Johnny Capps, a Merlin producere néhány nappal ezelőtt rövid interjút adott az amerikai Fictional Frontiers podcast adásnak. Az angol producer általánosságban is beszélt a sorozatról, de említést tett a készülő ötödik évadról is, amelynek kétrészes nyitóepizódját jelenleg is írja Julian Jones. A forgatókönyvíró személye nem nagy meglepetés, hiszen Jones írta valamennyi eddigi évad nyitányát, beleértve az előző két dupla évadnyitót.

Capps a szereplőkről szólva elmondta, Colin Morgan (Merlin) és Bradley James (Artúr) remek párost alkot a képernyőn, így az íróknak nagyszerű dolga van az általuk megformált karakterekkel.
Mint elárulta, a sorozat indulásakor a "legijesztőbb" feladat volt a szereplők kiválasztása, különös tekintettel a címszereplőre. Mindenképp fiatal és ismeretlen színészt kellett találniuk, aki széles skálán képes játszani, de emellett elboldogul a zöldháttérrel is. Ám a legfontosabb az volt, hogy Merlin kedvelhető szereplő legyen, hiszen hiába a varázslatos látvány és minden erőfeszítés, ha a főszereplő nem ragadja magával a nézőt. A producer Morgant és Jamest is rendkívül sokszínű színésznek tartja - mint elmondta, a drámai és a humoros jelenetekben is nagyszerűen alakítanak.

Az Artúr-legendáról szólva úgy nyilatkozott, azt egyebek közt a walesiek, a skótok és a franciák is magukénak vallják, így természetes, hogy a sorozat minden mástól különböző feldolgozása az ismert mondakörnek. A Merlint kezdettől olyan akció-kaland sorozatnak szánták, amely - az Indiana Jones-filmek nyomdokain járva - az egész családot képes a képernyő elé ültetni, és a producer szerint ez a siker egyik titka. A sorozat emellett minden évben egy kicsivel sötétebb tónusúvá válik, ahogy a karakterek idősödnek, a legenda pedig egyre inkább a történet része lesz.

Mint Capps elmondta, a lgenda ismerői Morganát negatív szereplőként tartják számon, ezért a sorozat újítása éppen az volt, hogy a történet elején szimpatikus karakterként ismertük meg, akit később a körülmények tesznek gonosszá. Ám hogy a történet tartogat-e feloldozást Morgana számára, nem volt hajlandó elárulni a producer.

Végül a folytatásról elmondta: "Az ötödik évad sötétebb tónusú, sokkal többet köszön majd vissza az Artúr-mondakör, egy idősebb és bölcsebb Merlint fogunk látni benne, akinek nagyon nehéz döntésekkel kell megbirkóznia, és vékony mezsgyén kell járnia, hogy eldöntse, mi a jó és a mi a rossz."

Az interjút meghallgathatjátok ide kattintva, vagy a BJsRealm jóvoltából a fenti videó formájában.

Címkék: 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr14232825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cristine97 2012.03.02. 20:12:58

"Mint Capps elmondta, a lgenda ismerői Morganát negatív szereplőként tartják számon, ezért a sorozat újítása éppen az volt, hogy a történet elején szimpatikus karakterként ismertük meg, akit később a körülmények tesznek gonosszá. Ám hogy a történet tartogat-e feloldozást Morgana számára, nem volt hajlandó elárulni a producer."

Úristen, akkor ezek szerint lehetséges, hogy újra jó lesz Morgana? :D:D:D Ez minden vágyam a sorozattal kapcsolatban, nagyon szurkolok neki! Hajrá Jó Morgana!!! :D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.03.04. 23:22:48

Ki tudja? :) Szerintem nem baj, ha nem erőltetik ezt a dolgot, jó, aztán rossz, aztán megint jó... És ne feledkezzünk meg Mordredről, aki már elég régen eltűnt, és akkor nem igazán kedvelt Merlint, ellenben Morganát annál jobban... És tudja, ki Emrys... Ellenben, visszatérve a fő témához, a 4. évadzáró egyik kedvenc jelenete volt számomra, amikor Artúr és Morgana megáll egymással szemben, és "Mi történt veled, Morgana?" Na ott Morgananák is érdekes az arcjátéka... Tényleg nagy elismerés jár ezeknek a fiatal színészeknek :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.03.05. 17:42:59

Nem tartom lehetetlennek, sőt, kifejezetten érdekes lenne, de ahogy 2-3 évad kellett, míg Morgana karaktere átformálódott, a visszautat sem szabad elkapkodni. És akkor sem lenne már minden ugyanaz, hiszen történt egy s más - de épp ezért dráma a dráma és nem szappanopera.
Viszont szerintem is előbb a Mordred-szálat kellene elővenni.
süti beállítások módosítása