Nem lesz véresebb a sorozat - árulják el a producerek abban rövid interjúban, amelyet Merlin season 5 and beyond (Merlin ötödik évad és ami azután jön) címmel közöl a SciFiNow. Ami újfent kiderül: az alkotók nem kívánnak megállni az ötödik évad után. Íme:

A merlin két szülőatyja, Johnny Capps és Julian Murphy mesélt a SciFiNow-nak a sorozat jövőjéről, és arról, miért nem lesz sosem "vér és vérfertőzés" az Artúr-mondakörnek ebben a feldolgozásában...

Mindig azt mondták, hogy öt évadról szólnak a Merlinnel kapcsolatos terveik, de vajon miért?

JC: Mert amikor tervezgettük a sorozatot, és meséltünk róla Judy Gardnernek (a BBC dráma részlegének akkori vezetője - a ford.), úgy gondoltuk, álmodjunk nagyot, és tervezzünk öt évre. Ez nem azt jelenti, hogy csak öt évadig fog tartani a sorozat, csupán így vágtunk bele akkoriban. Az volt ebben a lényeg, hogy lassan építkezzünk a karakterekkel, a legenda elemeivel és a sorozat mitológiájával, hogy ne az történjen, ami gyakran előfordul a brit sorozatoknál, hogy hamar kifut a cselekmény, és a karakterek túl gyorsan bejárják az útjukat. Szóval ez semmiképp nem azt jelenti, hogy a Merlin csak öt évig fog tartani.

Van elképzelésük, hogy melyik évad miről fog szólni?

JM: Meglehetősen konkrét elképzelésünk van minden egyes évad esetében, hogy hová akarunk eljutni, de hogy hogyan jutunk el oda, az organikus módon változik. A mostani évaddal nagyjából azon az úton haladtunk, amit előre elterveztünk, és ez szokatlan, a legtöbb évad lényeges változáson megy keresztül a készítés során.

JC: És a színészek erősségeire építjük a forgatókönyvet. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy a fiatal szereplőink komoly színészi fejlődésen mentek keresztül, ezért szó szerint bármilyen kihívás elé állíthatjuk őket, és nem kell a gyengeségeikhez igazodnunk. Az egyik dolog, ami szerintem nagyszerűen alakult, beváltva a reményeinket, az az Artúr és Merlin közti csipkelődés. Colin és Bradley nagyszerű komikus párost alkot a képernyőn, ezért élvezettel írunk nekik ilyeneket, még többet. Ez adja a sorozat lelkét.

Ugyanakkor úgy érezni, hogy a sorozat egyértelműen felnőttesebbé vált. Ez tudatos döntés volt?

JM: Colin már nem az az ártatlan szereplő, aki felbukkant az első évadban, hatalmas utat járt be Merlinként, és ezt érzékeltetnünk kell, máskülönben nem lennénk hűek a drámához.

JC: Elég megnézni a Harry Pottert, ami remek példa, látjuk, ahogy felnőnek a szereplők, és a filmek egyre sötétebb tónusúak. Hasonló a helyzet a Merlinnel. Szoktunk beszélni a komorabbá váló hangulatról, de számunkra nagyon fontos, hogy az ártatlanság sose vesszen ki belőle, ahogy a szív és a humor sem.

Rengeteg véres és durva sorozat van most, ami középkori környezetben játszódik. Elmennének ebbe az irányba?

JC: Hogy egészen őszinte legyek, nem. Nem hiszem, hogy ez hiányozna nekünk. A Merlinben az a nagyszerű, hogy a csoda, a varázslat érzése hatja át. Azt gondolom, mi nem Artúr király eredeti legendáját akarjuk elmesélni, ami vérrel és vérfertőzéssel van teli. A trónok harca más annyiból, hogy az egy nyers fantasy, erőszakosabb, mint a Merlin. Nagy tisztelői vagyunk, de egészen más. Mi azon a vonalon próbálunk járni, amin a PG-13 besorolású hollywoodi filmek, és nem hiszem, hogy ettől valaha is el akarnánk térni.

Címkék: interjú 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr903726310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2012.01.24. 03:03:55

Anno a Supernatural-ről is mindig azt mondták, hogy 5 Évadra tervezik, aztán már a 7. Évad megy. :)

Egyébként nem baj, ha nem lesz véresebb a Merlin, de én azért egy-két komolyabb varázslópárbajt szeretnék látni, ha egy mód van rá. (Mondjuk olyasmit mint a Merlin vs. Nimueh volt az 1. Évad végén villám, tűzlabdák ilyesmi.) Mert ez, hogy Merlin és Morgana mindig csak lökdösik egymást, amikor párbajoznak, nekem kicsit kevés már bocsánat.
süti beállítások módosítása