Colin Morgan (Merlin) az alábbi interjút adta a tvseriesfinale.com-nak.

A legutóbbi Comic-Conról érkeztek olyan információk, hogy gondolkodnak hatodik évadon és mozifilmeken is. Amikor elkezdtétek az ötödik évadot, tudtátok, hogy ez lesz az utolsó?

oldvic24colin.jpgIgen, ha őszinte akarok lenni, kezdettől fogva tudtuk, hogy öt évad lesz az egész. Ötre szerződtünk. Mindig az volt a terv, hogy öt évadot készítünk. Úgyhogy már a negyedik évad kezdetén tudtuk, hogy az ötödik lesz az utolsó.

Tudod, hogy mennyire volt igaz a hatodik évad lehetősége?

Színészként mindig tiszteletben kell tartanunk a producerek kívánságát, mivel ők hozták létre a sorozatot. Ez az ő projektjük, és amikor nyilatkozunk, tiszteletben kell tartanunk a kérésüket, hogy miről beszéljünk, és mi ezt tettük.

Hogyne. Hallani esetleges spin-off tervekről is, de nem tudom, mennyire valós ennek az esélye, hiszen a producerek távoznak a cégtől, és más projektek felé néznek. Azonban, ha a körülmények adottak lennének, nyitott lennél rá, hogy valamilyen formában részt vegyél egy ilyesmiben?

Ki tudja? Soha ne mondjuk, hogy soha, mert a sorozat igazán sikeres volt és fantasztikus tábora van. Ugyanakkor az ötödik évad tökéletesen megfelelőnek tűnik, hogy befejezzük. Szerintem nagyon erős a befejezés. A sorozat soha nem volt ilyen erős. Ezért egy folytatás, színészként gondolkodva, magában rejtené annak kockázatát, hogy esetleg nem élvezném. Meglenne a kockázata, hogy nem tudnék hinni benne úgy, ahogy az eddigiekben hittem. De úgy vélem, majd meglátjuk, mire adódik lehetőség.

Anélkül, hogy bármit elárulnál, tetszik az, ahová kifut a történet? Ahogy a karaktered végzi? Méltó a befejezés?

Egyértelműen. Ahogyan vártam. Nem tudtam biztosan, hogy hová fog kifutni, és amikor az utolsó forgatókönyvet olvastam, meglepett a történet, amit elmeséltek, és ahogyan elmesélték. De igen, úgy vélem, száz százalékban méltó. Szerintem mindenki nagyon elégedett lesz vele.

Megszoktad már a gondolatot, hogy nem mentek vissza többé forgatni? Hiányzik?

Sok minden van, ami hiányozni fog. Szerintem ami javarészt mindannyiunknak hiányzik majd, az a sok ember, aki a sorozaton dolgozott. Hiszen ugyanazzal a stábbal dolgoztunk, lényegében a kezdetek óta, rengetegen vannak, akik az első naptól velünk voltak. Szóval az a társaság, akik éveken át jelen voltak a sorozatnál. A barátok, az emberek, akiket ezután már nem fogok nap mint nap látni. Ez a legnagyobb dolog, mert mindenki nagyon keményen dolgozott a sorozaton. Minden nap ezen dolgoztunk, és vannak, akikkel minden nap találkoztunk, akikkel kialakult valamiféle kapcsolat. Szóval ez a legnagyobb dolog, ami hiányozni fog.

Van valami, amit leginkább kedvelsz Merlin karakterében?

Azt hiszem, azt a képességét, hogy mindent félre tud tenni, és csak arra a hatalmas feladatra koncentrál, amit elé állítottak. Le tudja gyűrni az egóját és önzetlenné tud válni. Saját maga számára is építi a jövőt, de tudja, hogy mindenki más érdekét fontosabbnak kell tekintenie, hogy abban a jövőben élhessen. Becsülöm ezért a képességéért.

Van olyan változás a karakterben, amit kifejezetten szeretsz? Valamiféle növekedés, érés, ilyesmi?

Igen. Úgy gondolom, Merlin nagyon is naiv szereplőként kezdte. Nagy bizalommal volt az emberek iránt, és ennek eredményeként számos hibát elkövetett. Ahogy haladtunk előre a sorozatban, egyre kevésbé bízott meg az emberekben. Időnként könyörtelenül viszonyul a dolgokhoz, nem ejt foglyokat. Rájött, hogy olyan hatalmas erők dolgoznak ellene, hogy komolyabban kell küzdenie, és ennek eredményeképp erősebbé vált. És azt hiszem, ez az ereje az, amit kedveltem és igazán szerettem eljátszani az évek folyamán.

s5promo_merlin_szikla1.jpg

Tökéletesen értem. Ha lehetőséged adódna még egy epizódot leforgatni a sorozathoz, van a karakternek olyan oldala, amit még szívesen felfedeznél, amit esetleg nem fedezhettél fel eléggé? Vagy bármi olyasmi, ami egy új oldalát mutatná meg?

Mindig úgy gondoltam, hogy egy flashback epizód nagyon jó lehetett volna, amiben visszatekintünk Merlin életére, még mielőtt Camelotba érkezett. Talán egy évadnyitó epizódban. Még akkor is, ha csak néhány jelenetről lenne szó, amiből megérthetjük a körülményeket, amik miatt eljött a szülőföldjéről, vagy a születésének körülményeit, valami ilyesmit. Valami hatalmas, sötét vagy baljóslatú dolgot, ami után bizonyos szempontból másképp tekintenénk a karakterre, és igazán megértjük, hogy honnét jött. Mivel a múltja hatalmas, hatalmas rejtély önmaga és a nézők számára is, és szerintem ezt nagyon izgalmas lehetett volna felfedezni.

Valóban. Ha nem játszhattad volna Merlint, mi az a szerep a sorozatban, amit szívesen eljátszottál volna?

Azt hiszem, valamelyik gonosztevő jó lett volna. Valamikor gondoltam rá, hogy Charles Dance szerepe, a boszorkányvadász nagyon élvezetes karakter - részben azért, mert ő azzá tette. Nagyon kreatív volt. Mindig úgy éreztem, hogy az egy nagyon élvezetes szerep. De tulajdonképpen el vagyunk kényeztetve a választható karakterekkel, ami a sorozat fantasy műfajából adódik. Azt hiszem, valamelyik gonosztevőt biztosan élveztem volna eljátszani.

Utolsó kérdésem számodra, hogy van-e már valami betervezett munkád, amire várakozással tekintesz, vagy amire vágysz?

Igen, mindig szeretek előre tekinteni. Januárban belekezdek egy új munkába. Számomra az a fontos, hogy megtaláljam azokat a történeteket, amiket kedvelek és szívesen mesélek el. Amikor olvasok valamit, rögtön tudom, hogy olyasmi-e, ami valóban, ösztönösen megérint, és hogy kell-e nekem. Ezt szeretném csinálni. Jó történetekben érdekes karaktereket szeretnék eljátszani, és pozitív emberekkel dolgozni.

Címkék: interjú spinoff 5. évad colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr914960860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása