Saját maga sötét oldalával is szembe kell néznie

Comic-Con 2012: Interjú Colin Morgannel

 2012.07.21. 19:11

Természetesen a Merlin címszereplőjével, Colin Morgannel is készültek kerekasztal interjúk az idei Comic-Conon. Ezek egyikét nézhetitek meg a Whedonopolis felvételén. Hogy az angolul kevésbé értők se maradjanak le semmi információról, a videó után most is összefoglaltam az elhangzottakat.

Colin örül, hogy ott lehet a Comic-Conon, mert március óta egyfolytában forgatnak, és jó a filmezés zárt világából végre kicsit kilépve találkozni azokkal, akik a végeredményt látják. Hatalmas energiát ad neki a nézőkkel való találkozás, és ilyenkor feltöltődve utazik vissza folytatni a munkát.

Ahogy férfivá válik, Merlin és a lovagok viszonya kicsit megváltozik. Ugyan kilóg közülük, mivel nem harcos, de tisztelik őt. Az egyik epizódban olyat is láthatunk, hogy Merlin a lovagok élére áll.

Öt év után is tartogat számára meglepetéseket a sorozat. A rajongók is meg fognak lepődni az évad történetének irányán. Merlin rögtön az elején találkozik egy látomással, amely mindent megváltoztat. Tudja, hogy mit tartogat a jövő, ezért helyt kell állnia. Erősebbé és érettebbé kell válnia.

Artúr nem egyszer szembekerül a mágiával, és Merlinnek - akár önmagát is megtagadva - támogatnia kell a jó ügy érdekében.

Az évad egyik érdekessége, hogy előkerül Mordred, aki ismeri Merlin titkát. Mordred különös módon megváltozott. Merlin kedvelné, de valami nem tetszik neki. Zavarja, hogy Mordred elnyomná a lénye egy részét, mintha nem venne tudomást a varázserejéről. A telepátia sem működik köztük úgy, mint régen. Mordredben van valami titokzatosság, amit Merlin nem tud megfejteni, de nagyon aggasztja.

cc2012_interju_colin.jpg

Merlinnek saját maga sötét oldalával is szembe kell néznie, ami olykor ijesztő. A mágia nagyobb szerepet kap ebben az évadban. Néha olyasmiket is meg kell tennie, amit nagyon nem szeretne megtenni, és olyanokkal is szembe kell szállnia, akikkel nem szeretne. Az a fajta dilemmákkal küzdő, önmaga hatalmától is elborzadó Merlin köszön vissza a folytatásban, aki az előző évad végén megölte Agrevaine-t.

Colinnak rengeteg zöldhátteres jelenete van idén. Mint mondja, van, hogy egész nap csak zöldet lát a stúdióban. Tavaly már kísérleteztek a számítógéppel létrehozott 3D-s helyszínekkel. Idén ezt sokkal többet használják. Az első epizód tele lesz számítógépes trükkökkel, ebből a szempontból is az eddigi legambiciózusabb évadnak nézünk elébe.

Az új évadban egy eddig nem használt technológiát is alkalmaznak. Ezzel keltenek életre egy 3D szereplőt, akit az első két részben fogunk látni. Colin ezt nagyon izgalmasnak találta, és kíváncsian várja az eredményt.

Ő maga még nem játszott a készülő videojátékkal, de részleteket már látott, és izgatottan várja a megjelenést, már csak azért is, mert az évek során sokan kérdezték tőle, hogy lesz-e a Merlinből játék. A színészek nem vettek részt az elkészítésben, ezért ha a karakterek az ő hangjukon szólalnak meg, ahhoz valószínűleg a sorozat hanganyagát fogják használni.

Végül elmondta, hogy ha a Comic-Con után még lenne ideje Kaliforniában maradni, vidámparkba menne.

Címkék: interjú 5. évad colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr964665442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chaya · http://mywebgate.yolasite.com 2012.07.21. 19:47:37

Ó, nagyon ért hozzá Colin, hogy felcsigázza a rajongókat! Nagyon is kíváncsivá tett, hogyan is küzd meg Merlin azzal a bizonyos sötét oldalával! Mordred céljaira és indítékaira is kíváncsi vagyok. Meg a lovagokra. Meg Arthur-ra. Meg minden egyébre is.:)

Nagy köszönet az érdekes hírekért, Balinor!:)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.21. 20:47:42

Balinor! KÖSZÖNÖM! kiváltképp a Mordredre vonatkozó infókat, lassacskán át kell értékelnünk akkor a "telepatikusan szekálják egymást"-dolgot (?)

Ma volt Manchesterben TOM & Rupert... Tőlük is kérdezhetett a közönség. ha előkerül arról valamilyen videó, majd azt is összefoglalnád, hogy én is megértsem?:$ Annyira szomjazom már egy kis PERCYS hírre... :( :$

ajna27 2012.07.21. 20:48:58

Gondolom a látomás Arthur halálát jósolja :( már előre kész vagyok ettől. Mordred el akarja nyomni a magic énjét, ez új, de ez tetszik. :)
MÉG KB 2 HÓNAP :P
Naná hogy Colin Morgan vidámparkba menne :)
Kösz Balinor :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.07.21. 21:29:40

@ajna27: Napra pontosan 10 hét. :)

@NapShe: Nem kizárt. Meglátjuk, milyen anyag jön onnan, és hogy elhangzik-e valami érdekes.

Zoe86 2012.07.23. 11:11:30

Balinor!
Köszi ismét! :)

Szóval Mordred fura lesz...ez izgalmasnak ígérkezik..

"Merlin olyanokat tesz amit nem szeretne"...erre meg kíváncsi vagyok nagyon...

"Önmagát is megtagadva kell Arthurt védelmeznie".. és ez az, amiért majd veszek centit hogy hátha úgy gyorsabban telik el ez a 10 hét!! :)

Hát felülnék Colinnal egy hullámvasútra az BIZTOS! :)
Annyira szeretem azért, hogy ilyen életvidám... néha szükségem lenne erre a
Colin-mágiára!

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.23. 17:43:14

@Balinor: Hála ajna sasszemeinek...*.* vimeo.com/46174666# kérdés: kiderül vmi érdekes?:$ (remélem, hogy IGEN!*.*)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.07.23. 20:26:17

@NapShe: Már az első sikításnál megsüketültem. :P De kijegyzeteltem a lényeget. ;)

Igazából különösebb érdekesség nem hangzott el. Ez a találkozó nyilván nem a spoilerekről, hanem a színészekkel való találkozásról szólt.
Viszont egy csomó szokásos kérdést hallhattunk... Mit csináljak, ha színész akarok lenni? Melyik a kedvenc jelenetetek? Melyik karaktert játszanátok a mostani helyett? stb.

Tom kedvenc jelenete: amikor a gyerkőcöket cipelte.
Rupert kedvence: a harc a harmadik évad végén.

Rupert: A forgatásban a legnagyobb kihívás, hogy a jeleneteket nem sorrendben veszik fel.

Tom: Már a színi iskolában is tanult némi vívást, de sokkal többet tanult a forgatáson.

Hogy melyikük győzne párbajban (mármint a színészek közül), nem tudják.

Tom sárkány lenne.
Rupert Artúr. Azért nem Percival, mert folyton gyúrnia kéne.

Kisgyerek: Hol van Merlin?
Erre nem tudtak válaszolni. :D

Milyen CGI szörnyekkel harcolni?
Tom: Fura.
Rupert: A színészben mindig van némi kétség, amikor zöldháttér előtt játszik, de utólag jó látni, hogy a végeredmény meggyőző.

Rupert: Mivel blokkokban forgatnak, és csak az adott blokk forgatókönyveit kapják meg, három résznél előrébb sosem ismerik a történetet. Ezért még ők sem tudják, miről szól az évad utolsó hat része. Azt érzik, hogy az egyes szereplők útja merre tart.

Mit élveznek legjobban, mióta csatlakoztak a szereplőgárdához?
Tom: A barátokat, akiket a stábban szerzett.
Rupert: Amikor este hazamehet, és csak azzal lehet, akit a világon legjobban szeret. Önmagával. :))

A forgatáson sok az olyan pillanat, amit nehéz komoly arccal végigcsinálni. A röhögés folyamatos.

Tom: Mindannyiuknak volt már sérülése, de egyiket sem harci jelenet forgatása közben szerezték. Inkább focizás közben szoktak lesérülni. Eoint egyszer orvoshoz kellett vinni egy szilánk miatt.

Tom: A sorozat története Merlint követi. Mivel Percival és Leon karaktere nem Merlin oldaláról került a történetbe, ezért nem kaptunk róluk olyan háttértörténetet, mint Gwaine-ről vagy Lancelotról.
Rupert: Nem lehet minden szereplő történetét külön elmesélni. Apró részletek azért kiderülnek az évek folyamán. Például tudjuk, hogy Gwen és Leon ugyanott töltötte a gyerekkorát.

Mordred visszatér-e az ötödik évadban?
Tom: "Én nem tudom."
Rupert: "Szerintem ti tudjátok a választ. De nekem fogalmam sincs."

Megkérdezték azt is, kit szeretnének vendégszereplőként a sorozatban látni. Mindketten említenek egy-egy ismerős színész kollégát, de sajnos nem értem a nevüket.

Nagyjából ennyi. :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.23. 20:32:03

@Balinor: EZÉRT LEGALÁBB ANNYI ÓRIÁSI KÖSZÖNET JÁR, AMENNYI MM-BŐL TEVŐDIK ÖSSZE SIR PERCYM:) :P
KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI...
azért annál a sérüléses dolognál megállt bennem az ütő egy percre...kíváncsian várom, mik derülnek majd ki RÓLA a kövi évadban:) már csak néhány hét *.*
még egyszer(kétszer, háromszor, négyszer..soxor) KÖSZI!! <3

Spawn85 2012.07.24. 03:28:08

@Balinor: Ezt a sikítást sosem értettem. Miért kell, hogy szegény színésznek beszakadjon a dobhártyája? :)

Múlt héten voltam a The Dark Knight Rises premierjén (azóta a filmet is megnéztem nagyon jó), hát szegény Christian Bale is csoda, hogy nem süketült meg. (Meg persze a többiek, akik itt voltak.)

Ez csak amolyan OFF jelleggel...

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.24. 21:31:56

@Spawn85: nem csak Te nem érted.. én csak zenei előadások végén szoktam, tapsrendnél.. :P :D de az ilyen MCM EXPO vagy Comic con rendezvényeken lakatot tennék a szájukra a kis fanp*csáknak... (bocs a szóért mindenkitől:$ - de úgy gondolom ez elég találó azokra, akik nem tudnak normálisan, némileg jól nevelten viselkedni) mert egy dolog h ott vannak a rajongásuk "tárgya" közelében, de Ők is emberek (nekik is vannak dobhártyáik... - amíg Eoin ki nem szakítja azokat a szaxofonszólóval:P:D- ...

Spawn85 2012.07.25. 17:23:45

@NapShe: Tegnap a filmpremieren ahol voltam kb. 30-an állták körbe a színészeket, és senki nem sikkantott egyet sem.

Na jó, én majdnem amikor pont akkor szart be a fényképezőm, amikor Michelle mellém állt fotózkodni. :)

Spawn85 2012.07.25. 17:24:34

@NapShe: Tudom, hogy ez OFF volt, csak azt akartam szemléletetni, hogy van ahol azért tudnak viselkedni emberek.
süti beállítások módosítása