Katie mesél a negyedik évadról

 2011.09.02. 22:37

Nem rég olvashattátok, hogy augusztusban a Merlin forgatásán járt a CultBox portál, amely mindjárt szóra is bírta a főbb szereplőket. Az alábbi videókban a Morganát alakító Katie McGrath-tal készült beszélgetés részleteit láthatjátok.

Az első felvételen Katie a harmadik évad lezárásáról és a negyedik évad sztorijáról mesél. "Morganát nem túl nyerő helyzetben láttuk utoljára a harmadik évadban" - mondja. Megpróbálta átvenni a hatalmat Camelotban, de kudarcot vallott, a kis ravasz Merlin miatt, aki keresztülhúzta a terveit." A folytatás egy évvel később játszódik. Megtudjuk, hogy Morgause életben maradt, és a tudását átadta Morganának, aki immár nagyobb hatalommal bír a nővérénél. Katie elmondása szerint Morganát már nem csak a vágy hajtja, hogy megszerezze Camelot trónját, ami meggyőződése szerint őt illeti, hanem a bosszú is.

Az alábbiakban Katie az új Morganáról beszél. Mint mondja, sokkal nagyobb élvezet negatív figurát játszani. Morgana már nem az első két évadban megismert hercegnő, és nem titkolja többé a mágikus képességeit. Ez pedig magabiztossá teszi a karakterét. "Ki ne szeretne magabiztos, erős női figurát alakítani?" - teszi fel a kérdést, majd jót nevet azon, hogy a kamera mögött csupa férfi hallgatja értetlenül. :)

"Egy darab Colinnal nem éri be a világ..." - mondja Katie Merlin életnagyságú viaszmására utalva. "Ez az a pillanat, amikor az ember rájön, hogy már nem a való világban él... amikor kiderül, hogy az egyik legjobb barátjának van egy viaszból készült ikertestvére."

Az alábbiakban a Comic-Conon szerzett élményiről mesél. A San Diego-i rendezvényen, ahová elkísérte a bátyja is, találkozott Nathan Fillionnel és egyik kedvenc írójával, Patrick Rothfussal, akiről kiderült, hogy ismeri a Merlint, viszont Katie-ről azt hitte, hogy csak egy rajongó, aki Katie-nek öltözött... :D

Milyen sorozatban szerepelne a Merlinen kívül? A Trónok harcában. Hogy miért? Mert olyan, mint a "Merlin húsz év múlva", és nagyon kedveli a könyveket. Míg a Trónok harca korhatáros sorozat, a Merlin több generációnak szól, de ezt leszámítva hasonlónak véli a kettőt. És olyan sok színészben osztozik a két produkció, hogy olyan érzés lenne, mintha egy folytatásban szerepelne. De szívesen alakítana kémet is.

Kivel játszana együtt a Merlinben? Természetesen az imádott Nathan Fillionnel. Katie felvetése szerint játszhatna egy kalózt, akivel Morgana megosztja az uralkodás terheit Camelot trónján...

Címkék: interjú 4. évad katie mcgrath

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr263198707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása