A kenguruk már várják

 2011.10.12. 20:04

Ausztráliába és Amerikába is érkezik a negyedik évad

Többször írtam már a Merlin fantasztikus nemzetközi sikeréről. A BBC fantasyje kivételes népszerűségnek örvend a világban, több mint 180 országban van képernyőn, és világ körüli hódítását folytatja a negyedik évaddal is.

Nagy meglepetésre az új részek Nagy-Britannia után villámgyorsan megérkeznek Ausztráliába is. Meglepetés ez, hiszen az ausztrál Ten alig pár hónapja, a nyár folyamán vetítette a harmadik évadot. A csatorna azonban úgy döntött, máris viszi a kenguruk földjére a folytatást, amely október 16-án, most vasárnap kerül képernyőre, az ausztrál rajongók legnagyobb örömére.

Brit sorozatok számára szinte bevehetetlen bástya Amerika, legfeljebb a BBC America jóvoltából szoktak tudni labdába rúgni, ám a Merlin mostanra a tengeren túlon is stabil nézőtábort szerzett magának. Mutatja ezt az érdeklődés, amelyet júliusban tapasztalhattak a sorozat alkotói a San Diego-i Comic-Con találkozón, de ennél is beszédesebb az 1,87 milliós nézettség, amelyet a harmadik évad fináléja ért el a Syfy csatornán, felülmúlva a kábeladó saját gyártású sorozatainak zömét. Ezután nem volt kérdés, hogy a Syfynak kelleni fog a negyedik évad is (sőt, az ötödik vetítési jogára is bejelentkeztek...), amelyet 2012. január 6-tól, a jól bevált péntek estéken tűz műsorra az amerikai csatorna.

Jó lenne, ha a magyar RTL Klub is túljutnia már az első évad ismétlésein...

Címkék: 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr613298289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása