Colin Morgan a The Daily Showban

 2012.02.01. 22:49

A Merlin ír származású címszereplője, Colin Morgan vendég volt tegnap az ír RTE televízió The Daily Show című műsorában. A beszélgetést a Merlin Network jóvoltából megnézhetitek az alábbiakban. Kedves emberek, botrányos akcentussal... Ám a lényeget összefoglalom a videó után.

A műsorvezető első kérdése, igaz-e, hogy Colint a forgatás alatt csak ötven faktoros naptejjel engedték ki az utcára. Mint meséli, a készítők a kezdet kezdetén rettenetesen paranoiásak voltak ilyen szempontból, főleg amikor Franciaországban forgattak a forró nyárban. Mivel a jeleneteket nem sorrendben veszik fel, attól féltek, Merlin az egyik pillanartban le lesz sülve, míg a másikban egy sápadt ír gyerek...

Colin gyerekkora óta szeret szerepelni, bár gyerekszínész nem volt. Láthatunk róla egy fényképet kiscserkészként, egy másik fotó pedig három és fél évesen mutatja Frankenstein-jelmezbe bújva.
Elmondja azt is, hogy a sorozat előtt nem tudott különösebben sokat Merlinről. Az iskolában inkább az ír nemzeti hősökről tanultak.

A szintén ír Eoin Macken (Gwaine) korábban a műsor vendégeként élvezettel mesélt az akciójelenetekről, a kardozásról. Colinnak ilyesmi ritkán jut, neki inkább a számítógépes trükkökkel akad dolga, ami kihívást jelent, de élvezi, mert színészként a képzelőerejét használhatja.

A Merlint 8 hónapon át forgatják, 14 órás forgatási napokkal. Ez azt jelenti, hogy nyolc hónapon át csúcsformában kell lenniük, egy napra sem engedheti meg magának, hogy beteg legyen.

Szóba kerül Richard Wilson (Gaius), aki a legnagyobb név a sorozat szereplőgárdájában. Colin elmondja, hogy Wilson egyáltalán nem az a házsártos öregember, akit évekkel ezelőtt a One Foot in the Grave című sorozatban alakított. Nagyon kedves ember, és nagy tisztelet övezi a stábban. Mindenki élvezi azokat a forgatási napokat, amikor Richard Wilson is köztük van.

Colin nem fél attól, hogy ilyen fiatalon máris beskatulyáznák, mivel a Merlinben játszott szerepe változatosságot kínál, és mellette olykor beleférnek más munkák is, mint a bejátszásban látható Parked című ír film.
Nagyon hálás a rendezőnek és a producereknek, hogy megkapta a szerepet ebben a filmben, mert rendkívül tetszett neki a történet és a forgatókönyv.

A nyolc hónapos forgatások között bármit csinálhat. Ám az extrém sportokról le van tiltva.
Keveset jár otthon év közben, ezért a forgatási szünetekben a család és a barátok a legfontosabbak számára.

A műsorvezetők azzal búcsúznak, hogy egészen biztosan hollywoodi reflektorfényben forgják viszontlátni őt. "Akkor se felejts el bennünket!" "Gyere vissza hozzánk akkor is." - köszön el tőle a két műsorvezető.

Címkék: colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr64046378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jess.Mesii 2012.02.04. 20:27:57

Dzsíízaz...ez ír akcentus, ami a műsorvezetőknek volt, ugye? Borzasztó! Sokkal nehezebb néha megérteni, mint a brit angolt...esküszöm ha nem néznék angolul filmeket, meg ugye bár Merlint akkor egy szót se értenék...respect.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.02.05. 02:04:54

@Jess.Mesii: Igen, ír akcentus. A férfi műsorvezetőé a legdurvább. De vicces is. :)
süti beállítások módosítása