Merlin-sztárok a jazz korszakban

 2012.03.24. 22:25

Úgy tűnik, a briteknél fellángolt a kosztümös nosztalgia. A Downton Abbey és a Call the Midwife sikere után hamarosan újabb kosztümös produkció érkezik az angol képernyőkre, a hajókatasztrófa századik évfordulójára készült Titnic minisorozat, amelyet mellesleg nálunk forgattak.

Ezt a hullámot lovagolja meg a szigetország legpatinásabb női magazinja, a 127 éve alapított The Lady is, amely a héten nyolc extra oldallal jelent meg, hogy különleges fotósorozatnak adjon helyet.

A magazin a Merlin két sztárját (azt hiszem, most már nyugodtan nevezhetem őket annak), Colin Morgant (Merlin) és Katie McGrath-t (Morgana), valamint az említett Titanic sorozatban szereplő Ruth Bradleyt kérte fel egy különleges fotózásra, amely egyszerre idézi fel a húszas évek világát és a nagy múltú magazin fénykorát - a múlt század korai évtizedeiben a divat legfőbb közvetítője volt a lap Anglia szerte.

Kedvenceinket jópofa ennyire más miliőben látni, mint a lovagok, mítoszok és sárkányok világa, de egyébként is jó alanynak bizonyultak a fotózásra. Ahogy a szerkesztő fogalmaz, Katie McGrath elbűvölő megjelenésével akár Fitzgerald, Coco Chanel és Hemingway korában is szerepelhetett volna a The Lady címlapján, Colin Morgan pedig "egy újfajta ikon: tehetséges, karizmatikus és ritka érzelmi-erkölcsi intelligenciával bír. Ragyog a képernyőn, és egy régimódi sztár auráját hordozza, semmiképp nem egy 21. századi celebét." (A magazin Colinnal készült interjúját terveim szerint olvashatjátok majd a blogon.)

A fotózásról készült videót láthatjátok az alábbiakban, a fotók pedig megtekinthetők a lady.co.uk weboldalon.

Míg Katie és Colin a húszas évek fényében tündököl, két másik Merlin-színészt, Angel Coulbyt (Gwen) és Anthony Headet (Uther) hamarosan a harmincas évek világában láthatjuk viszont. Tavaly év végén forgatták a Dancing On The Edge című produkciót, amely idén lesz látható a BBC Two műsorán. Stephen Poliakoff író-rendező ötrészes sorozata a korai harmincas években játszódik, amikor a fekete jazz meghódította Angliát, beleértve még a királyi udvart is. Angel mindenképp új oldaláról fog bemutatkozni, a történetben ugyanis jazz énekesnőt alakít, és a saját hangján énekel, amiből már az alábbi előzetesben is kapunk ízelítőt. A képkockákon egy harmadik Merlin-színészt is felfedezhettek, a tavaly Mithian hercegnő szerepében feltűnt Janet Montgomeryt.

 

Címkék: katie mcgrath colin morgan angel coulby

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr984337764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.03.25. 17:13:43

Köszönjüüüük (meg neked is, Jess.Messii)! Igazából nem tudom, kinek örüljek jobban: Colin (szinte kár, hogy Merlin nem visel bajuszt, vagy kis borostát... :P), Katie, de Angel is... A világon terjed a Merlin-mánia :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.03.25. 20:23:33

@Caretha:

én Arthurtól várnám el már a The Real Merlin & Arthur-ban látott kis bajuszkát és szakállat *-*

Angel hangja bámulatos*-* Alig várom a filmet :)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.03.26. 12:19:06

@NapShe: egyetértek a bajuszkás-szakállas dologgal ;) meg persze Angel hangjával is :)
süti beállítások módosítása