Nézettség a középpontban

 2011.11.21. 20:39

6.72 millió nézővel zárt Nagy-Britanniában a negyedik évad középső epizódja, vagyis a hetedik rész. A The Secret Sharer 1,3 millióval tudta növelni november első szombatján megszerzett 5,4 milliós nézettségét. Ahogy a grafikonon láthatjátok, a görbe hetek óta először bukott a 2010-es szint alá, tavaly ugyanis épp ezen a ponton ugrott egy nagyot a nézőszám, köszönhetően annak, hogy a hetedik résznek akkor csak pár percig kellett az X-factorral mérkőznie.

Merlinnek idén még nem volt része ilyen luxusban (a sorozat eddig minden egyes percben a tehetségkutatóval versenyzett a nézők figyelméért), ám állja a sarat, ahogy azt a nyolcadik rész előzetes nézettsége is mutatja. A Lamia című epizóddal ismét növekedett a nézőszám, szombaton 5,65 millióan követték figyelemmel Camelot lovagjainak kalandját, ami az évad harmadik legjobb eredménye. Mindez jó esélyt ad rá, hogy a hivatalos nézőszám ismét a tavalyi szint fölött járjon.

Közben továbbra is kiváló tetszési indexszel fut a széria. Az ötödik és hatodik epizódnak egyaránt 89-es osztályzatot adtak a nézők, ami megegyezik az évad eddigi - minden korábbinál magasabb - átlagával. Viszonyításképp ismét a BBC zászlóshajójaként számon tartott Doctor Whora tudok hivatkozni, amelynek egyetlen idei epizódja sem kapott ilyen magas osztályzatot a brit közönségtől.

Címkék: nézettség 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr693401969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása