A korábbi hírekkel ellentétben teljes lesz, azaz 13 epizódból áll majd a most készülő negyedik évad. Ezt az angol SFX magazin adta hírül, amelynek március 28-án megjelenő száma interjút közöl Johnny Capps producerrel.
 
A BBC tavaly október 25-én jelentette be, hogy megrendelték a Merlin negyedik évadát, ám a berendelés a szokásos 13 helyett csak 10 epizódra szólt. Később azt is megtudhattuk, hogy az új évadot anyagi okokból (a BBC-t sújtó ötéves költségvetési megszorítás miatt) rövidítenék le, dacára a kiváló nézettségi adatoknak.
 
Az utóbbi hetekben már keringtek olyan pletykák, hogy mégis csak jut pénz teljes évadra, főleg mióta felröppent a hír, hogy a Merlint gyártó Shine Groupot felvásárolja a világ egyik legnagyobb média konszernje, az egyebek közt a 20th Century Fox stúdiót és az amerikai Fox tévécsatornát is birtokló News Corporation.
 
Most végre megérkezett a hivatalos szó: "Már nem kell kevesebb epizóddal számolni" - nyilatkozta Capps a magazinnak. "Nagyon szerencsések voltunk a harmadik évaddal - hatalmas sikere volt, és folyamatosan nőtt a nézőtáborunk, ezért úgy gondolom, a BBC most már az egyik legfontosabb őszi drámájának tekinti a sorozatot, különösen a szombat esti időpontban."
 
Korábban felmerült - bár hivatalos megerősítést nem kapott - az a hír, hogy a Doctor Who őszre halasztott epizódjai miatt a Merlin negyedik évadja csak 2012 elején kerülne adásba. A pletyka cáfolata lehet az, hogy Capps őszi sorozatként emlegeti a produkciót.
 
A producer az SFX kérdéseire válaszolva néhány spoilernek tekinthető infót is elárult a készülő új évadról:
 
SFX: A lovagok állandó szereplők lesznek, vagy csak időnként bukkannak fel?

JC: A lovagok fontos szereplők az egész évadban. Sokat szerepelnek. A negyedik évadra Camelot némiképp megváltozik. Uther megtört ember, ezért Artúrnak nagyobb szerepet kell vállalnia az irányításban. Sikerült maga mellett tartania a lovagokat. Az embereket meglepi, hogy olyanoknak adott lovagi címet, akik nem nemesi származásúak. Mindez érdekes feszültséget szül körülötte és a lovagjai körül.
 
Capps azt is elárulta, hogy az új évad - akárcsak az előző - dupla résszel indul. Írója Julian Jones, aki a harmadik széria dupla évadnyitóját és fináléját is írta, a rendező pedig Alice Troughton, aki az előző évad talán legtöbbet méltatott epizódját, A főnix szemét (Eye of the Phoenix) jegyzi. A harmadik epizód forgatókönyvét Howard Overman írja.

Címkék: interjú 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr622751131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása