Aki korábban nem jegyezte meg Johnny Capps és Julian Murphy nevét, az elmúlt napokban biztosan megtette, annyi interjút olvashattunk a Merlin producer párosával. Múlt héten beszámoltam a CultBox interjújának első feléről, amelyben a portál nem csak saját, hanem az olvasók kérdéseit is feltette az alkotóknak. Most itt a második rész - ezúttal spoilerek nélkül, ám számos érdekességgel -, amit egy az egyben olvashattok a továbbiakban:
 

Elképzelhetőnek tartanának egy karácsonyi epizódot, hófedte Camelottal?

JC: Lehetséges, de mivel a vetítési időpontunk meglehetősen közel szokott esni karácsonyhoz, nem hatna annyira különlegesnek, mivelhogy amúgy is képernyőn vagyünk karácsony környékén. De valóban szóba került a lehetőség, és nem is zárnám ki.

Van esély egy olyan epizódra, ami kifejezetten a lovagok történetéről és hátteréről szólna?

JM: Érdekes módon valóban szóba került, hogy többet mutassunk be a háttértörténetükből, mivel mindegyikük érdekes karakter, úgyhogy nem kizárt, hogy alkotunk néhány történetet, amelyekben többet mesélünk el a múltjukról, igen.

Gondolják, hogy sikerül majd megfelelni minden várakozásnak, amikor Merlin felfedi a képességeit?

JM: Nem érzek nagyobb nyomást, mint amennyit a Superman írója érzett azzal kapcsolatban, hogy felfedje Clark Kent kilétét.

Általánosságban az a tény, hogy Merlin kiléte rejtve van annyira klasszikus elem, hogy nem hiszem, hogy a legtöbb zsánerben olyan nagy kérdés, hogy mikor derül már fény a hős kilétére - igazából nem szokott ilyen kényszer lenni, és mi sem biztos, hogy szükségét érezzük.

Tervezik esetleg önálló Merlin-regények megjelentetését, amelyek nem a tévéepizódok regényváltozatai?

JC: Igen, és a tervek nagyon is előrehaladott állapotban vannak. Nagyszerűek! Egy egész fantasy regény sorozat készül, ami jövőre jelenne meg nyomtatásban, és méltó fantasy regényekről van szó.

Ezek igazából leágazásai a sorozatnak, és nem annyira a sorozat regényei. Őszintén megmondom, a korai anyagok, amiket láttunk, hihetetlen jók, nagyon izgalmasak.

Azáltal, hogy a Doctor Who hetedik évadja őszig csúszik, önök szerint mikor kerül képernyőre az ötödik évad?

JC: Sosem ismerjük az időpontokat, amíg meg nem jelennek a Radio Timesban (a BBC által megjelentetett angol műsorújság - a ford). Mindig titokban tartják.

A Merlin esetében az a helyzet, hogy kiugróan jól teljesít az X-factorral szemben, és a BBC ettől nagyon boldog, ezért úgy gondolom, az évnek mindig ebben a szakaszában leszünk képernyőn. Azt kérték tőlünk, hogy az ötödik évaddal ugyanarra az időpontra készüljünk el, úgyhogy szerintem megint ugyanúgy jövünk.

Julian, amikor előzőleg beszélgettünk az idén, említetted egy animációs sorozat lehetőségét. Ez a terv haladt előre bármit is?

JM: Még mindig szó van róla, akárcsak egy mozifilmről. A filmről nagyon sokat beszélgetünk, igazából többet, mint az animációs sorozatról. De néhány animációs stúdió érdeklődik a Merlin iránt, és értem is az okát.

Az animációs sorozat esetében az időzítés jelenti a nehézséget, hogy csak a tévésorozat után jöjjön ki. Nem akarjuk összezavarni a nemzetközi piacot egy újabb produkcióval, amíg biztosan nem érünk el az élőszereplős sorozat végéhez.

Önök szerint mikor készülhet el a film?

JC: Nos, a filmkészítés nagyon hosszú folyamat, ezért nehéz megmondani. De megbeszéléseket folytatunk a filmes részleggel, és a tervezési fázisnál tartunk.

Mi lesz a következő, amit csinálnak, ha a Merlin végleg véget ér?

JC: Nyaralunk egyet!

JM: Brazíliába megyek, és eltűnök! Igen, folyton beszélgetünk a terveinkről, amikkel ezután foglalkoznánk. Ám a Merlin olyan produkció, amin nagy élvezet dolgozni, és hogy őszinte legyek, minél közelebb kerülünk a legendához, annál izgalmasabb és hálásabb feladat tovább írni. Szóval bár nagyon kimerítő, egyben rendkívül élvezetes alkotómunka.

JC: Mostanáig 52 epizódhoz alkottunk történetet, és mégis, amikor leülünk, hogy elkezdjünk újabb sztorikat összehozni, még mindig nem jutottunk el odáig, hogy azt mondanánk, "mi a fenét találjunk ki erre a hétre?" - még mindig rengeteg ötletünk van, és mindig nagyszerű helyzet, ha az ember sorozatot készít, és mégsem érzi azt, hogy kiégne.

A Merlin alkotófolyamata, aminek során egy év alatt leforgatunk 13 epizódot, tényleg nagyon kimerítő. Valóban kemény, hiszen folyamatosan az előkészítés, a forgatás vagy az utómunkálatok fázisának valamelyikében járunk.

Most is, miközben az ötödik évad cselekményén dolgozunk, innen rögtön megyünk elvégezni a kilencedik epizód keverési munkálatait, ami szombat este kerül adásba. Szóval a gyártás menetrendje nagyon szoros, de ez sosem szegi kedvünket, mindig izgalommal tölt el.

Címkék: interjú mozifilm 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr523420370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.11.29. 17:44:48

:):):)
azért remélem, hogy ezek a könyvek majd megjelennek nálunk is...

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.11.29. 17:45:25

a lovagokkal meg tényleg jó volna, ha többet foglalkoznának...:$

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.11.29. 22:08:42

@NapShe: Amíg a második évad vetítését is csak titokban merjük remélni az RTL Klubót, addig erősen kétlem, hogy ilyesmikre számíthatnánk. De ne legyen igazam!

Beti23* 2011.12.13. 19:07:59

Én is remélem hogy megjelennek a könyvek elérhető közelségben :D.
süti beállítások módosítása