Bár Sir Gwaine ma még a walesi erdőkben forgatott lóháton, ha hihetünk az előzetes híreknek, a Merlin stábja napokon belül átköltözik a franciaországi Pierrefondsba, amelynek várában a Camelotban játszódó jelenetek egy részét veszik filmre minden évben.

p201105_00_var.jpgDale McCready operatőr, aki az ötödik évad első blokkját, azaz az első három részt fényképezte, elárulta twitteren, hogy maga is ott lesz Pierrefondsban. Jelenleg még vakációját tölti, az utóbbi hetekben ugyanis motorral járta Európát, de már Franciaországban rója a kilométereket, és ahogy írta, egyik nap megérkezik Pierrefondsba, hogy újra elfoglalt ember legyen.

Az első blokk stúdiómunkálatai ugyan több mint egy hónapja befejeződtek, ám ezek szerint maradt olyan jelenet, amit a francia várban kell felvenni.
A sorozat 2008-as indulása óta egyébként ez az első esztendő, amikor a stáb csak kétszer utazik Franciaországba - június után vélhetően még szeptemberben. Idén az áprilisi etap kimaradt, amiből akár az is következhetne, hogy Camelot nem szerepel az első részekben, ám McCready visszatérése arra utal, hogy csupán összevonták az első két blokk franciaországi forgatását.

Megtehetik, ugyanis, bár Pierrefonds kezdettől a sorozat egyik leglátványosabb helyszíne, évről-évre egyre kevesebb időt tölt itt a produkció, mivel a vár több belső terének másolatát megépítették a sorozat cardiffi stúdiójában. Lényegében a hatalmas trónterem, a lovagterem és a vár külső képe az, amely miatt Pierrefonds a sorozat nélkülözhetetlen helyszíne.

Ám nem csak Dale motorja vette az irányt Merlin Camelotja felé. Megvették már repülőjegyüket és lefoglalták szállásukat azok a rajongók is, akik évről-évre egyre nagyobb számban érkeznek ide, hogy szemtanúi legyenek a forgatásnak. Úgyhogy vélhetően idén sem maradunk fotók és videók nélkül.

Címkék: forgatás 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr874584667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.13. 13:53:30

ahh, ennél jobb hír nem is jöhetne vizsgaidőszakban! Mindjárt tele leszünk jó kis videókkal :))) Jahj, alig várom :) De azért Dale is igen jó arc lehet (bár ezt eddig is tudtuk), szívesen összefutottam volna vele mondjuk Bp-n, már ha eljött eddig... :D

Zoe86 2012.06.13. 23:40:50

...és lehet hogy pár titokra is fény derül?
Idén különösen nagy a titoktartás: spoiler szivárogtatás kivégzést von maga után.. de minimimum mehetsz a kalodába... :)
Keep the season 5 secret!

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.06.14. 01:50:51

@Caretha: Talán nálunk nem járt, de Bulgáriában biztosan. Májusban ott forgatott valami történelmi témájú tévéfilmet.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.14. 09:49:15

@Balinor: Nem rossz élet lehet, nem rossz... ;) :D
süti beállítások módosítása