Lamia - Merlin 4x08 promó képek

 2011.11.15. 23:54

Íme két promóciós kép a negyedik évad nyolcadik epizódjához, ami az ismertető és az előzetes alapján is izgalmas kalandnak ígérkezik.

Lamia eredetileg a görög mitológia alakja, istennő vagy démon. Egyes elbeszélésekben Bélosz líbiai király gyönyörűséges lánya, más verziókban Poseidon gyermeke, akit a vén kujon Zeusz szerelmével ajándékozott meg. Ennek persze mindig rossz vége van; Lamia gyermekfaló démonként végezte. Az utóbbi századokban kígyószerű nőalakként szokás ábrázolni.

A középkorban természetesen Lamia isteni létezését nem hitték, ellenben a lámiák mint démoni nőalakok létezését igen - vagy ha nem is hittek benne, a gyerekeket riogatták velük. A nyugat-európai néphagyomány szerint vámpírszerű lények, akik elcsavarják a fiatal férfiak fejét, hogy a vérükből táplálkozzanak. Albion lovagjai, fussatok! :)

A nagy felbontású képeket ezúttal is a farfarawaysite.com-on találjátok.

Címkék: 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr743386163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jess.Mesii 2011.11.16. 21:14:28

ha ez azt jelenti hogy minden lovag egy kicsit az enyém lehet vállalom a szerepet!;) izgalmas résznek ígérkezik.
süti beállítások módosítása