A Merlin címszereplőjével, Colin Morgannel közöl rövid interjút a francia Séries magazin legújabb száma. Mivel nemrég Franciaországban is véget ért a fantasy negyedik évadja, Morgant elsősorban a folytatásról faggatta a magazin. Íme néhány érdekesebb részlet:

Merlin felfedi végre a titkát Artúr előtt az 5. évadban?

CM: Úgy vélem, itt az ideje, hogy Artúr megtudja az igazságot. Ám ez mindkettejük számára igazi próbatétel lesz, és nem biztos, hogy a barátságuk kibír egy ilyen leleplezést. Artúr olyan mélyen meg van győződve arról, hogy a mágia gonosz és hogy az apját és az anyját is az ölte meg, hogy nehezen lehetne objektív. És ott van még Morgana is, aki bizonyíték Artúr számára, hogy milyen veszélyt jelent a mágia használata.

Tudsz még mondani spoilereket az 5. évadról?

CM: A cselekmény néhány évvel a negyedik évad után játszódik. Meg tudom erősíteni azt is, hogy Mordred visszatér, de ezúttal egy idősebb színész, Alexander Vlahos alakítja. Aki ismeri az Artúr-mondakört, tudja, hogy Mordred központi szerepet játszik Camelot bukásában. Így hát a jelenléte nem sok jót sejtet a királyság szempontjából... A sárkányok is a cselekmény középpontjában lesznek, mivel most Merlin és Morgana erejét egyaránt ezek a mágikus lények táplálják. A következő összecsapásuk bizonyára hatalmas lesz. Könnyen lehet, hogy Morgana ezúttal túljár az eszén...

Hogyan változott meg az életed, mióta Merlint alakítod?

CM: Ez a karakter szó szerint kivezetett engem az ismeretlenségből. Azelőtt senki sem ismerte a nevem és az arcom. Most mindenfelé akadnak rajongóim! Ha nem jött volna ez a szerep, valószínűleg folytattam volna a színházat, amit imádok, de nem kapnék ennyi megkeresést. Ezenkívül a sorozat lehetővé tette számomra, hogy színészkét a kamera előtt is fejlődjek. Olyan ez, mint egy tanulás, azzal a bónusszal, hogy kedves és tehetséges partnereim vannak.

Végül egy érdekes gondolat Colintól...

Az előző évadban többször láthattuk Merlint az öreg varázsló, Emrys alakjában. Kedveled ezt az álcát?

CM: Órákig tart, amíg átváltozom öregemberré, de az eredmény elképesztő. Szeretem a változatosságot, és tetszik annak a gondolata, hogy Merlin nem tud majd visszaváltozni fiatallá. A végén térdig érő szakálla játszhatnám Merlint! (nevet)

Címkék: interjú spoiler 5. évad colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr204478611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Zápor. 2012.04.29. 09:31:21

Sziasztok! Nagyszerű ez blog, már jó ideje figyelem, s mindig felvidítanak az újabb és újabb hírek! Ez a mostani is feldobta a napomat, már alig várom az ötödik évadot. Bár remélem, hogy azért Merlin nem fog végleg öreg maradni; így is alig tud néha Artúr után rohangászni és épp időben kimenteni őt a pácból:)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.04.29. 11:32:19

@.Zápor.: ebben a rohangálásban van valami, de majd felveteti magát Arthur hátára :P :D

Ah, köszönjük, Balinor, megint forognak a fogaskerekek... Csak nekem tűnik úgy, mintha csak Colin véleménye lenne az, hogy Merlinnek fel kell fednie a titkát? Egy ilyen spoilert közölni már a forgatás elején... Én még kicsit reménykedek. Vagy nem is tudom, miben reménykedjek :D De ha esetleg ez is be is következik, csak-csak évadzáró lesz belőle, nem? Szóval még soká... Végre igazán jó barátok lettek a negyedik évadra, nem örülnék, ha most összekapnának... :(

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.04.29. 13:09:02

@.Zápor.: Szia! Örülök, hogy szereted a blogot. Gyere mindig! :)

@Caretha: Az első kérdésre adott válasz szerintem sem tekinthető spoilernek, csupán Colin véleményének. De azért mond valamit, hogy ő úgy érzi, itt az idő.

siu 2012.05.01. 09:05:15

Szia! Nagyon jó olvasni a blogodat :) Már annyira várom hogy mi lesz, de nagyon remélem hogy nem fognak nagyon összeveszni! Amúgy az is érdekes lenne , hogy Artur hogy cinkeli tovább Merlint mikor már tudja hogy varázsló :) Szerintem az sem lesz rossz :)))

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.01. 14:19:11

@siu: Szia! :) Szerintem érdekes lehetne egy olyan konfliktus a főszereplők között, amely akár egy egész évadon át eltartana, bár nem hiszem, hogy rögtön a nyitóepizódban elindítanának egy ilyen szálat.
Sokkal valószínűbbnek látszik, hogy Mordred és Aithusa lesz a konfliktus forrása az évad során. Izgalmas kérdés, hogy ha Merlin felfedi a titkát, az hogyan kapcsolódik majd ehhez, ha kapcsolódik egyáltalán. És ha felfedi egyáltalán...

"Amúgy az is érdekes lenne , hogy Artur hogy cinkeli tovább Merlint mikor már tudja hogy varázsló :)"

Igen, ebben is van némi potenciál. :)

siu 2012.05.01. 15:30:54

@Balinor:
Szerinted, mikor kiderül, ha kiderül akkor valóban abból lesz a baj hogy Merlin varázsló? Mert én Colin nyilatkozatából erre következtettem. Én pedig mindig úgy gondoltam hogy Arthur azon lesz kiakadva és dühös is azért lehet, mert Merlin nem mondta el.Ezért gondoltam hogy max 1-2 rész alatt tisztázódna a dolog.Hiszen ők aztán tényleg sokmindenen keresztül mentek már.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.01. 18:02:03

@siu: Érdekes kérdés, nem tudom. Azon múlik, hogy Artúr akkor hogyan viszonyul majd a mágiához. Talán a két dolog együtt okozza a konfliktust, de én is úgy sejtem, hogy az éveken át tartó hazugság lesz a nagyobb bűn Artúr szemében.
Különösen azután, ahogy Morganában és Agravaine-ben csalódott.
süti beállítások módosítása