Amit múlt héten még csak valószínűsítettünk, mostanra bizonyosságot nyert: az 51 esztendős ír színész, Liam Cunningham, akit a fantasy műfaj kedvelői jelenleg a Trónok harcában láthatnak, szerepet kapott a Merlin ötödik évadjában.

A hírt a BBC erősítette meg a Digital Spy számára, amely egyből közölte is az első két hivatalos fotót az ötödik évad forgatásáról. Az első képen Cunningham látható, immár a Merlinben viselt jelmezében, a másik képen pedig a címszereplőt, Colin Morgant láthatjuk az évad forgatásán.


Liam Cunningham - forrás: Digital Spy/BBC


Colin és a stáb - forrás: Digital Spy/BBC

További izgalmas hír, hogy visszatér a folytatásban a negyedik évad két női vendégszereplője, a nagyszerű Lindsay Duncan (Annis királynő) és Janet Montgomery (Mithian hercegnő). A hír szintén egyenesen a BBC-től származik.

A Digital Spy ezenkívül idézi a Merlin producereinek tavaly tett nyilatkozatát, amelyben elmondták, minden esély megvan rá, hogy a sorozat az 5. évad után is folytatódjon.

Címkék: forgatás 5. évad forgatási fotó colin morgan vendégszereplők

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr884463967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valkea 2012.04.21. 07:00:46

Köszi az infót! :) Liam Cunninham-t sajnos nem ismerem, de mire elkezdődik az 5. évad, már tudni fogom ki is ő ;) Ugyanis barátnőm egyik nap a Trónok harcáról áradozott, én meg elkezdtem a Merlinről áradozni, aztán megegyeztünk, hogy nyáron én megnézem a Trónok harcát ő pedig a Merlint :D Lehet hogy szerzek egy új Merlin-rajongót? :D (Anyukám már az, a bátyámon még dolgozni kell, de előbb-utóbb őt is meg fogom törni, muhahaha :D )

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy hogyan fog visszatérni Lindsay és Janet. Köszöntik az új királynőt? :)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.04.21. 12:55:46

@Valkea: mi is ezt játsszuk barátnőmmel :D ő Odaátot és BBC Sherlockot nézet velem (fene vigye el, de sikerült megszerettetnie mindkettőt :)), én meg vele Merlint :P és már a negyedik évadot nézi és imádja, tegnap vele voltunk a Parked-en :))) szóval csak hajrá ;)

Amúgy ha jól rémlik, Balinor már írta valahol, hogy most is elég sok idő telik el a 4. évad vége óta, tehát nem hiszem, hogy köszönteni jönnek Gwent, minthogy már egy jó ideje van koronája.. :) De ki tudja.. Viszont az, hogy mindketten feltűnnek, jelent valamit... Valami nagyot.. Fontosat... :)) Mindenesetre lebegek a boldogságtól :)))

Trónok harcának első évadát néztem, de nekem nem stílusom, úgyhogy másodikat nem. Valaki nézi? Milyen ez a Liam Cunningham, kit játszik?

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.04.21. 13:12:12

köszi ezt a hírt is, Balinor! :)
remélem hamarosan újabb visszatérő karakterről kapunk hírt (Freyára gondolok, hisz tudjátok*-*) :)

sztem Albion-egyesítésben játszanak majd szerepet a nemes asszonyok:)))

Spawn85 2012.04.21. 13:52:47

Janet Montgomery, jaj de jó. :) Őt nagyon bírtam már a Human Target című amerikai sorozat 2. Évadjában is. Azt viszont nem tudtam, hogy angol, amíg fel nem tűnt a Merlin-ben. (És nem mellesleg egyáltalán nem csúnya leányzó. :) )

@Caretha: A Sherlock zseniális sorozat. Nekem meg külön mókás, amikor felismerem a helyszíneket. :) (A Baker Street-től ráadásul nem is lakom messze. :D)

Az Odaát szintén nagyszerű.

Liam Cunningham egy csempészt játszik a Trónok harcában (ha jól rémlik most hirtelen). Remek fantasy sorozat az is. Persze az HBO-nál nem szoktak rossz dolgokat csinálni.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.04.21. 16:11:58

@Spawn85: komolyaaan Baker Street közelbe vagy??? Ez de jó :D Áh, biztos véletlenül arra sétálnék mindennap, ha Londonban lennék :P Eléggé nagyon rajongó lettem :) Hát eleve Benedict utánozhatatlan. Nehéz eldönteni, hogy ő vagy maga a sorozat a jobb, külön-külön is, de együtt főleg zseniális :)

És tényleg, a Trónok harca is, nagyon-nagyon jó. Nekem annyi vele a gondom, hogy nem könnyű az élet az egyetemen, legalábbis az enyémen, főleg így tavasz második felében, szóval ha sorozatot nézek, szeretnék időnként nevetni vagy minimum mosolyogni, nemcsak szorongani és idegeskedni :D Ezentúl viszont tényleg briliáns fordulatok vannak benne, majd nyáron lehet én is folytatom. De köszi, azt hittem, valami főbb szerepbe van Liam..

