"Munka, munka, munka" - mondta egykor Merlin, de kiváló megformálója, Colin Morgan sem szeret lazsálni. Colin, miután 2012-ben szögre akasztotta a varázsló mindkét ingét, a tavalyi évet többnyire színpadon töltötte, előbb A viharban, majd a Mojo című darabban láthatta a közönség.

colin_hungermag201402.jpg
Fotó a Hunger magazinban

Épp csak lement a Mojo utolsó előadása a londoni Harold Pinter Theatre színpadán, a 28 esztendős ír máris szerepet kapott a Testament of Youth című első világháborús filmben, amelynek forgatása a mai napon veszi kezdetét Nagy-Britanniában.

Vera Brittain önéletrajzi regényét az 1914-ben kitört világháború centenáriuma alkalmából viszi filmre a BBC Films. A főszerepet Alicia Vikander alakítja, Colin pedig Victor Richardson szerepét, az írónő fivérének iskolatársát játszhatja a vásznon.

quirke1.jpg
Jimmy Minor szerepében a Quirke-ben

Colin Morgan előzőleg tavaly januárban állt kamera előtt, akkor televíziós szerepben: Gabriel Byrne oldalán szerepelt a John Banville regényeiből készült Quirke című sorozat harmadik epizódjában. A BBC One számára készült háromrészes szériát az elmúlt hónapban vetítette az ír RTÉ csatorna, a brit köztévé pedig várhatóan a tavasz folyamán fogja műsorra tűzni. Az esetleges második évadról - a további kötetek megfilmesítéséről - ezután várható döntés.

Colinnal egyébként nem csak színpadon, képernyőn és majd a vásznon találkozhat a közönség: a februári Hunger magazinban fotósorozat jelent meg vele.

Címkék: színészek colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr605863800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása