A France3 csatorna szeptember 14-i híradója rövid tudósítást közölt a Merlin ötödik évadának franciaországi forgatásáról. A riport megmutatta a világ minden tájáról Pierrefondsba zarándokló rajongókat, és foglalkozott a pletykákkal, melyek szerint az 5. évad lenne az utolsó. Íme (BJsRealm jóvoltából) a videó, angol feliratozással, alatta pedig az elhangzottak összefoglalója:

Mint a riportban elhangzik, tavaly óta megduplázódott a Merlin-rajongók száma a forgatáson. Az egyik rendezőasszisztens elmondja, komoly kihívást jelent 2-3 száz bámészkodót folyamatosan áttelepíteni, hogy ne legyenek útban a kamerának.

Az idő drága, ezért a produkció minden évben kevesebb időt tölt Pierrefondsban. Korábban évi három forgatási blokkot tartottak Franciaországban, ám idén a tavaszi blokkot megspórolta a stáb. A riporter felteszi a kérdést: vajon innen erednek-e az utolsó forgatási blokk előtt felröppent pletykák?

Egy francia rajongó úgy nyilatkozik, tudomása szerint nem lesz 6. évad, bár végleges döntés nincs, viszont film készülhet a sorozatból.
A vár üzemeltetőjének nyilatkozatából csak annyi derül ki, hogy év végén felújítási munkálatok kezdődnek Pierrefondsban. A várbörtönnel kezdik a renoválást.

A Merlin távozása a vár számára nem jelentene akkora érvágást, mint a statiszták számára, akik egyértelműen úgy számolnak, hogy az idei volt az utolsó munkájuk.

A tudósítás a BBC álláspontját is ismerteti. A tévétársaság nyilatkozata szerint csupán átmenetről van szó, és folyamatban vannak a tárgyalások.
A stáb franciaországi gyártásvezetője a kamerának elmondja, 5 évre szóltak a szerződések a produkciónál, így most zajlanak az egyezkedések a folytatás lehetőségéről, ami mellett eltökéltek a sorozatot gyártó Shine Ltd. producerei.

Itt hívnám fel a figyelmeteket, hogy a múlt heti forgatásról készült rajongói videók gyűjteménye bővült.

Címkék: forgatás 6. évad 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr544784643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása