Péntek délután a BBC Radio Ulster adásában Alan Simpson készített telefoninterjút a friss NTA-díjas Colin Morgannel. Az adás felvételét alább meghallgathatjátok a Merlin Network jóvoltából, de az angollal (és a kemény ír akcentussal) nehezen boldogulók kedvéért össze is foglalom az elhangzottakat.

Colin Morgannek őrült hete volt. Hétfőn elkezdte forgatni új sorozatát Dublinban, szerdán pedig a Merlin címszerepével elnyerte a legjobb férfi alakítás díját a National Television Awards gálán. Colin nagyon boldog, főleg a díj miatt, amit hatalmas dicséretnek vél a rajongók részéről.

Simpson rávilágít, hogy a díj a Merlin erejét és nemzetközi sikerét is tükrözi, majd arról a szürreális élményről beszélgetnek, hogy a sorozat világszerte, száznyolcvan országban ismert.

Colin otthon, az észak-írországi Armaghban is rengeteg támogatást és kedves szót kap, ami nagyon sokat jelent neki. Alan Simpsont már az is büszkévé tette, hogy az erős ír akcentusával mondta el a köszönőbeszédét.
Colin nem biztos benne, hogy észak-ír színész valaha is elnyerte előtte ezt a trófeát, ezért még kitüntetőbbnek érzi az elismerést.

Már a jelölést is nagy megtiszteltetésnek tartotta, de mint mondja, a legnagyobb elismerés, hogy ilyen mezőnyben - Smith, Cumberbatch és Daniel Mays mellett - nyerhette meg a díjat.

A műsorvezető meglátása szerint mindenki örült az ír sikerének. Colin elmondja, hogy a gálán osztoztak az örömében a színésztársak, a producerek és néhányan a rendezők közül. "Sajnos rögtön azután, hogy megkaptam a díjat, vissza kellett sietnem Dublinba a forgatás miatt, de biztosítottak róla, hogy isznak helyettem is."

A műsorvezető említi, hogy Bradley James Twitteren biztatta az embereket, hogy szavazzanak Colinra, és hogy bizonyára nagyon közel került egymáshoz a szereplőgárda. Mint mondja, a Merlin csapata nagyon jó családnak látszik.

"Rendkívül jó emberek." - árulja el Colin. "Nagyon jó társaság. Igazán szerencsés vagyok, hogy a részese lehettem. Nagyon sok jó barátot szereztem, nagyon sokat tanultam a vendég színészektől az évek folyamán. Ha leírnám mindezt egy papírra, és időgéppel visszamennék öt évet, hogy átadjam magamnak, nem hinném el, hogy ezek meg fognak történni velem."

nta2013_colin_darceybussell.jpg
Colin és a legjobb férfi alakítás díját átadó Darcey Bussell

Beszél a mostani munkájáról, a Quirke-ről is. "Nagyon erősek a forgatókönyvek. Igazán izgalmas dráma, szerintem nagyszerű lesz a végeredmény." Színészként nem csak azért érzi magát rendkívül szerencsésnek, mert a legendás Gabriel Byrne mellett játszhat, hanem azért is, mert a produkció gyökeresen más, mint a Merlin. Colin külseje is nagyot változott az új szerepben, hiszen rögtön az elején levágták a haját az '50-es évek hajviseletének megfelelően, ami kisebb sokk volt elsőre.

John Hurt, Anthony Head, Richard Wilson, Gabriel Byrne - sorolja a műsorvezető a nagy neveket, akikkel Colin együtt dolgozhatott az elmúlt években.

Színházi tervei is vannak erre az évre. Mint mondja, az utóbbi időben rengeteget állt kamera előtt, és most már szeretné újra a színpadon is megmozgatni a szárnyait.

A műsorvezető megemlíti, hogy Colin ráadásul nemrég ünnepelte a születésnapját. Egészen pontosan január 1-jén. Különleges srác, különleges születési dátummal...

- Két lábbal állsz a földön, pedig ma már világszerte ismernek. Hadd mondjam azt neked: legyen ez a díj az első a sok közül! És csak így tovább!
- Köszönöm!
- Miközben néztem a National Television Awards adását, az jutott eszembe, emlékszel-e még, hogy mi először pont egy díjátadón találkoztunk.
- Igen, tényleg. Belfastban.
- Akkor azt mondtad, hogy még sosem voltál ilyen eseményen. Én pedig azt feleltem: jobb, ha hozzászoksz, fiam.
- Valóban, így volt.
- Nem tévedtem - jelenti ki büszkén a műsorvezető.

Címkék: interjú colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr755044300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siu 2013.01.26. 09:48:07

Nagyon köszi a fordítást Balinor! :) Elképzelem a sokkot a hajvágás miatt ! :) Pedig nem rosz szerintem, csak más :)

Kymy 2013.01.26. 12:51:30

Remélem, hogy a színházi szereplését Londonban kívánja megvalósítani.
Csak reménykedem benne, hogy pár más Merlin színésszel együtt szerepelnek a színpadon. Tuti, hogy mindig telt házzal menne a műsor.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2013.01.26. 19:25:30

@Kymy: Eddig az összes színpadi szerepét londoni színházban játszotta, úgyhogy nagy valószínűséggel most sem lesz másképp.
süti beállítások módosítása