Fotók, pletykák Puzzlewoodból

 2011.04.19. 23:10

Puzzlewood a BBC-fantasy legvarázslatosabb forgatási helyszíneinek egyike, szerepelt mindhárom eddigi Merlin-évadban. Olyan epizódokban láthattuk, mint a Gedref labirintusa, a Kristálybarlang, vagy épp a harmadik évad fináléja. 
Puzzlewood Anglia és Wales határán, a Deani erdőben található. A római időkben még érceket bányásztak a területén, később azonban a természet visszahódította magának. A furcsa szikláktól és tekervényes fáktól gazdag hely egészen különleges hangulatot áraszt, még a képeken és a filmkockákon is, hát még élőben - Tolkien állítólag itt sétálva álmodta meg a Fangorn erdőt a Gyűrűk Urához.

A Merlin stábja idén is visszatér Puzzlewoodba, tegnap és ma is itt zajlott a forgatás, amelynek előkészületeit már múlt pénteken elkezdték.
Mivel a hely turisták számára látogatható, a "Merlin-turisták" már az első napon becserkészték a filmeseket. Vicces, hogy a briteknél kezd kisebb rajongói népvándorlást előidézni a Merlin stábjának mozgása.

Mindenesetre ennek köszönhetően felkerült a világhálóra néhány (picit spoileres) kép, amiből mutatok is ízelítőt, aztán összeszedem a (sokkal spoileresebb) információ morzsákat.


Díszletajtó a szikla oldalában


Colin Morgan (Merlin) és Santiago Cabrera (Lancelot)


Lóháton Lancelot és (takarásban) Merlin

A teljes képsorozatot megtaláljátok ide kattintva

Végül az infók:

- Merlin és Lancelot együtt járja az erdőt, bár ez a képekről is kiderül. :)
- Az elcsípett dialógus foszlányok alapján Merlin (nyilván átmenetileg) elveszíti a mágikus képességeit. El lehet azt veszíteni?
- Az egyik jelenetben Merlint és Lancelotot lóháton filmezték. Merlin előre dőlt a nyeregben, mint aki megsebesült. Szegényre rájár a rúd.
- A stábtól hallottak alapján Artúr nagybátyja, Agravaine (Nathaniel Parker - ő látható a legfelső fotón) negatív karakter lesz.

"Ami igazán lenyűgözött, hogy milyen türelmes és barátságos volt a stáb. Meglehetősen nagy tömeg gyűlt össze, de úgy tűnt, mindaddig, amíg nem vagyunk útban és nem akadályozzuk a forgatást, nem zavarja őket, hogy ott vagyunk és fotózunk" - írja blogján a fenti fényképek készítője.

Címkék: spoiler forgatás helyszínek 4. évad forgatási fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr832841155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása