Hétfőn már idéztem az angol Broadcast cikkéből, amely a Merlin producereinek távozásáról ír, és amely elsők között adta hírül, hogy a Merlint gyártó cég a forgalmazóval együtt egy spin-off sorozat indításán gondolkodik. Azt hiszem, ezek elég fontos fejlemények, hogy a teljes cikket olvashassátok magyar fordításban.


A Merlin produkcióvezetői távoznak a Shine-tól

A Merlin produkcióvezetői, Johnny Capps és Julian Murphy a Shine TV legújabb fejesei, akik távoznak a cégtől, hogy saját vállalkozást alapítsanak.

A páros év végéig marad a társaságnál, azután alapít saját céget, bár az új vállalkozásról további részletek még nem ismertek.

A Shine dráma részlege, mint a Shine TV divíziója, 2002-ben alakult, és a vezetők távozása után befejezi működését.

Ma reggel tették közzé, hogy a BBC1 ötödik évadában járó Merlin sorozata befejeződik a mostani epizódokkal.

Egy spin-off lehetőségét már vizsgálja a Shine Group és a Fremantle Media Enterprise, amely a produkció Egyesült Királyságon kívüli forgalmazói jogainak kizárólagos birtokosa. Ha a Camelot világának karaktereire épülő spin-off fejlesztéséből teljes berendelés születik, azt a Shine független dráma cége, a Kudos fogja gyártani.

murphy_capps.jpg
A két "J" - Julian Murphy és Johnny Capps

Capps és Murphy így nyilatkozott: "Csodálatos öt évet töltöttünk a Merlinnel és összesen tizet a Shine-nál, de mindig is megvolt bennünk az ambíció, hogy egyszer a saját lábunkra álljunk, és úgy érezzük, itt a pillanat, hogy megtegyük ezt az ugrást. Nagyszerű emlékekkel távozunk, tisztelettel és legjobb kívánságainkkal a Shine-os kollégák iránt, továbbá annak tudatában, hogy ha lesznek még további kalandok, Camelot világa biztos kezekben van."

A Shine Group vezérigazgatója, Alex Mahon elmondta: "A Merlin elképesztő siker idehaza és nemzetközileg is, nagyszabású fináléval fog véget érni, amely méltó ehhez a fantasztikus sorozathoz, és izgatottan tekintünk a potenciális későbbi történetekre, amelyek Camelot világáról szólhatnak. Megértjük azt is, hogy Johnny és Julian egyedül is ki akarja próbálni magát, ehhez a Shine részéről mindenki sok sikert kíván nekik, miután egy évtizeden át remek kollégák voltak."

Capps és Murphy magas beosztású vezetőként Sanjay Singhalt, Karen Smith-t és Jamie Munrót követi a sorban azok közül, akik saját vállalkozás reményében távoztak a Shine Grouptól.

2012. november 26., broadcastnow.co.uk

Címkék: média spinoff 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr94938769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása