Az idei Comic-Conon vetített bakiparádé helyet kapott az ötödik évad első felének hétfőn megjelent brit DVD-kiadásán, és végre mi is láthatjuk teljes pompájában. Katie, Bradley, Colin, Eoin és a többiek... A legjobb szereplőgárda evör! :)

A DVD-vel együtt megjelentek az évad első felének kimaradt jelenetei is. A készítők egy-egy kivágott jelenetsort minden epizódból felpakoltak a kiadványra.

Az első rész törölt jeleneteiben Artúr és Merlin menedéket keres éjszakára. Aztán kapunk egy kis Percival-akciót is.

A második rész kimaradt jeleneteiben Sir Leon és Elyan jelenti a királynőnek: éberen várják Ruadan felbukkanását.
Közben Merlin és Artúr északon járja a hómezőt. Artúr egyedül akar Ismerébe menni, és hazaküldené Merlinnel a gyűrűjét Guinevere-nek. Merlin azonban nem kíván tágítani a barátja mellől.

A harmadik rész első kimaradt jelenete rögtön az epizód elejéről való. Artúrnak eszébe jut Uther emléke, akivel sokat lovagoltak ezen a vidéken.
Ezután Sir Percival mond tömör pohárköszöntőt a király születésnapján.
A következő jelenetben Merlin javasolja Artúrnak, hogy töltsön több időt Gwennel, és vigyen neki virágot. Artúr kivételesen meg is fogadja Merlin tanácsát. Gwen azonban érzi, hogy a férje titkol előtte valamit. Uther szellemének láthatóan nagyon nem tetszik ez a házasság, de Gaius már tudja, hogyan kellene megszabadulni a kísértettől.

A negyedik rész kimaradt jelenetében Mordred szeretne csatlakozni Artúrhoz a küldetésben, a király azonban itt még elutasítja a kérését. "Te leszel az egyik legjobb emberem. Hamarosan."

Az ötödik részből egy kalsszikus Gaius-Merlin vacsorajelenet maradt ki. Merlin megosztja a Mordreddel kapcsolatos aggodalmait, Gaius azonban nem tud osztozni a gondolkodásában.

Végezetül a hatodik rész kimaradt jelenete megmutatja, hogy Julian Jones írt egy dialógust, amelyben Artúr azon töpreng, hogyan válhatott Morgana azzá, ami. Miközben Artúr azon rágódik, hol hibázta el, Merlin pontosan tudja, hogy ő hol hibázott.
Artúr: Meg kellett volna mentenem.
Merlin: Voltak, akik nálad többet tudtak volna segíteni neki.

Címkék: 5. évad kimaradt jelenetek

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr684932501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.28. 23:47:02

köszi :)))
azért a Percy pohárköszöntő igazán benne maradhatott volna az epizódban.. három pici szó, amit még én is képes voltam megérteni :D (*totálbüszkemagára*:D)

Julian Jonesnak lesz még írnivalója ebben az évadban? (csak mert akkor kötelező pzs-feltankolást kell tartanom...) :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.29. 20:02:39

@NapShe: Meg lennék lepve, ha nem Julian Jones írná a finálét (legalábbis a második felét). Eddig mindegyiket neki köszönhettük. :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.29. 20:28:46

@Balinor: oh..akkor erősen pzs-használós lesz.... :))
lehet tudni h pontosan mikor lesz az utolsó rész? hallottam én már szentestétől elkezdve dec.29-ig mindent...

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.29. 20:32:56

@NapShe: Még nincs hivatalosan kiadott műsor, de dec. 29. szombat tűnik a legvalószínűbbnek.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.29. 20:47:29

@Balinor: akkor csak remélni tudom hogy nem lesz kínzó vége az előző résznek (off, de ha ez lesz a dátum, akkor én majd csak jan. elején látom az évad-és sorizárót..) - viszont akkorra már tutira készen lesz a magyar felirat á lá Cicmax & Mazsola :)
süti beállítások módosítása