A fiúk a bányában...

 2012.04.01. 19:20

Mindannyiunk számára ismerős helyszínen, a Gloucestershire béli Clearwell Caves barlangrendszerben forgatott múlt héten a Merlin ötödik évadjának stábja.

Nem, én sem jártam még ott, viszont a barlangrendszer többször szerepelt már a sorozatban, például ezek a járatok voltak Andor tárnái (az "óriás bébi patkányok" lakhelye) a második évadban, később itt forgatták Balinor barlangjának belső jeleneteit, de szolgált már a druidák lakhelyéül, tavaly pedig Alator búvóhelyéül is.

 
Clearwell Caves szerepelt a negyedik évad nyitóepizódjában is.

A vasércben gazdag járatrendszert a víz vájta mintegy 330 millió éve, majd a római időktől kezdve bányaként működött - jelenleg bányamúzeum is található benne.

Ennyit a helyszínről. A továbbiakban spoilerek következnek, egyenesen a föld alól...

Martin James Fox statisztaként dolgozik a Merlinen, már nem először. Honlapján mesél az utóbbi két nap forgatásáról.
Fox csütörtökön és pénteken is vászon nadrágból és csizmából álló gúnyát öltött, és rabszolga munkást játszott a föld alatt. Az első nap rengeteg beállítást készítettek velük, amelyek majd egy nagy képpé lesznek összeszerkesztve, hogy egy hatalmas bánya illúzióját adják. Ami különösen érdekes, hogy nem minden statiszta alakított rabszolgát, voltak, akik "fenyegető külsejű" harcosnak öltöztek - szász harcosnak.

Jönnek tehát a szász hódítók? Úgy tűnik, a megnevezés nem a statiszta agyszüleménye. Egy héttel korábban egy másik statiszta, Matthew Prowse írta meg twitteren, hogy szász katonának öltözve harcolt az erdőben. Két nappal későbbi bejegyzése pedig így hangzik: "Most tértem vissza a völgyből, megvolt a második nap a Merlinen. Tel-je-sen össze vagyok törve. Nem tudom, a szászok hogyan csinálták."

Az elmúlt napok földalatti forgatásában egyébként nem csak statisztáknak volt része. Eoin Macken (Sir Gwaine) következőképp panaszkodott csütörtökön:

"Gyönyörű nyári nap van ma Dél-Walesben, egyike annak a 12 napnak, ami egy évben Cardiffnak jut, és... mi a föld alatt forgatunk egy barlangban."

Címkék: spoiler forgatás 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr744354486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.04.01. 21:18:08

jaj, mi lesz itt még?:D
azért remélem, nem azért volt Gwaine a föld alatt, mert Arthur megunta a kis szószátyár lovagot és eladta rabszolgának:D

KÖSZI a hírt & fordítást is:)

Merry 2012.04.02. 19:51:43

Ez nekem nem tetszik. A Merlin annyira fantasy hogy el sem tudom képzelni a szászokat. Túl valóságosak. Na de a Merlin készítők majdnem mindent tudnak úgy tálalni hogy ne húzzam a szám. Kivéve talán a Lancelot szálat. Már nagyon várom hogy mire fut ez ki. :) Szegény Sir G.! Még a végén D-vitamin hiányos lesz. :D

ajna27 2012.04.10. 18:20:09

@Merry: Nekem sem:)Én is a fantasy részét szeretem,és letojom, mit írnak a "hiteles könyvek, meg mit tanultunk törin, azért tetszik a sorozat, mert totálisan a feje tetejére fordít mindent, és szerintem ez az egyik erőssége, mert nem lehet legyinteni rá, hogy ezt már százszor láttuk. De nem nyavajgok én sem előre, majd ha már láttam mi sül ki belőle. a Lancelot szálnál én csak akkor nem húzom a szám, ha többet sosem jön vissza:P Bizony Sir G:D a barlangokban nem sok méhkaptár van:D és szegény Sir E is bajban lesz, elvégre azt mondta napelemes :D:D:D

ajna27 2012.04.10. 18:22:32

A fiúk a bányában: a majdnem hét törpe, "Hófehérke" meg otthon várja őket a várban:D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.04.15. 19:59:38

@ajna27:
és Angel akkor a Hófehérke?:D:P ez érdekes meglátás:))
hát igen, lovagjainknak nem lesz egyszerű odalenn..:) viszont azt el kell ismerni, hogy egyeseknek rendkívül jól áll a piszok a pofiján.. :)) (pl. Percy*-*) :)
süti beállítások módosítása