Katie McGrath az új Morganáról

 2011.04.15. 07:29

A Digital Spynak adott interjút Katie McGrath, aki Morgana nagy utat bejáró karakterét alakítja immár negyedik éve. Az online lap megemlíti a Merlin sorozat tengerentúli sikerét, múlt pénteken ugyanis a legutóbbi évad fináléja sorozatrekordnak számító 1,87 millió nézőt vonzott a képernyők elé Amerikában. A Merlin ezzel január óta majdnem másfélszeresére növelte nézőtáborát a Syfy csatornán.

"Ha három éve azt mondta volna valaki, hogy játékfigurát csinálnak belőlem és ott leszek egy Merlin-élménypark megnyitóján, kiröhögtem volna" - mondja Katie, aki a siker mellett azt is élvezi, hogy immár negatív karaktert játszhat. Igaz, gonosznak nem szereti nevezni, mert Morganának is megvan a maga nézőpontja. "Ha bizonyos emberek üldöznek téged, mások pedig elfogadnak, persze, hogy az utóbbiak mellé állsz, és az üldözőid ellen fordulsz."
Ahogy Katie meséli, Morgana az első évadban egy elkényeztetett királylány volt, a másodikban pedig tele bizonytalansággal. Na és a negyedik évad kezdetén?

"A negyedék évadra eljut oda, ahová el kell jutnia. Ám, ahogy az a Merlinre jellemző, mégsem minden úgy van, ahogy számítanánk rá. Semmi sem úgy történik, ahogy várnánk, és ez alól a negyedik évad sem kivétel" - meséli.
"Az, hogy kiváltságos helyzetű nőből űzött vaddá kell válnia, megváltoztatja őt. Keményebbé, erősebbé és eltökéltebbé teszi. Eltelik egy év úgy, hogy már mindenki tud a varázserejéről, és ez is megváltoztatja azt, ahogy mások tekintenek rá, illetve ahogy ő látja önmagát. Szerencsésnek érzem magam. Bizonyára totál elfogult vagyok, de mindig azt vallom, hogy nekem jutott a legjobb karakter a sorozatban. Szerintem évadról évadra ő változott a legtöbbet, és ez alól az új évad sem kivétel. Tudom, hogy mindenkit meg fog döbbenteni, hogy miket tesz az első két részben, ahogy a kinézete is. Teljesen új külsőt ölt."

Külsőre sokat változhatott Mordred is mióta utoljára láttuk, ám hogy visszatér-e az új évadban, azt még Katie sem tudja megmondani. Egyelőre csak az első három epizód forgatókönyvét olvasta, de "a következő években" mindenképp szeretné viszontlátni a druida fiút. "Nélküle nem lehet elmesélni a történetet."
Amit viszont el tud árulni a folytatásról... "Tudom, hogy minden évben ezt mondjuk, de minden évben igaz is. Ez az évad komorabb. Lényegesen. Emellett sokkal filmszerűbb, mert 35mm-es filmre forgatunk. Nem tudom, hány tévésorozat készül így. A kép nagyszerűen néz ki, egészen pazar. Mit mondhatok még? Felbukkan egy új rokon Artúr családjából, ővele bővül a sorozat. Nyilván az én történetem külön szálon fut, mint a többieké, mivel már nem vagyok Camelotban."

Ez pedig kihat a forgatásokra is. "Hiányzik, hogy együtt lógjak a többiekkel. Most más jellegű jeleneteim vannak. Emlékszem, a múlt év végén eszméltem rá, hogy ezután valószínűleg nem lesz annyi közös jelenetem Angellel vagy Bradleyvel. Most nagyon más. Napokra kiesek, aztán meg szeretnék visszarázódni és mindent bepótolni. Bradleynek most már ott vannak a lovagok, mint jókedvű társaság, az ő kis focicsapata, úgyhogy a helyzet merőben más. Viszont a változás frissítőleg hat, és teljesen más élményeket szerzek, mint az előző három évben."

Végül megkérdezték Katie-t az Artúr-mondakör másik képernyőn levő feldolgozásáról, melyben Eva Green játssza az ő szerepét. "Eva Green a kedvencem a Bond-lányok közül" - vallja be, és azt is elárulja, először megijedt, hogy vele kell versenyre kelnie. Ám az egyik barátnője járt a szerepmeghallgatáson, és elmondta, hogy a két feldolgozás merőben más. "Az ő ábrázolásuk még csak nem is hasonlít a miénkre. Az Artúrjuk is más, a Guinevere-jük is más, és így tovább... Szerencsések vagyunk, mert igazából semmi sincs, ami a Merlinhez hasonló."

 

Címkék: interjú színészek 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr612827394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merry 2011.04.15. 11:32:07

Nagyon várom már a következő évedot, kíváncsivá tett milyen megdöbbentő húzásai lesznek még Morgananak. Egyetértek Katie-vel ő az egyik legjobb karakter, aztán nálam Merlin jön, mert az ő változásaik a legszembetűnőbbek. A rossz Morganat is nagyon szeretem.:D Klassz interjú! Kösz hogy megosztottad velünk.
" Bradley kis focicsapata." :DDD

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.04.16. 02:44:23

Kíváncsian várom én is a negyedik évados Morganát. Bírom, hogy Katie ennyire odaadóan viszi ezt a szerepet. :)
süti beállítások módosítása