A Merlin címszereplőjét, Colin Morgant díjazta és ünnepelte a közönség a legjobb férfi alakítás kategóriájában az idei National Television Awards díjkiosztó gálán, amelyet szerda este tartottak a londoni O2 arénában.

nta2013_colin_dij_400x295.jpg

A 27 esztendős Morgan Benedict Cumberbatch (Sherlock), Matt Smith (Doctor Who) és Daniel Mays (Mrs Biggs) elől nyerte meg a díjat, akikkel saját szavai szerint nagy öröm volt egy kategóriában szerepelni.
Colin köszönő beszéde után egy órán keresztül szerepelt a "He's Irish" és a "Merlin is Irish" a Twitter legforróbb témái között, vagyis a brit közönség jelentős része csak most eszmélt rá, hogy a Merlin szerepét öt esztendőn át tökéletes angol akcentussal alakító színész valójában nem angol, hanem ír.


Colin Morgan átveszi és megköszöni a legjobb férfi alakításnak járó díjat
(Ötödik évados spoiler a bejátszásban!)

Bár a legjobb drámai sorozat trófeáját idén is a Downton Abbey vihette haza (a Merlin, a Doctor Who és a Sherlock elől), azt hiszem, Colin díja az, amire a legjobban vágytunk, hiszen a fiatalember öt éven át kiemelkedő - nem egyszer elképesztő - alakítást nyújtott a fantasy sorozatban. Volt, hogy egyetlen epizódban három karaktert játszott, és az ötödik évadban is láttuk fiatal Merlinként, öreg Emrysként, házsártos Dragoonként, de még női karakterként is.

Colin a díj átvételekor elsőkét a rajongóknak mondott köszönetet a támogatásért és szavazataikért, majd megköszönte a bizalmat és a közös munkát a sorozat producereinek, alkotóinak, a Shine-nak, a BBC-nek, de név szerint említette az ügynökét is. Mint mondta, fantasztikus öt évet töltött Merlin szerepében.

nta2013_merlin_csapat.jpg

A szerda esti díjátadón a Merlin színészei közül jelen volt a győztes Colint büszkén megpaskoló Bradley James (Artúr), Rupert Young (Sir Leon), Alexander Vlahos (Mordred) és Eoin Macken (Gwaine) is, aki annyira megörült Morgan győzelmének, hogy a könyökével véletlenül fejbe verte Alexet... "Azt hiszem, monoklim van" - írta a ceremóniáról tweetelve a walesi színész.

"Nem hiszem, hogy meg fog történni, bár ki tudja?" - felelte Colin a díj átvétele után a RadioTimes azon kérdésére, hogy összeáll-e még valaha a Merlin szereplőgárdája. "Viszont az biztos, hogy ezután is barátok maradunk."

Colin elmondta, hogy nagyon élvezi legújabb munkáját, a Quirke című sorozatot, amelyet hétfő óta forgatnak Dublinban, bár ebben a szerepben sem a saját akcentusával játszik. "Remélhetőleg hamarosan lesz alkalmam a saját akcentusomat is használni" - nyilatkozta az NTA friss győztese.


Colin első nyilatkozata, kezében a trófeával

A 2013-as NTA gáláról további részleteket és fotókat találtok a Facebook-oldalunkon.

Címkék: díjak 5. évad bradley james colin morgan eoin macken alex vlahos

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr145040191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.01.24. 08:29:25

Gratula Colinnak. De szerintem ez a díj az egész Merlin stábnak szól. Azért jó lett volna, ha a sorozat is nyer, de talán egy másik idei díjátadón csak nyernek. A rajongók nem hagyják annyiban.
Ezek után remélem, hogy az illetékesek elgondolkoznak a folytatáson.

Spawn85 2013.01.24. 10:16:00

Gratula!

Én bevallom őszintén, biztos voltam benne, hogy ő fogja kapni. Egyrészt mert idén rá szavaztam :) másrészt mert a Merlinnek idén vége lett, szóval mikor, ha nem most. :) (Hiszen a jövőre a sorozat már nem lesz ott az NTA-n.)

Én is úgy gondolom, hogy ez a díj az egész stábnak szól, hiszen ha egy színész díjat kap egy filmben vagy sorozatban nyújtott alakításáért az a sorozatnak is elismerés.

@Kymy: Kétlem, hogy egy díjátadó megváltoztatja a készítők elképzelését.
És ne felejtsük el, hogy Colin is nyilatkozta, hogy szép befejezése lett a Merlinnek, nem biztos, hogy folytatni kellene.

Egyébként este láttam egy fotót, amin Alex Vlahos Steven Mofatt-tel, a Doctor Who és a Sherlock showrunnerével van együtt, szóval még az is lehet, hogy egy vendégszerep kinéz neki valamelyik sorozatban. (Bár Sherlock új évad nem mostanság lesz, mivel a két főszereplő éppen Hollywoodot hódítja meg.)

Millagro 2013.01.24. 11:11:13

Fura ezzel a hajjal, első hirtelen fel sem ismertem:) A közelieknél látszik, hogy egy egész tubus zselét kentek rá.

Kymy 2013.01.24. 11:53:14

@Spawn85:
metro.co.uk/2013/01/24/merlin-star-colin-morgan-denies-movie-is-on-the-cards-3364715/
Ha jól értelmeztem, akkor ebben a cikkben emlegetik a folytatást. Még ha nagy filmben is.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2013.01.24. 12:07:43

TELJES SZÍVBŐL GRATULÁLOK COLINNAK EZÉRT A DÍJÉRT! :) <3
és Sir Balinornak a twitteren zajló Alex és Eoin című kis fejezet lényegének fordításáért.. így már vili a monokli-téma :))

Merry 2013.01.24. 13:56:32

Óó Ez az!!! Colin már igazán megérdemelte ezt a díjat!
Gratulálok neki!! :)

camlann 2013.01.24. 17:31:27

Csupa szívből hatalmas gratuláció a mi Colinunknak :) annyira reméltem, hogy ő fog nyerni, de valahol biztos voltam benne hiszen egy ekkora tehetség mint ő nem maradhat jutalom nélkül ;) Bradley is olyan aranyosan reagál mikor kimondták Colin nevét :) büszke a barátjára :)..édes :) de jó lett volna tényleg ha nyert volna a sorozat is de ennek is örülünk :) a legjobb helyre került.♥ ^^ ( bár a haja tényleg furi picit, de hát így is szeretjük :P :) )

Spawn85 2013.01.24. 22:02:51

@Kymy: Oké, viszont már a cikk címe is az, hogy "Merlin star Colin Morgan denies movie is on the cards", ami nagyon nyersfordításban annyi, hogy Colin Morgan tagadja, hogy Merlin film tervben lenne.

Merry 2013.01.24. 23:06:14

@Spawn85: Mi??? Sherlock se lesz?? Most akkor mit nézzek ami brit és remek? :(
Colin és Bradley nélkül szerintem már semmi ütős Merlines nem jönne össze.

Spawn85 2013.01.25. 00:53:22

@Merry: Sherlock 3. Évad elvileg lesz, csak még nem tudni mikor. Már voltak olyan pletykák is, hogy csak jövőre forgatják le.

Zoe86 2013.01.25. 17:38:02

IGEN IGEN IGEN!
and the the winner is......

COLIN MORGAN!!!!

ÓH HOGY MENNYIRE MEGÉRDEMELTE

I am beaming with pride, mint MINDENKI!!

és kár hogy a Merlin nem nyert--nem igazán értem...az előzetes felmérések után - elvileg - nyernünk kellett volna
DE SZÁMUNKRA ÚGYIS A MERLIN A BEST DRAMA!

és Colin a Merlin-beli alakítása alapján lett ismert és DÍJAZOTT!
ÍGY HÁT A MERLIN NYERT

GRATULÁLOK COLIN, szívemből

és ...ez még csak a kezdet...
süti beállítások módosítása