A kerekasztal vállvértjei

Egy kis jelmez mustra

 2012.07.04. 22:40

Nem tudom, észrevettétek-e az elmúlt hetekben az internetet elárasztó - és a blogot is "derékig ellepő" - forgatási fotókon, hogy az ötödik évadban lesz némi változás Artúr lovagjainak megjelenésében.
Csizma, láncing, Pendragon-vörös köpeny - az öltözet eddig a szokásos; az újdonság a vállvért, amely idáig csak Artúr harci felszerelésének volt része. Külön érdekesség az új viseletben megfigyelhető változatosság.

p_vallvert_artur.jpg
Artúré a királyhoz illő, díszes

p_vallvert_gwaine2.jpg
Sir Gwainé és Sir Elyané egyforma...

p_vallvert_elyan.jpg
...egyszerű, gömbölyű

p_vallvert_leon.jpg
Sir Leoné szögletesebb, és mindkét vállra jut

p_vallvert_percival.jpg
Sir Percival vállvértje pedig olyan, mint egy római légiósé

Mutasd a páncélod, s megmondom, ki vagy! ;)

Címkék: 5. évad forgatási fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr184629911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.05. 00:30:14

:) Kedves Sir Balinor of Camelot! :)
szeretnék rendelni egy páncélost, lehetőleg római légiósat:P

Egyébként csak én vagyok úgy vele, hogy "civil"lovagok szimpatikusabbak, mint a nagy láncing, nagy harcicuccba bújtatottak?:$ úgy olyan... robotosak...:$$ Többször kellene levetniük a páncélinget, és valami hétköznapibbra váltaniuk:$
(ahogy Arthur volt pl a 2x13-ban, vagy Percym a 4x08 végén, a sátorban fekve)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.07.05. 00:48:37

@NapShe: Megértem a szempontjaidat. :D De azt hiszem, egy lovagnak illendő lovagként mutatkoznia. Ez lehet az ok, amiért főként láncingben látjuk őket. ;)

Egyébként érdemes belegondolni, hogy Artúr öltözködési szokásai mennyit változtak az évek folyamán. Az első két évben ő volt Camelot "divat hercege", minden nap másik öltözetben. Sőt, a dialógusok közben is folyton öltözött, vetkőzött, csizmát váltott, kabátot cserélt...
Mostanra rajta is a puritán láncinget látjuk legtöbbet, ezzel is éreztetve, hogy valahol a lovagjai közé tartozónak érzi magát.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.05. 00:53:16

@Balinor: csak sajnos az a "puritán láncing" semmitől sem védi meg :S simán átvágnak rajta (4.12 - egy törött borda vagy kettő esete), viszont gondolom nem egy kényelmes viselet... szóval ezért sem értem, hogy miért... bezzeg abban a jelenetben, amit elvileg 4.6-ból vágtak ki (gyakorlatozó lovagok), ott Percyn sem volt láncing (és egyikükön sem - sőt ha jól dereng, Sir Polihisztor Macken-en semmilyen felső nem volt:D)

egyébként egy apró részletet hallottam csak ki abból a nagyon hosszú videóból, amit Bradley mondott Colinnak. Miszerint "Percival erős, de.." - valaki nem tudja, hogy volt a mondat folytatása?:$$$ :)

Fanni95 2012.07.05. 11:16:42

...viszont ha nem viselte volna azt a páncélinget akkor a mondat talán...egy két ÉP törtt bordára módosult volna. kell az oda :)
Percyvat mindenki szekálja hogy nincs fedve a karja...Gwain meg amikor lehet ledobja a felsőjét...na de kérem :DD

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.07.05. 13:19:31

@Balinor: Hát igen, királyurunk is átesett némi jellemfejlődésen, rajta ez a ruháján látszik meg messziről - Merlinnél meg a hajviseletén ;) (s így lehet megkülönböztetni messziről is az évadokat :D)

@NapShe: @Fanni95: most úgy mondjátok, mintha bánnátok, ha Sir Polihisztoron nincs semmi felső.. khm.. :P

Percy is mindkét vállára kapott ilyen szépséget, mint Leon, vagy csak egyikre? Mintha én mindig csak jobbról látnám a páncélos képeken, ez miért van..? (betett a kánikula és képzelődöm, vagy mi..?) :D

Fanni95 2012.07.05. 13:39:26

khmm..nem bánom. sőt :P
gondolom, a jobb vállukon van, mert jobb kézzel vívnak, a bal oldalhoz ott a pajzs..Leonnak, nemtudom miért van 2. Talán két kezes karot használ, és nem kell neki pajzs ( amit mellesleg egyiküknél se nagyon láttam még...) de elméletileg ez ezért van.

Spawn85 2012.07.06. 20:39:10

"Nem tudom, észrevettétek-e az elmúlt hetekben az internetet elárasztó - és a blogot is "derékig ellepő" - forgatási fotókon, hogy az ötödik évadban lesz némi változás Artúr lovagjainak megjelenésében."

Megmondom őszintén, egyáltalán nem.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.07.06. 20:47:25

@Spawn85: Máris megérte megcsinálni az összeállítást. :D
süti beállítások módosítása