Szombat este elérte a hatmilliós nézőszámot a Merlin idei 9. epizódja. (Tavaly ez elsőként a 10. résznek sikerült.) A Lancelot Du Lac című epizódot szombaton 6,01 millió néző tekintette meg a BBC One képernyőjén, így a hivatalos nézőszám várhatóan bőven hétmillió fölé fog emelkedni.
Az előzetes adat 360 ezres növekedést jelent az egy héttel korábbi, és több mint 400 ezres emelkedést az egy évvel korábbi epizód esti nézettségéhez képest.

Közben megérkezett a múlt heti epizód hivatalos nézőszáma is. Szoktam írni, hogy a briteknél nagyjából hétmilliós nézőtábort tudhat magáénak a Merlin. Ez olyannyira igaz, hogy a Lamia című epizód összesített nézőszáma kereken 7 millió lett.

Mint alább láthatjátok, izgalmasan alakul a grafikonunk. Az utóbbi két hétben szoros volt a versenyfutás a 2010-es nézettségi adatokkal, ami mutatja, hogy tavaly ilyenkor már nagyon erős számokat produkált a sorozat. Ahogy a hetedik résszel először került a tavalyi szint alá a nézőszám, a nyolcadik rész orrhossznyi előnnyel ismét felül tudott kerekedni a harmadik évad teljesítményén.

A folytatásban vélhetőleg ismét nyílni fog az olló a negyedik évad javára, aztán az utolsó hetek nagy kérdése, hogy a fináléhoz közeledve már csak üldözni tudja tavalyi kiugró számait a sorozat, vagy esetleg sikerül még olykor felülmúlni azokat.

Bárhogy is alakul, az már aligha kérdés, hogy a negyedik széria a sorozat történetének legmagasabb átlagnézőszámával fog zárni, hiszen az évad első felében tetemes előnyt szerzett a korábbi évadok nézettségéhez képest, amit csak akkor veszítene el, ha mostantól menekülni kezdenének a nézők. Márpedig erre - mivel a sorozat tetszési indexe szintén magasabb, mint valaha - biztosan nem kerül sor.

Az évad eddigi nézettségi adatainak táblázatát megtekinthetitek ide kattintva.

Címkék: nézettség 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr603416983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása