A kaland folytatódik...

 2011.11.07. 21:31

Aki követi a briteknél vetített negyedik évadot - vagy legalább a blogot -, tudhatja, hogy elérkeztünk az idei széria feléhez. A következő három epizódot három különböző író és egy új rendező, Justin Molotnikov jegyzi. Aki nem fél előreolvasni, az alábbiakból megtudhatja, mire számíthatunk a hetedik, nyolcadik és kilencedik epizódban.

Merlin 4x07 - The Secret Sharer
Írta: Julian Jones

"Morgana egyesíti erejét egy titokzatos varázslóval, Alatorral (Gary Lewis), hogy fényt derítsen a titokra, amely megváltoztathatja a végzetét.
Miközben a várfal mindkét oldalán van már szövetségese, vajon lesz, aki útját állja a boszorkánynak, mielőtt még Merlin legnagyobb titkáról lehullana a lepel?"

Talán emlékeztek, hogy az évad munkacíme az volt: Emrys nyomában. Morgana pontosan ott jár. Alator szerepében a Billy Elliotból ismert skót színészt, Gary Lewist láthatjuk.

Merlin 4x08 - Lamia
Írta: Jake Michie

"Egy rejtélyes betegség távoli faluba szólítja Merlint. Ám hamar kiderül, hogy több forog kockán, mint a betegek egészsége, amikor valami baljóslatú mérgezi meg a levegőt.
Távol az otthontól, midőn senkiben sem bízhat, Merlin halálos macska-egér játék részesévé válik. Mikor már azt sem tudni, ki a vadász és ki az üldözött, vajon képes lesz az ifjú varázsló életben maradni, hogy fényt derítsen az igazságra?"

A BBC által közzétett leírás alapján egészen egyedinek ígérkezik ez az epizód. Emellett egy érdekes női karakterrel, a címben szereplő Lamiával is találkozhatunk. Kíváncsian várom.

Merlin 4x09 - Lancelot Du Lac
Írta: Lucy Watkins

"Mikor Sir Lancelot (Santiago Cabrera) visszatér a halálból, régi érzések lángolnak fel újra. Gwennek le kell győznie a kísértést, mielőtt elmondhatatlan árulást követne el, olyat, amely örökre romba döntené Camelot jövőjét.
Miközben zűrzavar üli meg a fejeket és a szíveket, Merlinben feléled a gyanú. Valóban legyőzheti az ember a halált, vagy baljós erők játékával akad dolgunk?"

Lancelot tehát hamarosan visszatér, és drámai események elindítója lesz. Kíváncsi vagyok, hova lyukadnak ki az alkotók. A címválasztás is beszédes. Lancelot Du Lac, azaz a tóról származó Lancelot a francia krónikák Artúr-legendáinak szerelmes lovagja. Lehet még kétségünk afelől, hogy ő az az alak, aki a trailerben kiemelkedik a vízből?

Az epizódok rövid ismertetőjét itt is olvashatjátok.

Címkék: spoiler 4. évad vendégszereplők

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr653362022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanni95 2011.11.08. 16:59:10

most döbbentem rá hogy mindjárt vége a negyedik évadnak...pedig még csak most kezdődött!:(

Jess.Mesii 2011.11.08. 20:16:45

ÁÁÁÁ Lancelotot akarooook!!!*.* Meghalok érte annyira várom!
(bocsi, de elvesztettem a fejemet amikor megláttam)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.11.08. 23:10:45

@Fanni95: Karácsonyig nem fogyunk ki az epizódokból. ;) Így azért jobban jangzik, nem? :)

A következő résznek lesz egy érdekes momentuma, ami szintén előre vetítheti Lancelot visszatérését. De inkább nem írok itt róla többet, hátha valaki nem akar beleszaladni a spoilerbe.
süti beállítások módosítása