábban emlegetett Merlin-mozifilmek megvalósulnának, azokhoz a tévésorozat producereinek már nem lesz köze. Márpedig Julian Murphy egy ma megjelent interjúban megerősítette, hogy a mozifilmes tervek léteznek.

"Kétségkívül szó van róla és zajlik munka egy filmen, ez így igaz" - mondta el Murphy, aki szerint a filmváltozat bizonyos mértékig mindenképp reboot, vagyis újrakezdés lenne, ez szerinte elkerülhetetlen. Hogy ugyanazok vagy más színészek szerepelnének-e a mozivásznon, azt még túl korainak vélte latolgatni.

A Hollywood Reporter információ szerint azonban nem csak filmes tervek vannak Camelot világának továbbélésére, a gyártó Shine és a forgalmazó Fremantle a Merlin világában játszódó spin-off sorozatok ötletén dolgozik. A lap úgy tudja, a munka korai fázisban van, de az már biztos, hogy a produkció a Shine Group másik leánycége, a Kudos égisze alatt valósulna meg, és az FME is betársulna.

David Ellender, az FME vezérigazggatója a Hollywood Reporternek elmondta, izgalmasnak találja az esetleges spin-off sorozat lehetőségét, amely "Camelot zseniális újragondolásán", vagyis az eddigi sorozaton alapszik.

Az angol televíziós szaklap, a Broadcast is foglalkozik a témával. Információik szerint Capps és Murphy távozásával megszűnik a Shine TV dráma részlege, ezért venné át a gyártást a testvércég Kudos, feltéve, hogy a "Camelot világának karaktereire épülő" spin-off ötlete berendelést kap.

cc2011_producerek_szereplok.jpg
A két producer, Murphy és Capps a Merlin színészeivel

A lap idézi Capps és Murphy nyilatkozatát: "Csodálatos öt évet töltöttünk a Merlinnel és összesen tíz évet a Shine-nal, de mindig is megvolt bennünk az ambíció, hogy a magunk lábára álljunk, és úgy érezzük, eljött a pillanat, hogy megtegyük ezt az ugrást. Naygszerű emlékekkel távozunk, tisztelettel és legjobb kívánságainkkal a Shine-os kollégáink iránt, annak tudatában, hogy ha lesznek még további kalandok, Camelot világa jó kezekben van."

Alex Mahon, a Shine Group vezérigazgatója pedig így nyilatkozott: "A Merlin itthon és nemzetközileg is elképesztő siker, nagyszabású fináléval fog véget érni, amely méltó ehhez a fantasztikus sorozathoz, és izgatottan tekintünk a lehetséges további történetekre, amelyek Camelot világáról szólhatnak."

Címkék: spinoff 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr344927158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajna27 2012.11.26. 21:40:34

köszi a hírekért Balinor. Először majdnem örültem, a spin off lehetőségének, és a filmeknek, de így hogy a mi producereink leveszik róla a kezüket, és nem valószínű, hogy marad a szereplőgárda, így a lelkesedésem a 0-ra csökkent, de majd idővel minden kiderül

Spawn85 2012.11.26. 21:52:02

Ez így érdekesen hangzik. Én azonban spin-off helyett továbbra is inkább valamiféle előzménysorozatot néznék meg azokról az időkről, amikor még aktívan tolták a mágiát Camelot-ban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.26. 21:54:42

Sugar Rush, Hex, Merlin...
és Laura Donnelly mindháromban szerepelt... :) - ez csak egy kis kitérő...:$

KÖSZÖNJÜK ezt a hírt is, Sir Balinor!

ha a szereplőgárda nem marad meg az esetleges további tervekre, akkor keresztet vethetnek Camelotra... :( :$$$ inkább próbálják akkor vmi homlokegyenest mással helyettesíteni (PRÓBÁLJÁK...) ... Camelot így volt tökéletes, ahogy volt... és még van egy db-ig... <3
FOR THE LOVE OF CAMELOT <3

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.11.26. 22:07:03

Ez nekem is furcsa, egy spin-off? :S És nélkülük? Mindenesetre kíváncsi leszek a duó következő alkotására :) meg persze Camelotéra is, csak.. Hát nem tudom, az ilyenek ált. nem sikerülnek túl jól :S

Zoe86 2012.11.26. 23:17:58

KÖSZÖNJÜK!!

KEDVES BALINOR!

Mi az a "spin off" ?? :) :)

és most akkor azért nem lesz folytatás mert a "J" -k a "saját lábukra kívántak állni"???

vagy azért mert Colin és Bradley.. esetleg szintén a saját útját akarja járni, saját "destiny"-jét :) akarja beteljesíteni..a színpad, film és egyéb Merlin kívüli világban??

vagy azért mert a BBC nem akarta a folytatást??

MINDEGY!

A film szerintem nem lesz "MERLIN" Colin és Bradley nélkül!

.és már csak egyet nem értek.. ha a producerek tudták ezt akkor MÉRT KELLETT EZT ÍGY??????

nem érdemeltünk volna meg,
(mi-rajongók-akik azzá tettük a sorozatot ami,)
egy "szép temetést"??

Bár sejtettük a véget
....mégis!!!
reményt keltettek..hiába!

A Merlint szeretem de ez most nagyon nem volt fair!!

ahogy az se lesz ha "csúnyán" végződik Karácsonykor a Szeretet Ünnepén CSAK NEM HALHAT MEG ARTHUR és CSAK NEM VÉGZŐDHET "REVEAL" NÉLKÜL??!!

Bocsánat a hektikus hozzászólásért... de MOST ezt érzem!!

Zoe86 2012.11.26. 23:17:58

KÖSZÖNJÜK!!

KEDVES BALINOR!

Mi az a "spin off" ?? :) :)

és most akkor azért nem lesz folytatás mert a "J" -k a "saját lábukra kívántak állni"???

vagy azért mert Colin és Bradley.. esetleg szintén a saját útját akarja járni, saját "destiny"-jét :) akarja beteljesíteni..a színpad, film és egyéb Merlin kívüli világban??

vagy azért mert a BBC nem akarta a folytatást??

MINDEGY!

A film szerintem nem lesz "MERLIN" Colin és Bradley nélkül!

.és már csak egyet nem értek.. ha a producerek tudták ezt akkor MÉRT KELLETT EZT ÍGY??????

nem érdemeltünk volna meg,
(mi-rajongók-akik azzá tettük a sorozatot ami,)
egy "szép temetést"??

Bár sejtettük a véget
....mégis!!!
reményt keltettek..hiába!

A Merlint szeretem de ez most nagyon nem volt fair!!

ahogy az se lesz ha "csúnyán" végződik Karácsonykor a Szeretet Ünnepén CSAK NEM HALHAT MEG ARTHUR és CSAK NEM VÉGZŐDHET "REVEAL" NÉLKÜL??!!

Bocsánat a hektikus hozzászólásért... de MOST ezt érzem!!

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.26. 23:20:24

@NapShe: Szerintem is ez a legnagyobb fejfájás most nekik. A két kulcsszereplő, Artúr és Merlin nélkül egyelőre nehéz elképzelni.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.26. 23:22:40

@Zoe86: Az a spin-off, amikor egy sorozatból kinő egy másik. Mint egy oldalhajtás az ágon. :)

Spawn85 2012.11.27. 11:18:58

@NapShe: "Sugar Rush, Hex, Merlin...
és Laura Donnelly mindháromban szerepelt... :)"

Ez neked mint rajongónak jó hír, mert ez alapján jóban van Capps-ékkel, vagyis esélyes, hogy a következő projektjükben is benne lesz.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.27. 14:43:43

@Spawn85: adná az ég! <3
már erősen Laura Donnelly-hiányban szenvedek:$

arra a dupla évadzáróra is igazán visszahozhatnák... ha csak egy icuri picurit is... *.* ahogy 3.13-ban.. az az ep volt számomra A TÖKÉLETES EPIZÓD! minden(ki ) benne volt, akit igazán szerettem (oké, Aggrie bácsit is nagyon bírtam, de őt akkor még nem ismertem:P:D)

Merry 2012.11.27. 16:13:44

Örülök hogy gondolkodnak filmen, de mint ti, én sem tudom elképzelni a megszokott arcok nélkül... majd meglátjuk.
Fura mert én egész ősszel arra vártam hogy azt mondják vége lesz és most olyan letört vagyok miatta pedig ez csak jó hogy nem ölik meg az eddigi jót.
Azt hiszem azt mondták ha film lesz, az Karib- tenger kalózai stílusú lenne. :( Azzal meg engem ki lehet üldözni a világból.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.27. 19:52:17

@Merry: A napokban láttam a Karib-tenger talán negyedik részét. Szörnyű volt. :)))
De az első még tetszett, és teljesen értem, hogy miért azt hozták példának. Kalandfilm, amiben ugyanúgy sok a humor, a könnyedség, a meseszerű elem, mint a Merlinben. Csak mindez giga költségvetéssel megy, és olyan mennyiségű vizuális effektussal, ami számomra élvezhetetlenné teszi.

Spawn85 2012.11.27. 21:16:05

@NapShe: Nem akarom elvenni a kedvedet, de tudtommal az évadzárót már leforgatták. Arról, ha Laura Donnelly a forgatáson járt volna, már tudnánk.

"már erősen Laura Donnelly-hiányban szenvedek:$"

Ez ismerős, én sem láttam kedvenc színésznőmet már egy ideje. (Azt viszont nem mondom meg, hogy mióta mert elküldesz a francba. :) )

@Balinor: @Merry: Az első Karib-tenger Kalózai szerintem nagyon jó volt. Aztán az epizódszám növekedésével ment lejjebb a színvonal. (Bár a 2-3. részt egyszerre forgatták.)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.27. 23:36:58

@Spawn85: "Az első Karib-tenger Kalózai szerintem nagyon jó volt. Aztán az epizódszám növekedésével ment lejjebb a színvonal."

Egyetértek. Az első még friss volt és ötletes, a második helyenként még élvezhető, a harmadik már pocsék. A folytatásokat nem is néztem meg többször.

Ellenben a Merlin... nagyon fog hiányozni. Akár adakoznék is, hogy megcsinálják a mozifilmjüket. :P Januárban megrendelem a Blu-rayt, az már majdnem adakozás. ;)

Spawn85 2012.11.28. 00:14:24

@Balinor: Az nemcsak majdnem, az már adakozás. :)

Amúgy a teljes sorozat kijön már Blu-rayen januárban vagy csak az 5. Évad?

Egyébként kedvenc sorozataim nekem is megvannak eredetiben a polcon...Magyarországon.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.28. 01:09:44

@Spawn85: Én még csak az 5. évadról hallottam, de örülnék neki, ha az első három évad is meglenne HD-ben, megvenném mindenképp.
A lezárás jó alkalom lenne, hogy piacra dobják.

Spawn85 2012.11.28. 04:51:51

@Balinor: Gondolom előbb-utóbb kiadják majd a teljes sorozatot HD-ben. Legalábbis gondolom én.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.28. 13:37:40

@Spawn85: a 3.évados szerepléséről tudott valaki a forgatások alatt??? ... ennyit erről...
süti beállítások módosítása