Artúr halála plusz egy csavar?

 2011.11.24. 22:12

Tegnap már olvashattátok a Twitter-interjút, amit a Digital Spy készített a Merlin két producerével, ma pedig a CultBox portál közöl hasonló beszélgetést, szintén az olvasók kérdéseit tolmácsolva Julian Murphy és Johnny Capps felé.

A negyedik évad eddigi visszhangjával érthető módon nagyon elégedett a producer páros. Capps elmondta, hogy a nézőszám magasabb, mint valaha, és óriási dolog, hogy tavalyhoz képest nőtt a sorozat nézőtábora. Ám ami igazán fantasztikus az alkotók számára, hogy nem csak sokan nézik a Merlint, hanem a nézői tetszési index is rendkívül magas, ami a BBC számára különösen fontos szempont. "Egy műsorkészítő ennél többet aligha érhet el" - véli Capps.

A producereknek is vannak kedvenc epizódjaik. Murphy az idei szériából eddig a harmadik részt tartja kedvencének, "amelyikben meghalt Uther", míg Capps a hetediket kedvelte legjobban, "amelyben Gaius felfedi Merlin kilétét", de említette a sárkánytojásos epizódot is, Murphy pedig hozzátette, hogy a most szombati epizód szintén kedvenc.

Az igazi rajongói kérdésre, miszerint lesz-e Artúrnak és Gwennek kis Pendragonja az ötödik évadban, Capps elárulta, hogy ez az ötlet nem merült fel. "Talán majd a nyolcadik évadban!" - tette hozzá humorosan. Vagy csak félig humorosan.

Mivel már a negyedik évad utolsó epizódjainak forgatása előtt tudni lehetett, hogy a folytatás is megkapja a berendelést, minden lehetőség adott volt, hogy "cliffhangerrel" záruljon az évad, és Murphy a portál kérdésére elárulta, hogy erre nyugodtan számíthatunk is. A forgatás jövőre is márciusban kezdődhet el.

Az egyik olvasó afelől érdeklődött, a producerek tudják-e már, hogyan végződik majd a sorozat legutolsó epizódja.

"Nem tudjuk, melyik évadban lesz ez, de mindig is volt róla elképzelésünk, hogyan fejeznénk be, abszolút" - mondta el Murpy, akinek a szavaiból máris kihallható, hogy a sokszor hangoztatott öt évados terv mennyire nincs kőbe vésve. Ám még izgalmasabb a válasz folytatása, ugyanis sosem hallhattunk még arra vonatkozó utalást, hogy happy endben vagy - az Artúr-mondakörre inkább jellemző - tragikus lezárásban gondolkodnak az alkotók: "Artúr halálának történetét sokszor elmesélték már, de a mi verziónk nem egészen olyan, mint a többi, csavarunk majd rajta egyet."

Az idióta rajongói kérdésre, miszerint mikor láthatjuk Merlint félmeztelenül, Capps és Murphy is csak humorral tudott válaszolni. "Jelenleg nincs a terveink közt olyan történet, amelynek középpontjában egy félmeztelen Merlin állna" - mondta el az előbbi, ám utóbbi rögtön megcáfolta: "Gondolkozunk egy epizódon, amiben mindenki félmeztelen lesz!"

Az interjú folytatása hétfőn várható.

Címkék: interjú 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr893409580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása