A producer válaszolt

 2011.05.05. 22:11

A márciusi Colin Morgan-interjú után ezúttal Julian Murphyt, a Merlin egyik producerét bírta szóra a CultBox portál. Murphy a rajongók twitteren feltett kérdéseire válaszolt. Az alábbiakban a beszélgetés első részének fordítását olvashatjátok.

Igaz, hogy a negyedik évad komorabb hangulatú lesz?

JM: Úgy érzem, most nagyot lépünk előre a sorozattal. Valószínűleg nagyobb szerepet kap a legenda, mint valaha, sok új szereplőnk van, és ahogy bizonyára mindenki sejti, jelen vannak a kerekasztal lovagjai. Emellett szokás szerint lesz egy sor vendégszereplőnk, de még nem mondhatom meg, hogy kik, mert egyelőre csak az első néhány epizódot forgatjuk. Emilia Fox azonban visszajön, ahogy Santiago Cabrera is Lancelot szerepében, visszatérnek a lovagok és a sárkány is...

Úgy vélem, a sorozat felnövőben van, részben azért, mert a színész gárdánk is vele gyütt nő fel, részben pedig azért, mert szerintem egyre magabiztosabbá és karakteresebbé válik a produkció. Nem mondanám, hogy komorabb - még mindig rengeteg a humor - de valószínűleg gazdagabb és kiforrottabb lett a sorozat, igen.

Befolyásolja az évad menetét, hogy eredetileg tíz epizódot rendeltek be, amit később tizenháromra növeltek?

JM: Nem, ez csakis jó volt nekünk. A műsorfelelős felhívott bennünket, és bemondta a telefonba: "tizenháromra lesz szükségem". Nem kellett megbirkóznunk a helyzettel. Ha később szólnak, lehettek volna gondok, de még időben voltunk. Nagy segítség volt ez nekünk. Rengeteg elmesélni való történetünk van, és nagy utat kell bejárnunk az idén.

Lesz még több brománc Merlin és Artúr között?

JM: Igen, kettejük viszonya egyre felnőttesebb, ahogy ők maguk is. Hosszú utat kell megtenniük, míg a legendából ismert szereplőkké válnak, és minden egyes évadban tovább megyünk ezen az úton. Merlin sokkal érettebb, mint az első években, ám a kettejük közt feszülő kötelék nem változik. A cukkolások és csipkelődések dacára, a felszín alatt kölcsönösen tisztelik egymást.

Miközben a karakterek egyre komolyabb kihívások elé néznek és egyre nagyobbak az ellentétek, láthatunk még könnyedebb hangvételű, a történet fő sodrától független epizódokat is?

Igen, még mindig rengeteg a humor, és lesznek humoros epizódok is. Úgy vélem, hogy az ifjú lovagok megjelenése is behoz egy újfajta humort a sorozatba, és nagyon sokat játszunk ezzel. Ugyanakkor nekik köszönhetően akcióból is több lesz. Túlkomolykodni sosem fogjuk ezt a sorozatot, szerintem a humor az egyik fontos tényező, ami megfogja a közönséget.

Gwen az egyetlen pozitív női alak a főbb szereplők között. Mi a véleménye a női szerepekről a sorozatban?

JM: Ezt magunk is érezzük, bár nem kizárólag a mi hibánk, hogy így van, a legenda is ludas ebben. Nyilván nem nőgyűlöletből adódik. Szeretnénk behozni néhány női mellékszereplőt, akik nem a rossz oldalon állnak, viszont hús-vér szereplők, akik a történet szerves részei. Az egyik részben lesz egy fontos női szereplőnk, majd aztán később is még néhány. A kérdés érdekes, és minket is foglalkoztat.

Láthatunk majd többet is Gwen és a testvére, Elyan kapcsolatából a negyedik évadban?

Igen, Elyan most már a lovagok közé tartozik, és lesznek olyan részei a történetnek, amelyekben szerepet kap az ő viszonyuk. És láthatjuk azt is, ahogy Gwen folytatja az útját, amelynek során Guinevere, a királyné válik belőle.

A beszélgetés második része holnaptól olvasható.

Címkék: interjú 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr462880911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása