Ha lesz még Artúr, nem a közeljövőben

Geeky Girls Love Bradley

 2012.12.14. 03:10

Bradley James talán a mozivásznon is eljátssza Artúrt, de előbb csinálna valami mást - számomra ez derült ki abból az interjúból, amelyet múlt héten adott a vicces nevű Geeky Girls Love Sci-fi oldalnak a színész. Ilyen interjút tényleg csak a geek csajok készíthettek Bradleyvel. Idehoztam, képekkel együtt...

ggsf_bradleyinterju.jpg

Van egy kívánságlistánk híres és ismert emberekről, akikkel szeretnénk interjút készíteni a GG♥SF főhadiszállásán. Megtalálhatók rajta a TV és a film nagyjai, Joss Whedontól Peter Jacksonon át Benedict Cumberbatchig - mint sejthetitek, mindegyik más okból. A nagybecsű listán előkelő helyen szerepel minden királyok királya, Bradley James is, vagyis a fenséges király és, nyíltan megvallva, igencsak vonzó Artúr Pendragon a BBC Merlin című sikersorozatából.

Most, hogy a Merlin sajnos az utolsó, csakugyan legutolsó és befejező epizódjához közeleg (de hát miért!), végre teljesülhetett a vágyunk. A GG♥SF-nek jutott tíz teljes perc, hogy társalogjon Camelot legjobbjával. Mindent megpróbáltunk, hogy kihúzzunk belőle valami spoilert vagy utalást az utolsó részek kapcsán, de Bradley tartja magát a jó öreg mondáshoz: ha fecseg a matróz, ledől az árbóc.

(Természetesen ilyen mondás nincs a magyar nyelvben, hacsak mostantól nem kezdjük el használni az amerikai "loose lips sink ships" magyarításaként... ;) - a ford.)

Sikerült viszont izgalmas benyomást szereznünk a sorozatban töltött idejéről, a Merlin DVD-k kommentárjáról és izé, a szexuális tárgyiasításról... (oké, szóval beszélgettünk a Félmeztelen Artúr hashtag játékról, amit elindítottunk Twitteren). Hiába, magas fokon műveljük az újságírást a GG♥SF-nél.

s5promo_artur_palast.jpg

GG♥SF: Szia Bradley! Nem kérdés, hogy le vagyunk lombozva, hogy ez a Merlin befejező évada. Fantasztikus a sorozat, és a csúcson fejezitek be.

Bradley: Köszönjük szépen!

GG♥SF: Nem tudjuk, hogy csak álmodozás-e a rajongók részéről, de folyamatosan hallani pletykákat egy spin-off filmről. Most, hogy a tévésorozat véget ér, tudsz róla, hogy készülőben van-e bármi ilyen?

Bradley: Sok társalgást hallottam a filmről. Azt mondanám, hogy ez nem a közeljövőben fog megvalósulni, amennyiben én is szerepelnék benne. De ki tudja - ha a forgatókönyv lenyűgöző, akkor ott a helyem. Ez esetben aligha tudnám megállni, hogy érdekeljen.

GG♥SF: Minket nagyon is érdekelne. Folytassuk akkor, adj nekünk egy kis ízelítőt a kétrészes fináléból! Néhány szaftos falat, amire ráharaphatunk?

Bradley: (megjátszott felháborodással) Szó sem lehet róla, hogy bármit mondjak! Már csak négy epizód van hátra, miről beszéltek ti? Hiszen pont ezért kell megnézni!

GG♥SF: Na, légyszi! Még egy pici kis utalást sem?

Bradley: Csupán annyit mondhatok, hogy nagyon örülök annak, ahogy befejeztük a sorozatot, és izgalmasnak találom, ahogyan befejeztük a sorozatot. Nagyon elégedett vagyok. Tulajdonképpen látni nem láttam még, de feltételezem, hogy abból, amit olvastunk és amit leforgattunk, valami nagyon jó született.

GG♥SF: Szóval még nem láttad az utolsó részeket?

Bradley: Én is akkor látom, amikor mindenki más. Ilyen módon rajongója lettem a sorozatnak, mert többnyire akkor nézem meg, amikor mindenki más, otthon.

GG♥SF: Ez érdekes. A Twittert is szoktad olvasni, miközben nézed? Mert bizony létezik egy Félmeztelen Artúr hashtag.

Bradley: Hogy micsoda? Félmeztelen Artúr? Az meg mi?

GG♥SF: (félénken) Amikor a sasszemű rajongók beírják twitterre, amint felbukkansz felső ruházat nélkül...

Bradley: (erősen nevetve) Milyen lealacsonyító!

GG♥SF: Te jó ég, szörnyen tárgyiasítva érzed magad?

Bradley: (még mindig nevet) Igen! Szégyentelen perverzek!

s2_artur.jpg

GG♥SF: Bocsánat, kicsit félresiklottunk - kanyarodjunk vissza a sorozathoz! Mi fog leginkább hiányozni a Merlinnel töltött évekből?

Bradley: A szereplők és a stáb. A sorozaton végzett munka nagyon családias hangulatban telt, mert a stáb alig változott az évek folyamán, és a szereplőgárdában is szoros volt a kötelék. Igazából nagyon szoros kapcsolatba került a stáb. Vannak igazi személyiségek a csapatban, akikkel nap mint nap találkoztunk, és hiányozni fognak.

GG♥SF: (kissé érzelgősen) Ó, ez olyan helyes!

Bradley: De hogy őszinte legyek, az ember ott és akkor megszokja, hogy a többiek mellette vannak. Ki kell szakadnunk ebből a légkörből, hogy valóban értékelni tudjuk. Jó dolog, hogy távolabb kerülünk, mert így igazán meg tudjuk becsülni egymást.

GG♥SF: Szóval pont úgy, mint egy családban! Oké, nos, a jeleneteidben mindig akad valaki, aki öltöztet. Valóban sokáig tart felhúzni rád a páncélt és minden egyebet?

Bradley: (némileg zavarban) Micsoda kérdés! Az egész egy homályos reggeli történés. A napnak ebben a szakaszában még csak részben vagyok magamnál. Értem jönnek fél hatra, hatra. Ilyenkor annak ellenére, hogy talpon vagyok és beszélek is másokhoz, igazán nem vagyok még ébren. Amikor a díszletben feléledek, már rajtam van a jelmez, és nagyjából reggel fél hétkor készen is állok. Úgyhogy azt mondanám, úgy egy órányi szöszmötölés, mire elkészülünk a forgatásra. De a páncélba belebújni nem tart sokáig.

GG♥SF: Gyorsan beszorítanánk egy olvasói kérdést. Ez Annak K-tól érkezett: Készítesz kommentárt az ötödik évados Merlin DVD-hez?

Bradley: Tudod mit? Ezt olvastam ma reggel, és válaszoltam is rá Twitteren. Nem gyakran írok Twitteren, de ezt a kérdést szívemen viselem, mert kihagytak a DVD kommentárokból, és úgy érzem, hiányzott valami a kommentárokból azáltal, hogy kimaradtam! Szívesen csinálnék egyet a lovagokkal. Ilyet még nem csináltunk, úgyhogy remélem, a döntéshozók egyetértenek, és azt mondják majd, "igen, szedjük össze Bradleyt és Rupertet, Tomot, Eoint és mindenkit". Ha sikerülne összehozni, nagyon boldogan megcsinálnám.

GG♥SF: Írunk petíciót a BBC-nek!

Bradley: (Jesshez, a kedves PR-os hölgyhöz fordulva) Tulajdonképpen kivel kellene beszélnem erről? Kiderítem, és zaklatni fogom vele. (újra a GG♥SF-nek) A lányok is zaklassák a hivatalos személyt, rendben?

GG♥SF: Rajta leszünk. Végezetül, mi következik neked ezután, Bradley?

Bradley: (hosszas gondolkodás után) Viszontláthattok a boltban, karácsonyi ajándékra vadászva. Nagyon kéne vegyek valamit az anyukámnak.

És ennyi. Letelt az időnk Bradley Jamesszel. Ha lehet, most még jobban kedveljük őt.

A Merlin befejező évada karácsonykor éri el a csúcspontját egy különleges két részes fináléval. És bár szupertitkos infókat nem tudtunk kihúzni Bradleyből, reméljük, hogy a karaktere végül megismeri Merlin valódi énjét és értékét (megjegyzésünk: Colin Morgan fergetegeset alakít ebben az évadban - uram, le a kalappal ön előtt). Akárhogy is, nagyon fog hiányozni Bradley és a banda.

És most mindenki együtt: "Camelotért!"

313_artur_merlin_lovagok.jpg
Vigyázat, öncélú fotó - bocs, de nem tudtuk megállni!


Címkék: média interjú mozifilm 5. évad bradley james

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr1004964660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.12.14. 16:40:56

köszi a fordítást, Sir Balinor!
BRADLEY! EGYETÉRTEK!!! a lovagok közül eddig csak Rupert volt audiokommentben tavaly is meg idén is... és a többiek????? :S a magam részéről egy Tom & Eoin kommentnek örülnék legjobban *.*

A "ha fecseg a matróz, ledől az árbóc."-dologról: a JenőTerézMáriát is TE vezetted be a "köztudatba", sztem ezzel sem lesz gond, gyorsan rászokunk :)) igaz, kedves Mindenki?:)))

DavidCarter 2013.01.24. 16:56:41

Lesz film vagy nem??? Mert én már összezavarodtam... Egyik helyen azt írták, hogy lesz máshol, hogy nem...
süti beállítások módosítása