Spawn85 2012.04.21. 17:33:44

@Caretha: Komolyan. :) De egyébként nem sokat jártam arra. (A Sherlock Holmes Múzeumba el akartam menni egyszer, de iszonyat nagy tömeg volt.)

Amúgy ha már szóba került, akkor egy kis Trónök harca-Merlin "crossover".

Eddard Stark vs. Nimueh :)

1.bp.blogspot.com/-rmvze_4utTk/T1XsA0DjHyI/AAAAAAAABJw/FUGd-kcCmA4/s1600/140717121.jpg

Valkea 2012.04.21. 18:03:18

Na, egyre kíváncsibb vagyok a Trónok harcára, és már az Odaátot meg a Sherlockot is régóta tervezem hogy megnézem :) Úgy tűnik, nyáron maratoni sorozatnézés lesz! :D

Egyébként erre a videóra most bukkantam rá, és muszáj megmutatnom, mert én szétröhögtem magam rajta XD :
www.youtube.com/watch?v=HvaQgEstAaA
Tud valaki erről valamit? Szándékosan megtréfálták Colint? Vagy mégis mi a fene történt? XD

Merry 2012.04.21. 19:33:41

De jó :) Mindkét karaktert kedveltem, főleg Mithiant :)
Vajon Bradley James fut majd az olimpiai lánggal? Vagy valaki más a stábból?

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.04.21. 22:20:25

@Spawn85: ih, jó kép :D Sean Beant már Boromirként is imádtam (jó, örök Gyűrűk Ura rajongóként melyik színészt ne imádnám belőle :D), de nagyon tetszett Ned alakjában, meg eleve az ő karaktere is.. khm.. kicsit ez is oka, hogy nincs kedvem továbbnézni, de nem mondok semmi többet azokért, akik még nem látták :D amúgy játszottak együtt, vagy semmi különös apropója nincs a képnek?

@Valkea: Sherlockot ne hagyd ki :) az csak 6-szor másfél óra a két évad együtt, de tényleg hihetetlenül jó :) na de persze odaát is :D jó nyarad lesz :P :DDD azt a videót én már láttam, nem tudom, miért tették ezt Colinnal, de vicces volt :D én ma ezen szakadtam, még nem láttam, főleg a vége lényeg: www.youtube.com/watch?v=afYX7s4mRxY&feature=fvwrel két drága őrült :DDD

@Merry: tök jó lenne :))) De lehet nem érnek rá a forgatás miatt...

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.04.22. 00:05:03

@Valkea: Szándékosan megtréfálták Colint. :)

@Merry: Nem tudok róla, hogy futnának.

Én Lindsay Duncennek örülök legjobban, és szintén úgy sejtem, hogy Albion egyesítésével függ össze a két karakter visszatérése. Aztán lehet, hogy totálisan tévedek.

Spawn85 2012.04.22. 04:07:14

@Caretha: Hát igen a Gyűrűk Ura, fantasy klasszikus. A könyveket nem olvastam, a filmek zseniálisak. (Főleg a rendezői változatok.)

A kép amit linkeltem a Cleanskin című akciófilm sajtóvetítésén készült még március elején. A filmben Sean Bean egy brit titkosügynököt alakít, aki terroristákat üldöz, miután merényletet követnek el Londonban. Michelle-nek egy kb. 1 perces jelenete van a film elején.
Egyébként magát a filmet még a bemutató hetében megnéztem moziban, nagyon jó volt. (Főleg ahhoz képest hogy milyen kevés pénzből készült. Itt írtam róla részletesen ha esetleg érdekel: szasa.org/component/content/article/51-media/film/541-cleanskin)
Magyarországra nem tudom eljut-e majd bármilyen formában.

@Merry: Ez látod egy jó kérdés, hogy ki fut az olimpiai lánggal. Sokan szeretnék, ha David Tennant lenne, hiszen a Doctor Who 2. Évadban volt egy 2012-es londoni olimpiás rész, és abban futott a lánggal Doktorként. :)

De egyébként a lánggal nem sportolók szoktak futni többnyire?

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.04.22. 10:27:53

@Spawn85: ah, de jó, elolvastam, nem is hangzik rosszul ez a Cleanskin, kár, hogy Michelle csak egy percet van benne - azért majd lehet meglesem :)
Gyűrűk Urából meg a könyv háromszor jobb, mint a film, tehát.. Ajánlom figyelmedbe ;)
süti beállítások módosítása