puzzlewood_merlin.jpg
Puzzlewood

Az a benyomásom, hogy az idén minden korábbinál többet forog külső helyszíneken a Merlin. Néhány hely, amelyről már hallani lehetett az ötödik évad forgatása kapcsán: Trefil Quarry és Caerphilly Castle (ahol műhóval forgattak), Caerphilly Mountain, Brecon Beacons (nemzeti park), Merthyr Mawr Castle, Cosmeston (a középkori falu), Clearwell Caves (a sorozatban sokat használt barlangrendszer) és egy új színhely, Morgam Country Park, ahol márciusban már forgatott egyszer a stáb, de egy kiránduló iskolás csoport múlt héten is beléjük botlott ugyanitt.

Hasonló szerencsével járt most két amerikai rajongó, akik elhatározták, hogy európai kirándulásuk során egyebek mellett bejárják a Merlin walesi forgatási helyszíneit.

Tegnap jártak Puzzlewoodban, amely varázslatos erdejével és római kori emlékeivel a sorozat egyik legkarakteresebb helyszíne, amikor egyszer csak felfedezték, hogy filmesek tartanak helyszínbejárást, és lámpákat szerelnek fel az erdő közepén. Az információs pultnál egy hölgy elárulta nekik, hogy bizony a Merlint fogják forgatni, de csak másnap, mivel aznap még Clearwell Caves barlangrendszerénél dolgozott a stáb. Több se kellett nekik, rögtön oda vették az irányt, és ahogy egyikük lelkes beszámolójából kiderül, két jelenet forgatását is végignézhették. Az egyikben Artúr szerepelt és néhány "titokzatos öreg hölgy", a másikban Gwaine akciózott, de ott volt Percival és Leon is, valamint még valaki, akit állítólag túlságosan nagy spoiler lenne megemlíteni... Nahát!

Csütörtökön aztán visszatértek Puzzlewoodba, így újabb három órán át nézhették a forgatást, ezúttal a lovagokkal és Merlinnel. Valaki más le is fényképezte az erdei munkálatokat - túlságosan is illő távolságból.

Végül egy kis spoiler a hajtás után...

Az amerikaiak előzőleg Raglan Castle-t látogatták meg, azt a várat, ahol egyebek mellett az Áldottak Szigetének jeleneteit vették fel tavaly. Bár erről lemaradtak, turistáink tudni vélik, hogy hétfőn a várnál forgatott a stáb, méghozzá olyan jeleneteket, amelyekben Morgana és Gwen szerepel.

Címkék: spoiler forgatás helyszínek 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr244558369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Zápor. 2012.06.01. 09:34:26

Nagyon köszi a híreket!! Juj, már alig várom, hogy láthassuk, mit alkotnak!Nem bírom ki őszig... hol egy időgép? Ide vele!!:D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.06.01. 10:49:56

@.Zápor.: egyetértek!!!!! *-*
habár nekem sanda gyanúm h a "túlságosan nagy spoiler" az New Mordred. sok helyen (még a soccer 6 ideje alatt is) spoilerként tekintették a "létezését" (mármint h Lovagokkal tartott a "csatában")

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.02. 00:08:30

@NapShe: jók ezek az idézőjelek.. :D de amúgy nekem is ez ugrott be.

véééégre-végre beindulgatnak az innen-onnan csepegő hírek :) milyen jó lehetett már annak az iskolás csoportnak, biztos sikítoztak egy sort :D hát még a két rajongó.. :)))

Úgy tűnik, komolyan gondolták, hogy Gwen és Morgana is erős szerepet kapnak... Hú de várom :)

.Zápor. 2012.06.02. 09:31:39

A "titokzatos öreg hölgyek" is elgondolkodtatók... Lehet, hogy újabb varázslók jelennek meg? Én örülnék neki, főleg, ha nem az lenne az életcéljuk, hogy kinyírják Artúrt és földig rombolják Camelotot a változatosság kedvéért:) Milyen jó lenne, ha Merlin titokban összegyűjtene egy kis varázsló-szövetséget (Gilit és Alatort is beszervezhetné:D)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.02. 11:39:25

@.Zápor.: igaz, Gili is meg Alator is kis híján megölte Uthert, de hát, fátylat a múltra, egyetértek! :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.06.15. 11:53:00

@.Zápor.: @Caretha:
én Alatorra nem emlékszem:$$ frissítsétek fel a memóriámat, please! :$

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.15. 12:34:54

@NapShe: igazából, most nézem, hogy én nem Alatorra gondoltam, hanem Alvarra, csak mindig keverem őket.. :S :D Szóval Alvarr ugye a lázadó volt, aki beszervezte Morganát meg Mordredet egy kis királygyilkolásra..
Alator pedig a negyedik évados varázsló, aki megkínozza Gaiust és kiszedi belőle, ki Emrys, aztán nagy boldogan hűséget fogad Merlinnek :) Zápor gondolom rá gondolt, csak én keveredtem meg.. (már hogy nyilván nem Alator ölte meg kis híján Uthert, minthogy akkor Uther már nem is élt)
Ugye, most jól írtam? Valaki erősítsen meg, mert már nem bízom magamban :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.06.15. 12:50:24

@Caretha: oké, most már leesett :) köszi a felvilágosítást! :))
én annak a résznek a végén úgy gondoltam, hogy a 4.évad arról fog majd szólni, hogy ahogyan Arthur a "földi" uralkodókat békíti ki a szebb jövő reményében (Albion), úgy gyűjti maga köré Merlin a varázslókat, varázslényeket.. de aztán egyelőre ezt a szálat nem vitték még tovább... talán ez lesz az 5.évadban?:)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.15. 17:56:35

@NapShe: arra alapozva, hogy Balinor is írt már róla párszor, hogy feltűnik pár régi és új nép a királyával/királynőjével (hercegnőjével), szerintem igen, ilyesmi lesz :) Amúgy is itt lenne már az ideje! :) Meg hát a Mordred szállal remélhetőleg központba kerül Arthur és a mágia viszonya, a druidák helyzete (ha csak Mordred nem valaki másként mutatkozik be..), szóval Albion.. Ahj, de várom már :)
süti beállítások módosítása