Comic-Con 2011: Videó Merlinnel

 2011.07.29. 19:03

Az alábbiakban Jenna Busch beszélget a Merlint alakító Colin Morgannel a San Diego-i Comic-Conon. A videó alatt olvashatjátok az interjú magyar fordítását, spoilerekkel!

Tegnap este újra megnéztem a harmadik évad fináléját, és a bevezetőben azt halljuk, "egy fiatal fiú". Mikor fog ez megváltozni?

CM: Szerintem most van a fordulópont. Merlin már nem az a fiatal gyerek. Nyomokban még az, hiszen ő az egyetlen karakter, aki elveszettnek érezherti magát a sorozatban. Mindenki más megtalálta a helyét, különösen a negyedik évadban, és arra tart, amerre a legenda megkívánja. Merlin most azt keresi: Hol is vagyok én? Hol van az én helyem? Ezek már nem egy kisfiú kérdései, érettebb és férfiasabb.

Szerintem át kellene írni a szöveget.

CM: Igen, szerintem is. Azt hiszem, idén ki is cserélik a főcímet.

Valóban?

CM: Biztosra nem tudom, de az egész sorozatnak más a hangulata idén. A most megjelentetett poszter is sokkal sötétebb tónusú. Itt vannak a harcos lovagok, és a sorozat igazi baljós hangulatot kapott, az epizódok sötét fordulatot vesznek.

A poszteren szerepel az idős Merlin. A jövőbe is bepillantást nyerünk?

CM: Igen. Néhányszor felvillan a jövő is ebben az évadban. Későbbi dolgokat is látunk. Rossz dolgokat. Szóval az öreg Merlinnek is jut szerep, vissza fog térni a másik arcával, úgy, ahogy mindenki ismeri.

Beszélgettem Katie-vel, aki azt mondta, te vagy a dolgok katalizátora, mivel minden döntésed kihatással van a jövőre. Látunk majd ebből többet is? Lesz olyasmi, amit te váltasz ki, és a hivatalos mitológia irányába visz?

CM: Hadd gondolkodjam! Igen, lesz ilyen. Merlin nagy álma, életcélja egy olyan világban élni, amiben szabad lehet, amiben a mágia gyakorlása is szabad és a valaha élt legnagyobb király uralkodik. Ez az, amit szeretne elérni, minden másnál jobban. És meg is tesz mindent, amiről úgy gondolja, hogy szükséges ehhez. A negyedik évadban megkapja a lehető legjobb lehetőséget rá, hogy elérje ezt. Úgyhogy meglátjuk, továbbra is meg kell-e őriznie a titkát.

Beszélgettünk Morganáról is, és a Merlinnel való nézeteltéréséről. Ő, mármint Katie, úgy gondolja, hogy a te hibád minden.

CM: Mindig én vagyok a hibás. Merlin vagy én, egyre megy. De nem tagadom, Merlin sok rossz és jó dologért is felelős. Ez is része a felnőtté válás történetének a sorozatban. Katie mindig azt fogja mondani, hogy ő nem felelős a gonosz tettekért, de a döntéseit mégis csak ő hozza meg és nem én.

Ez való igaz. Nos, láttuk már visszatérni a sárkányt. Kapunk még többet a sárkányból a negyedik évadban?

CM: Igen, így van. Eláruljam? Lesz egy sárkányos epizód. Természetesen csak egy sárkány létezik. Jelenleg. És ennél többet nem is mondok, mert nem tudom, mennyit árulhatok el. De valóban lesz egy epizód, amelyik jelentős részben a sárkányokról és az ő jövőjükről szól.

Mit gondolsz, melyik az a momentum, ami meghatározza Artúr és Merlin kapcsolatát? Van olyan konkrét jelenet, amit kiemelnél?

CM: Szerintem azok a jelenetek, ahol a múlt kerül terítékre. Mivel a státusz nagy szerepet játszik az emberi kapcsolatokban abban a világban, amiben ők élnek, uralkodók és szolgáik nem lehetnek barátok, a szolgák arra valók, hogy szolgáljanak. Viszont Artúr és Merlin beszélgetéseiben előjön az a tény, hogy mindketten egy szülővel nőttek fel. Artúr elveszítette az anyját, Merlin pedig az apját. Ez a magányosság és a valamihez való kötődés vágya, a múlt megismerése itánti vágy - szerintem a való életben is nagyon sok ember vágyik hasonlókra és kutatja a felmenőit, az ilyesmi mindig is izgatta az embereket - szóval ez közös Merlinben és Artúrban. Ugyanakkor a viszony közöttük olyan, hogy egyszer összetart, aztán egy közös pont után újra szétválik. Viszont szerintem ezek azok az elemek, amelyek meghatározzák a kapcsolatuk mélyebb értelmét.

Muszáj erre is rákérdeznem. Eddig nem volt túl sok szerencséd a szerelemmel...

CM: Tényleg nem.

Változhat ez?

CM: Remélem. Remélem, hogy Merlinnek összejön valamikor egy kapcsolat. A legendában következetesen elbánnak vele a lányok. Nimueh ugyebár bezárta egy barlangba, élete végéig. 

***

Hamarosan Bradley Jamesszel (Artúrral) és a sorozat producereivel is olvashattok interjút.

Címkék: interjú 4. évad colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr563110392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cristine97 2011.08.03. 18:22:45

Barlangba? Ki zár be kit a barlangba? :O

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.08.03. 22:51:06

Merlin története sok változatban végződik úgy, hogy élete végéig (vagy inkább az örökkévalóságig) egy barlang foglya lesz. És mindig valamelyik nő keze van a dologban. Az Excalibur című filmben például Morgana zárja be a kristálybarlangba. Onnan már csak szellemalakként tér vissza.
süti beállítások módosítása