Tudják, mi lesz a befejezés

Sajtóbeszélgetés követte az évadpremier vetítését

 2012.09.22. 17:14

Olvashattátok, hogy a héten megtartották Londonban az ötödik évad nyitóepizódjának sajtóvetítését. (Vélemények itt!) Mivel a stáb még javában forgat, a szereplők közül egyedül Angel Coulby (Gwen) kísérte el a producereket a vetítésére, amelyet rövid sajtóbeszélgetés követett.

Az ott elhangzottakból többek közt az angol Metro és a Daily Star is lehozott valamit pénteken, a BBC pedig "Merlin felnőtt egy későbbi idősávhoz" címmel közöl cikket a weboldalán.

501_artur_lovon.jpg

"Bizonyos szempontból nem ez a legjobb idősáv" - reagált Julian Morphy producer arra a fevetésre, hogy idén is az angol X-factorral kell megküzdenie a BBC fantasy sorozatának, de hozzátette: "Van azonban valami a Merlinben, ami passzol ahhoz a közönséghez, amelyik nem nézi az X-factort."

Az újságíróknak is feltűnt az új epizód lényegesen sötétebb tónusa és felnőttesebb hangvétele, ezért a kérdések nagy része erre irényult.
"Tudatos" - mondta el Murphy, aki szerint a sorozatnak már régóta megvan a felnőtt közönsége. A produkció az első évad óta folyamatosan komolyodik, ebben szerepet játszik, hogy a karakterek idősebbé válnak, a sztoriban egyre nagyobb helyet kap az alapvetően komor hangulatú Artúr-legenda, de az is fontos körülmény, hogy az epizódok este 6.15 helyett 8.15-kor kerülnek képernyőre.

A másik producer, Johnny Capps viszont azt hangsúlyozta, a sorozat lelkében lakik valamiféle ártatlanság, amit nem szeretnének kiölni azzal, hogy szexszel és erőszakkal töltik meg, ezért egy bizonyos vonalat sosem fognak átlépni.
Murphy Gwaine és a zöld lovag legendáját hozta fel példaként, amely minden évad esetében szóba került lehetséges sztoriként, de sosem dolgozták fel, mert alapvetően a szexualitásról szól.

Ezt a vonalat a sorozat esetleges moziváltozatával sem kívánnák átlépni. Murphy elmondása szerint a Karib-tenger kalózait tekintenék követendő példának.

A producerek beszéltek arról, hogy a sorozatkészítés tanulási folyamat, és mind történetmesélésben, mind technikai megoldásokban fényévnyit lépett előre a produkció az első két évad óta. Fontos, hogy a történetet idén nem csak Merlin szemszögéből mesélik.

501_gwen.jpg

A technika is rengeteget változott az elmúlt öt év során. John Hurt sárkányos jeleneteit egészen másképp forgatják, mint a kezdetekor. Ma már az epizódok 10-15 százalékát zöldháttér előtt veszik fel, és elhangzott, hogy az év nagy újdonsága, hogy a számítógépes trükköket házon belül készíti a produkció.

Idén a szokásosnál kevesebb vendégszereplővel találkozunk, mivel számos visszatérő karaktere lett a sorozatnak, és az új évad alapvetően a négy főszereplőre koncentrál, akik mind saját utat járnak be.

Gwen az újságírók szerint gyönyörű királynő lett. Angel szerint méltó a trónra. A kérdésre, milyen férj Bradley, Angel úgy felelt, "jó", majd nevetve megállapították: hiszen Artúr folyton távol van.
A producerek elárulták, hogy Gwen nehéz döntéssel szembesül az új évadban, különösen az évadnyitó dupla részben, aminek egy titokhoz lesz köze.

Artúr jó király, sokat érik, bár megvannak a hibái. Morgana sérült karakter, aki szokatlan helyzetbe kerül.
Merlin sokkal érettebb lett, jószívű, de már nem egy naiv gyerek, tele van élettapasztalattal.
És az alkotók kivárták az időt, amikor vissza lehet hozni Mordredet is.

A hatodik évad kérdésében a producerek szűkszavúan nyilatkoztak. Azt mondták, nem foglalkoznak vele, amíg az ötödik évad munkálatai be nem fejeződnek.

A vég kezdete...

A producerek ellenben elárulták, hogy ismerik a sorozat befejezését, szinte a kezdetektől fogva. Emlékeztettek rá, hogy Artúr halála már az első évadban szóba került. "A történet mindig is a végéről szólt" - mondta el Capps, Murphy pedig hozzátette: "Van valami ebben a legendában, ami azért működik, mert bukás a vége. Hogy hogyan és mikor jutunk el oda, az még nyitott kérdés."

A beszélgetésen jelenlévő újságírók közül David Stephenson egy bő negyedórás hangfelvételt közétett Youtube-on, így aki jó angolos, és meg is hallgatná a fent leírtakat, megteheti ide kattintva.

Címkék: interjú 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr144796137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajna27 2012.09.22. 18:08:28

Tehát Arthurt tuti kinyírják :(
Ez fájó pont. Reméltem, hogy ezt is valamilyen egyedi módon oldják meg, mint eddig sok minden mást is. Nem vágyon tökéletes happyendre, de arra sem, hogy a végén mindenki szomorú legyen aki még él. Úgy tűnik, ez a hatodik évad nagyon nyűgös kérdés az idén. Na majd meglátjuk. A lényeg hogy 2 hét és 5.01 :) alig várom. Hosszú 2 hét lesz ez :P
Köszönet a hírekért Balinor :)

Merry 2012.09.22. 20:51:28

ÓÓÓ. Valahogy mindig éreztem hogy nem érhet véget ez a történet úgy hogy Arthur ne halna meg, de tényleg szembesülni teljesen más. Rossz. Főleg úgy hogy szerintem ebben a feldolgozásban a legszerethetőbb Arthur karaktere ami köszönhető a producereknek és persze Bradley James-nek. Köszi Balinor!
Vajon mi lesz a titok?

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.09.22. 22:42:59

köszi az újabb híreket Sir Balinor! :)
nemrégiben azt álmodtam, hogy követtem Gwent az erdőbe, ahol egy jövőbelátóval találkozott, aki vmilyen nőről beszélt(nem Morganáról), akire Gwen nagyon gyanakszik, hogy nem az, akinek mondja magát. Vmi olyasmit mondott, hogy "pedig még nem is telt le a négy és fél esztendő" ... - ezt csak azért meséltem el, mert ahogy olvastam, újra bevillant ez az álmom, meg ez a mondat.. ott is vmi titokról volt szó... de hogy miről? majd nemsokára kiderül :))

Artúr meg a legenda egyes verziója szerint meg sem halt :) szóval sosem lehet tudni:)

Zsanett71 2012.09.23. 07:48:37

Igen így nekiindulni egy évadnak, hogy a vége nem boldog befejezés, még akkor is ha valamelyik legenda így írja, egy kicsit mellbevágó. Szeretem ha egy történetnek boldog befejezése van. :)

Millagro 2012.09.23. 11:23:22

A zöld lovag legendája alapvetően a szexualitásról szól? Emlékeim szerint puszi van csak benne, amit Gwaine kap először egy hercegnőtől, aztán továbbadja a lovagnak, mert az volt az ígérete, hogy mindent átad neki, amit kap.
Vagy én egy lebutított változattal találkoztam anno?

siu 2012.09.23. 16:30:05

Köszi Balinor :) Mikor is lesz az ötödik évad befejező része??Mit is számoltunk? Remélhetőleg nem karácsony este! Én is remélem hogy valahogy jól oldják meg. Mindig is rossz érzéssel töltött el Morgana álmában az a nagy harc utáni kép mikor az öreg Merlint látja, és a kamera mutatja hogy az Excalibur bele volt szúrva egy hullába. Ha ott az kard hol a király??

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.09.23. 17:00:17

@Millagro: Azt mondanám, a sztori alapvetően a lovagi erényekről szól, de értelmezés akad bőven.
Akit érdekel Gwaine és a zöld lovag története, a Wikipédián elég komplett cikket talál:
hu.wikipedia.org/wiki/Sir_Gawain_%C3%A9s_a_Z%C3%B6ld_Lovag

@siu: Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy az utolsó előtti rész a karácsony előtti szombaton, dec. 22-én lesz. A befejező rész lehet akár aznap (egymás után a két epizód), lehetne akár december 24-én is, bár az most nem szombatra esik, vagy lehet a két ünnep között. Nem tudjuk, hogy mi a BBC elképzelése.
süti beállítások módosítása