A héten zajlott Monte Carlóban a legrangosabb televíziós fesztivál, ahol a Merlin stábját Anthony Head (Uther) és Katie McGrath (Morgana) képviselte. A pénteki záróceremónia előtt több interjút is adtak kedvenceink. A Digital Spy az alábbi két videoriportot készítette velük.

Az angolul kevésbé értő kedves olvasók számára néhány érdekesség a fenti videóból:

- Katie nagy örömmel fogadta, hogy a Merlin új évadjának epizódszámát felemelték tizenháromra. "Nem tudtam, hogy miért kértek tíz részt. A BBC döntése, hogy hány epizódot rendel, és azt mondtuk, rendben, akkor legyen tíz." Azzal azonban, hogy később mégis a hosszabb évad mellett döntöttek, megerősítették az elkötelezettségüket a sorozat iránt, és ezt Katie a produkció elismerésének véli.

- A sorozat új szereplőjéről, Nathaniel Perkerről: "Nagyon jól alakítja a karakterét, nagyon-nagyon jól, nekem pedig meglehetősen sok jelenetem van vele." Ennél többet nem akar elárulni.

- Gemma Jonesról: "Az ember elolvas egy szerepet a forgatókönyvben, és megpróbálja elképzelni azt. Majd jön valaki olyan, mint Gemma Jones, aki hozzáteszi a maga impulzusát, és ettől az egész annyival többé válik, hogy rögtön megértjük, ezek a színészek miért azok, akik, és miért is vannak negyven éve a pályán."

- Morgana új külsőjéről: "Teljesen másképp néz ki. Eltelik egy év. Többé már nem titok, hogy sötét és mágiát birtokló teremtmény. Nem kell már ugyanazokat a ruhákat viselnie, nem kell megjátszania magát. Elfogadta magát ilyennek, és ez a külsején is megmutatkozik... Imádom. Mindig is punk voltam."

Az örökké lelkes Katie és a mindig vidám Anthony

- Az idei év teljesen más Morgana és Katie számára is. "Külön van a többiektől, de mégis... A Merlintől mindig megkapjuk, amit várunk, csak sosem úgy, ahogy várnánk. Az írók nagyon leleményesek. Elkülönül ugyan, de mégis érintkezik a többiekkel. Nem is lenne érdekes, ha nem jelenhetne meg, hogy eljátszadozzon a többi szereplővel."

- A kérdező megemlíti, hogy először forgatnak 35 mm-es kamerákkal, és a sorozat egyre inkább filmszerű: "Igen, egyre grandiózusabb érzete van. Nagyobb a szereplőgárdánk, idén jelen vannak a kerekasztal lovagjai, van egy óriási zöldhátteres díszletünk - nagyobb, mint ez a terem -, és minden nagyobbnak hat, a forgatókönyv, a díszletek, a szereplőgárda... Nagyratörőbb az egész."

- A nemzetközi sikerről: "Itt mindenki tudja a nevem. Kiabálják, amint kiszállok az autóból. Tegnap este emberek vártak rám a szállodában. Angliában nem ismernek fel, de mindenütt másutt igen. Egy bárban ültem Romániában, a csapossal beszélgettem, amikor a beszélgetésünk felénél azt mondta, pont úgy nézek ki, mint az a lány a Merlinből. Igazán?"

- A negyedik évadról: Az eddigi legérettebb, leginkább felnőtt évad. "Ez lesz az az év, amikor rengeteg dolog terítékre kerül." A nagy király, a nagy királyné, a nagy varázsló, mind a maga jól ismert útjára lép. "Szerintem az eddigi legizgalmasabb (évad)."

Nem kevésbé jó hangulatú az interjú Anthony Headdel.

Az elhangzottakból:

- Uthert megtört emberként láttuk utoljára a harmadik évadban. Vajon másképp lesz a folytatásban? "A rövid válasz, hogy nem. A hosszabb válasz, hogy mindaz, ami az előző évadban történt, mély nyomot hagyott benne. Némi páncélt növeszt."

- Gwen gondját viseli Uthernek. Ezután sem szívleli jobban a királyt, mint korábban, de "Artúrért megteszi."

- Uther és Artúr viszonyáról: Sokat nem árulhat el, de érdekes változást láthatunk az új évadban a hatalom birtoklásában.

- Camelot új lovagjai: A lovagok érkezésével megnőtt a tesztoszteronszint is a forgatáson. "De a srácok mind nagyon kedvesek, és sokat segítenek egymásnak." És sokkal több a foci. :)

- Anthony tudni véli a Merlin globális sikerének okát. "A fantasyt könnyű elrontani. Könnyen válhat blőddé, hamar elveszítheti a súlyát, a valóságalapját. Ám ezt sikerült tökéletesen eltalálni. Az ijesztő, a komor, a könnyed és vicces elemek mind egyensúlyt alkotnak. Ez a tökéletes tévéműsor. Szemkápráztató, a látvány gyönyörű, a szereplőgárda kiváló, rengeteg időt töltöttek a szereplők kiválasztásával, a vendégszereplők is mind a legjobbak közül valók és remekül játszanak. A sorozatnak tehát jó a pedigréje, minden adott, hogy kelendő legyen. Idén meg különösképp, hiszen 35mm-re forgatjuk. Ettől csak még jobb. Gyönyörűen néz ki."

A színészt a Yahoo News is megszólaltatta:

"A Merlin negyedik évadja, amelyben Colin Morgan játssza az ifjú varázslót, szeptemberben tér vissza a BBC One műsorára, és Anthony reméli, hogy lesz további folytatás is.
»Öt évadot terveztek. Nem tudom, hogy a BBC kér-e majd többet, de nagyon elégedettek vele. Hihetetlen sok területre adták el világszerte, és közben sikeres otthon is.
Az idei évadra felmerült, hogy csak tíz részes lenne, amitől a producerek fellélegeztek kicsit, de aztán a BBC közbeszólt: Nem, ahhoz túl sikeres. Emelhetnénk rajta?
A nézettség nagyszerű, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Végül úgyis azon múlik minden, hogy a színészek ráérnek-e, hogy tovább meséljük a történetet.«"

Head a rá jellemző humorral azt is elmondta, örül, hogy az angol fantasyben szerepelhet, és nem az amerikai Camelotban. Utóbbiban ugyanis az első részben meg kellett volna halnia... "A megfelelő sorozatot választottam."

Címkék: színészek 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr462974453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása